Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Hát igen, Mester! Kicsit gyors ez így. A nép őrültek módjára zabál, tankol, fogyaszt. Ma 40 perc volt a Blaha-Nyugati kocsival. olyan dugó van Pesten .. Ilyen jólétet.. beszarás..a 150-200 ezer eurós panelek előtt fekszenek a drogosok a padon!:-) A kaja drágább mint Nyugaton! :-) Bírni kell! :-)
Én sem értem. Pedig sose voltam Fidesz fan. Nézzük meg 1 múlva. Mint a másik inkább szakmai topikba is írtam, szerintem van esély a TISZA gap betoltesre már idén. Valószínűleg most májusban el is dől. Szerintem a forint legalább 10-15% kal túl értékelt jelenleg. Ahogy Zsiday írta, a TISZA kormánynak egy dolga van: hogy megbukjon, miután eltakaritotta a Fideszt. Nem tudom, hogy ez mikor következik be 4 év múlva, vagy korábban, de az biztos, hogy a TISZA egy nagyon homogén FIDESZ ellenes szavazó bázis segítségével szerzett 2/3ot. Rossz esetben, azért ez egy komoly káoszban is torkolhat. Remélem, hogy sokkal jobb lesz velük, mint a Fidesszel, de azért vannak fenntartásaim, hogy jelenleg az eufória állapotban vagyunk.
A tempó most túl gyors, be kellene állni ide, és kb itt maradni, míg jön az euro. Amelyik exportőr képtelen kitermelni a mezei melós 12 x 2000 euró bérköltségét, az bezàrhat nyugodtan, mehet termelni EU-n kívülre.
aztán csak legyen munka még az exportálócégeknél. mert évente serényen emeltek, mert gyengült a forint, a koma meg tartotta a markát - jogosan. csökkenteni a fizun meg azé' nem lehet. viszont beszántani, megszüntetni lehet. a megkeresett forintok jó erősek lesznek, csak friss forintka meg nem jön majd mindenkinek.
Istenkirály az árfolyam. :-) A nyaralót forintért adom ki! :-) Még soha nem volt ilyen. :-) A vendég sokkal hamarabb utal x százezret forintban mint x százat euróban. A zemberek agya még 390-400körül jár. A forint a fospénzből "pénzzé" változott. Egy szar pesti állás nettó 350-380e körül már nettó ezer euró felett jár. Lassan ott tartasz hogy egy közepes állással 450-600 nettó között már nem kell kimenned Nyugatra mert ez a magyar nettó+szállás (Pesten lakás ingyen) eléri a 2000-2500 nettó kinti fizetés mínusz kinti szállást. . Most olvastam anyáznak a kint dolgozók már nem királyok itthon az eus fizuval. A Jóisten tartsa meg ezt így! :-)
Nem akarja érteni Ibiza Nudli zajec Spiller, neki Orbán és a Fidesz a minden. Hetek óta vergődik és retteg a Tiszától, ezért nyitotta a rettegő Tisza topicját is, amiben magával beszélget a maga által kreált leendő intézkedésekkel, amiről senki nem beszélt, de ő tudja, hogy mi fog történni. :))
A PLN hasonló utat járt be a választások után 2023. végén. Volt egy komolyabb erősödés, utána oldalazással egybekötött észrevétlen erősödés egészen mostanáig. Meglepne, ha visszagengülnénk akár 400 közelébe.
"Furcsa nekem ez a nagy HUF erősödés nem tűnik természetesnek." Igazán? Akkor elmagyarázom, miért az. 1) Eltakarodott Orbán. Ezzel megszűnt az a kockázat, hogy Magyarország kiesik az EU-ból. Eltakarodott az inkompetens Nagy Márton. 2) A választáson nem egyszerű többséggel, hanem kétharmaddal nyert a TISZA. Ezzel elhárult annak a veszélye, hogy a fideszes mélyállam (Költségvetési tanács, Alkotmánybíróság, Köztársasági Elnök, Ügyészség) a sarkalatos törvényekben rögzített jogköreit kihasználva megbénítsa a kormányzást, elősegítve O1G mielőbbi visszatérését. 3) Nemcsak eltakarodott egy oroszbarát, inkompetens kormány, bebizonyosodott, hogy kompetens jön a helyére. Ugyanis olyan emberek kerültek a minisztériumok élére, akik valóban szakértői a témának (Lannert Judit, Vitézy Dávid, stb.) 4) Kitűzték az euró bevezetését középtávú célnak. Így már érted, hogy miért is természetes ez?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)