Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
1-es verzióval egyetértek,de a 2-esről fogalmam sincs. Ha Magyar legyőzi orbánt és nem csak a választáson, akkor alapjaiban változhat meg minden. Ha csak a választási győzelem sikerül, akkor a bot mindig ott lesz a küllők között.
Mikor annó mnb-ből szivatták a nemfideszes kormányt pont hogy magas kamatokat tartottak, és fideszes kormány alatt meg alacsonyat és leértékelődött a forint. Minusz az utóbbi hónapok.
Gonolom a választásig nem fognak kamatot vágni. Utána két szcenáriót vizionálok az MNB részéről: 1) Orbán nyert, lassú óvatos kamatvágások kezdődnek, az EUR/HUF nagyobb pánik nélkül felkúszásnak indul 400 felé. 2) Magyar nyert, Varga nagyot kurjant, és jól alávág hatalmas mértékű kamatvágással, azzal a narratívával, hogy hát kérem szörnyű magas volt a kamat, hát tessék már megnézni, ez kérem nem maradhat, azonnal meg kell szüntetni. Az utóbbi esettel azonnal jókora politikai feszelyt lehetne gerjeszteni a zemberek körében, mikor éppen indulnának nyári szabadságra Euróval görögbe, horvátba, olaszba.
"Azért a portfolio is elmegy ám a náthásba... Ez a jegybanknak köszönhető, hogy ellenállt a kormányzati nyomásnak ??" Amúgy tudtommal nem a kamatvágás az egyetlen eszköz a jegybank kezében,amivel az erősödésnek gátat tudott(na) szabni. De valószínűleg ez volt a cél,csak ugye nem a hosszú távú inflációs folyamatok befolyásolása miatt,hanem orbán rövid távú népszerűségi adatai miatt.
segítek: A vezír elmondja ki a
hibás! "A FO$rint zuhanórepülésben van! A magyar állami
vezetésnek fogalma sincsen, hogyan kéne megállítani, Nem is érti mitől van a
zuhanórepülés!
Nem ismeri föl, hogy ő az oka a zuhanórepülésnek! ELVESZETT a KÜLFÖLD és MAGYARORSZÁG
BIZALMA egyszerre!
Az a probléma, hogy ettől a kormánytól
senki nem hiszi el, hogy meg tudja védeni a FO$rintot! Senki nem akar a FO$rintért devizát v
eurót adni nekünk a piacon, mivel nem ad a FOintért eurót AMIRE PEDIG SZÜKSÉGÜNK VAN, így egyre
magasabb FO$rint összeget kínálunk 1 euróért és így a FO$rint szépen emelkedik fölfelé, illetve veszít az értékéből,
Beszakad..." https://www.facebook.com/watch/?v=401825104609067
Azért a portfolio is elmegy ám a náthásba... Ez a jegybanknak köszönhető, hogy ellenállt a kormányzati nyomásnak ?? Kac kac Még véletlenül se a BOJ nyomása a dolláron amivel szemben az EUR is és a Ft is erősödött... Mindjárt ki is tüntetik vargát... mikor lecsukni kellene. Az előző főnőkével együtt. Ha meg majd megpróbál remegő kézzel 0,25% ot csökkenteni arra mi lesz a reakció ? Hát hogy áll a gazdaság és be kell rúgni ? EKB kamat 2%!!! Magyar alapkamat 6,5%...
Elég nagy balféknek kell lenni, hogy valaki ilyen vérszívókhoz menjen. Anno mikor még Ausztriában dolgoztam akkor voltak helyek ahol lehetett "zárt" váltást kérni, Tápkiegbolt, megállt az audi, odaadták az üzletben dolgozónak az meg leszámolta nekem. De amióta van Revolut meg Wise, én nem jártam ilyen helyeken mert akkor spreaddel dolgoztak, hogy jajj. Régen a zárt váltás közép árfolyamtól 2-3 Ft ra volt 10k € fölött, ha jól emlékszem, és lehetett vele kicsit alkudni. Persze akkor még 300 alatt vagy körül volt. Ma Revo tud hasonlót, igaz nem középpel dolgozik hanem saját árfolyammal, szóval trükköznek ott is kicsit.
Annak kell örülnünk, hogy ilyen erős a FO$rint, amilyen gyengének sosem kellett volna lennie?? Ha a cseh koronával menetelt volna az elmúlt 16 év pedofiERESZ kormány alatt az árfolyam, akkor 250 lenne 1 euró! Hülyék a csehek? Rosszul járt a cseh nép? A FO$rint árfolyamán át a nép nagyobb részét megkárosították! Brutális áremelések voltak, a háromszorosát kereső országokban is olcsóbb sokszor AAAAA JOBBBBBB MINŐŐŐŐSSÉÉÉGGGŰŰŰŰŰ TERMÉKKKKK!!! Tapsolj hozzá! A Fo$rint magasztaló posztod és, hogy milyen jól járt mindenki , aki a FO$rint mellett döntött, látszódott, hogy bejelzett a kontraindikátor ;) ki is lőtt az árfolyam! Csak a FO$rint! https://imgur.com/a/bU2GhEg
"az EU-ban már a rádióban is mondták, hogy a nagyon erős EUR gondot okozhat a gazdaságnak az exporton keresztül " Ellenben meg jó az importon keresztül egy importalapú gazdaságban. (nem merném az arányokat megtippelni) Meg jó a közös uniós hitelfelvételnél is ha erős árfolyamon vesszük fel és alacsonyabbon kell visszafizetni. Meg jó a nyersanyagimport alapú orosz agresszió ellenében, meg a fegyvervásárlások tekintetében is. Meg ezer szempont, meghagyom a nálam sokkal okosabbaknak és adatokkal jobban képben levőknek az összkép értékelését. De azt azért sejtem egy szempont egyedüli említése ritkán ad valós képet egy komplex gazdasági helyzetben. Mielőttmég: euróról és rövid-középtávról beszéltem.
Lakosság szerintem örül, az EU-ban már a rádióban is mondták, hogy a nagyon erős EUR gondot okozhat a gazdaságnak az exporton keresztül ... (őszinte kommunikáció??) Itthon meg mindenki happy, erősödünk... Azért az exportorientált cégek vezetői szerintem nem osztoznak ezen a vélemények. Illetve csak hogy tisztázzuk, ÉN nem annak szurkolok, hogy minden szar legyen. Én annak örülnék ha lenne egy olyan környezet ami KISZÁMÍTHATÓ és tervezhető, ne adj isten motiválja az embereket a vállalkozásra... A jelenlegi környezet ennek inkább pont az ellentétje. Se nem tervezhető, mert csak szektorális különadó, vagy árfolyam kockázat stb stb ... Az energiaárakról nem is beszélve (még egy téma amiben az utca embere ujjong, de a legkisebb körmös is tudja, hogy ez amúgy a vállalkozásoknak meg 7x áron megy, mert csak... Lehet más f*szával verni a csalánt, csak nem a végtelenségig... az ilyen rendszer ideig óráig erővel fenntartható, de nem hosszú távon évtizedeken át. Nő a feszültség a kuktában. Én így látom. Globálisan dettó, fújják a lufit, és nagyon félnek, hogy az infla fel ne éledjen, mert a jegybankok beavatkozási lehetősége így covid után erősen beszűkült. Trump ki tudja még milyen királyságot épít magának .... (tegnap néztem egy videót, ami azt feszegette, hogy nem a világvezető erejére megy első sorban,mert india megadóztatása nem jó ebből a szempontból inkább saját kis szemétdombján legyen ő a legnagyobb király.). Kína tudhatóan le akarja uralni az egész világot, és ehhez sajnos elég sok iparban megvan az eszköze. Nyersanyagok, gyártási kapacitások, agy elszívás, hiteleken kereszetül, dömpingtermékek... ha nem lesz megfékezve 100-200 év alatt leuralnak mindent, már ha addig nem történik valami. És ebben a zavaros környezetben akar az EU-n belül érvényesülni, mint bot a küllők között... nem túl fényes jövő.
"csak nehogy az legyen, hogy csökkentenek és utána meg az árfolyamon keresztül az infláció visszamászik az ablakon." Szerintem pont azért nem tudnak érdemi kamatot vágni,mert a nemzetközi befektetők, spekulánsok nem annyira h*lyék mint a fideszes lakosság. Ezért most ez utóbbiakat b@sszák át az erős forinton keresztül.
Ahogy a kormány gondolkodik, lásd gázárak infláció számítása (ami még mindig rejtély hogy hogy fogják lecsalni januárban) Alapból egy ERŐSEN szűrt kosárról beszélünk amit azért kellő rendszerességgel változtatnak, így korábbiakkal az összehasonlítást is nyugodtan el lehet felejteni. Illetve az hogy a fogyasztással van súlyozva az ár... egy vicc, magyarul ha enyhe tél van, és csak fele annyi gáz fogyott, de az 2x es áron akkor az 0... hát mind ne mondjak... zseniális... Igaz most Januárra ha nem hozzák ki hogy emelkedett (annak ellenére, hogy a kormány több ezer család kimentéséről beszélt kéziüzemmódban) akkor az érdekes lesz. Igaz a szegénységi küszöb grafikonja után ha valakiben is marad kérdés, hogy a KSH nem egy fecnigyár, akkor azon nem lehet segíteni. EU-s pénzek nem igazán jönnek eléggé, A projekteket elő kell finanszírozni, hiteleket azért bőszen veszik fel, erős infla az exportnak se jó de legalább a belső fogyasztást is meg fojtják... Az ilyenből szokott lenni a dupla pozitív nulla. Nagyon kíváncsi leszek a jegybank mit fog tenni, hisz az inflációt már legyőzték, sárba tiporták megölték felnégyelték elásták, de csak nem akar megdögleni... csak nehogy az legyen, hogy csökkentenek és utána meg az árfolyamon keresztül az infláció visszamászik az ablakon... Hogy is mondta Hofi ? Megáll a határon ? Nem kéne ahhoz bevezetni a határellenőrést ? Ja hogy már nem igazán van határőr se ?? hát az baj... esetleg még egy kis fegyverpénz és akkor lehet 1 ember 12 órában rendőr, utána meg 12 órában határőr. Rejtett tartalék. Vagy mi van a határvadászokkal azok megvannak még ?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)