Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Hát igen, Mester! Kicsit gyors ez így. A nép őrültek módjára zabál, tankol, fogyaszt. Ma 40 perc volt a Blaha-Nyugati kocsival. olyan dugó van Pesten .. Ilyen jólétet.. beszarás..a 150-200 ezer eurós panelek előtt fekszenek a drogosok a padon!:-) A kaja drágább mint Nyugaton! :-) Bírni kell! :-)
Én sem értem. Pedig sose voltam Fidesz fan. Nézzük meg 1 múlva. Mint a másik inkább szakmai topikba is írtam, szerintem van esély a TISZA gap betoltesre már idén. Valószínűleg most májusban el is dől. Szerintem a forint legalább 10-15% kal túl értékelt jelenleg. Ahogy Zsiday írta, a TISZA kormánynak egy dolga van: hogy megbukjon, miután eltakaritotta a Fideszt. Nem tudom, hogy ez mikor következik be 4 év múlva, vagy korábban, de az biztos, hogy a TISZA egy nagyon homogén FIDESZ ellenes szavazó bázis segítségével szerzett 2/3ot. Rossz esetben, azért ez egy komoly káoszban is torkolhat. Remélem, hogy sokkal jobb lesz velük, mint a Fidesszel, de azért vannak fenntartásaim, hogy jelenleg az eufória állapotban vagyunk.
A tempó most túl gyors, be kellene állni ide, és kb itt maradni, míg jön az euro. Amelyik exportőr képtelen kitermelni a mezei melós 12 x 2000 euró bérköltségét, az bezàrhat nyugodtan, mehet termelni EU-n kívülre.
aztán csak legyen munka még az exportálócégeknél. mert évente serényen emeltek, mert gyengült a forint, a koma meg tartotta a markát - jogosan. csökkenteni a fizun meg azé' nem lehet. viszont beszántani, megszüntetni lehet. a megkeresett forintok jó erősek lesznek, csak friss forintka meg nem jön majd mindenkinek.
Istenkirály az árfolyam. :-) A nyaralót forintért adom ki! :-) Még soha nem volt ilyen. :-) A vendég sokkal hamarabb utal x százezret forintban mint x százat euróban. A zemberek agya még 390-400körül jár. A forint a fospénzből "pénzzé" változott. Egy szar pesti állás nettó 350-380e körül már nettó ezer euró felett jár. Lassan ott tartasz hogy egy közepes állással 450-600 nettó között már nem kell kimenned Nyugatra mert ez a magyar nettó+szállás (Pesten lakás ingyen) eléri a 2000-2500 nettó kinti fizetés mínusz kinti szállást. . Most olvastam anyáznak a kint dolgozók már nem királyok itthon az eus fizuval. A Jóisten tartsa meg ezt így! :-)
Nem akarja érteni Ibiza Nudli zajec Spiller, neki Orbán és a Fidesz a minden. Hetek óta vergődik és retteg a Tiszától, ezért nyitotta a rettegő Tisza topicját is, amiben magával beszélget a maga által kreált leendő intézkedésekkel, amiről senki nem beszélt, de ő tudja, hogy mi fog történni. :))
A PLN hasonló utat járt be a választások után 2023. végén. Volt egy komolyabb erősödés, utána oldalazással egybekötött észrevétlen erősödés egészen mostanáig. Meglepne, ha visszagengülnénk akár 400 közelébe.
"Furcsa nekem ez a nagy HUF erősödés nem tűnik természetesnek." Igazán? Akkor elmagyarázom, miért az. 1) Eltakarodott Orbán. Ezzel megszűnt az a kockázat, hogy Magyarország kiesik az EU-ból. Eltakarodott az inkompetens Nagy Márton. 2) A választáson nem egyszerű többséggel, hanem kétharmaddal nyert a TISZA. Ezzel elhárult annak a veszélye, hogy a fideszes mélyállam (Költségvetési tanács, Alkotmánybíróság, Köztársasági Elnök, Ügyészség) a sarkalatos törvényekben rögzített jogköreit kihasználva megbénítsa a kormányzást, elősegítve O1G mielőbbi visszatérését. 3) Nemcsak eltakarodott egy oroszbarát, inkompetens kormány, bebizonyosodott, hogy kompetens jön a helyére. Ugyanis olyan emberek kerültek a minisztériumok élére, akik valóban szakértői a témának (Lannert Judit, Vitézy Dávid, stb.) 4) Kitűzték az euró bevezetését középtávú célnak. Így már érted, hogy miért is természetes ez?
Szerintem de.Nagyon sok termék, nem mellesleg az erős forint közvetlen vagy közvetett hatása miatt, 3-4 évvel ezelőtti árakon kapható a boltokban. Egyedül a tömlőnyomás nem akar megjönni a vásárlók részéről. Ahogy a szenkirályis csávó mondta, gyakorlatilag eltűntek a vevők.
Az egy másik helyzet volt. Most megint egy másik helyzet van. A kérdés részemről és a többi értetlenkedő részéről az, hogy milyen reálgazdasági érvek szólnak az erősödő forint mellett. Úgy is kérdezhetném,milyen haszonnal jár ez az országnak és a lakóinak?
Igazából azt kell gondoljam, hogy ez így jó,különben a jegybank már valamilyen formában beavatkozott volna. Eszköztára megvan hozzá,mivel nem tesz semmit az erősödés ellen, egyetért vele. Majd elválik.
Nem is kell itthon venni, meg kínálat sincs . Most gondolkodom cserén, és a német piacon találtam csak olyan modelleket (plug in hybrid) , ami érdekes. Magyar piacra nem is hozza az importor. Ráadásul most már olcsóbb is.
Soha. Amennyiben felfele indul az árfolyam, azonnal emelnek, lefele meg majd lesz 2-3% extra kedvezmény és ennyi. Importőr hetente tízmilliókat kaszál árfolyamnyereségben, nem akarja ezt elengedni.
"Űrközpontban fellőnek egy rakétát (ez garantált élmény, szinte naponta indítanak)." --- Jó persze, de a Balaton olyan tó, ami tenger: ilyen sincs sehol máshol a világon! :)
Autó importőrök, gyártók vajon mikor vágnak az új autó áraikon cirka 12%-ot? 10 millás új autó "csak" 8,8 millióba kerülne. 405-410 Ft-ra vannak többnyire beárazva. Most 355 egy euró.
Szerintem elég nehéz lenne felmutatni tőlem,legalább egy hozzászólást amiben én a fidesz mellett álltam volna ki. Úgy 98-tól konzekvensen orbán ellen beszélek és igen,h*lyéknek tartom azokat akik egynél többször erre a kreténre szavaztak.Az egy az azért fér bele,mert egyszer mindenki tévedhet.
Ezért is írtam a Balaton topicba hetekkel ezelőtt, hogy nagyon nehéz szezon lesz idén ott. Egyrészt hiányzik cirka 35 cm víz a tóból, másrészt külföld olcsóbbá vált jelentősen.
Ne szerénykedjünk. Florida, Cocoa Beach, ahonnan kényelmesen látni, amikor a Cape Canavaral-on vagy a Kennedy Űrközpontban fellőnek egy rakétát (ez garantált élmény, szinte naponta indítanak). Cocoa Beach Penthouse Two-bedroom Panoramic Condo with Panoramic Ocean Views - Unit #52. 108 nm. Fűtött medence, teniszpálya, ingyen parkolás, bekészített szörf eszközök a szobában. Mindez egy hétre júliusban 2.978 USD.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)