Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Meghallgattam Én is ... nekem a . Ha mégis lesz egy nagy osztogatás ... amitől eddig tartózkodtak akkor újra gyengülni fogunk. És ha lepörög a hitelminősítő szezon és nem tudnak majd a Facebookon hirdetni ... szerintem fognak adni valamit a választóknak,
Azt nem tudom :) - Emlekeim szerint a=c 390 korul van, viszont c hullam belso szerkezete alapjan valoszinubb, hogy 385 kornyekeig lejon. C hullam elliott csatornajan kivul zart az arfolyam. Erre is figyelni kell majd, ha ez fennmarad meg jovo heten is. C hullam ertelmezes vegso hatara 379 korul van (fib 1.618). - Nagy kepen nalam meg mindig a haromszog az elsodleges ertelmezes, mert flathez a B hullamnak gondolt LH nem ment eleg magasra, ZZ a valtakozas miatt nalam nem valoszinu. - Idofaktor: tovabbra is ugy gondolom, hogy Q4 risk on lesz. Ha usa vagni fog, es mnb kommunikacioja es cselekvese marad az uj iranynak megfeleloen, akkor iden velunk marad ez a trend.
Szerintem a beszelgetest jol foglalta ossze. Itt nem kell konkluziot levonnia. Igy kicsit mas, mintha az ezust arfolyamarol kellene prognozist keszitenie. - Grok 4-ez hasznaltam amugy. En legtobbszor forditasra szoktam hasznalni. Arra szerintem teljesen jo. De pl a realvision platfromjan az ott publikalt videokrol az ai automatikusan keszit kivonatokat. Az is teljesen rendben van.
És jól foglalta össze? Mert nekem ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim ... az ezüstről már nem kérdeztem hetek óta ... nagy handa banda megy csak neki alapból ... 5-10 kérdéssel kell megbombázni mire mond valamit ... meg ha szakmait kérdezem mindig jogászkodik először ... és mindig elkell mondani neki hogy Én vagyok a szakember akkor néha válaszolt normálisan ... Szóval nekem nem könnyebb az élet az AI-val :-)
Bakker, köszönöm, eszembe nem jutott volna videót elemeztetni. Ez még sokszor hasznos lesz, örök hála, ha megmondja hol van az a rész ami érdekel már előrébb vagyok :D Örök hála.
Ai: “A videó a magyar forint árfolyamának közelmúltbeli erősödéséről és hosszabb távú kilátásairól szól, elemzőkkel (Nyeste Orsolya és Miró József) megvitatva a hátterét.
Rövid összefoglaló:
A forint nemcsak a régiós devizákkal (pl. cseh korona, lengyel zloty), hanem globálisan is erősödött, de ez nem elsősorban a béke reménye miatt van. Az erősödés fő motorja a külföldi hedge fund-ok spekulációja, valamint az új jegybanki vezetés gyökeres fordulatot hozó monetáris kommunikációja. A külső gazdasági környezet (pl. kamatcsökkentési ciklusok) teret adhat lazításnak, miközben a költségvetési hiány egyelőre stabil a választások előtt – akár pozitív meglepetést is hozhatnak a hitelminősítők. Ha azonban a belföldi szereplők (cégek, bankok) nem bíznak a forintban, az árfolyam visszatérhet a 400-410-es euró/forint sávba. Rövid távon további erősödés sem kizárt a technikai kép alapján, de hosszabb távon strukturális kockázatok (infláció, külső függőségek) fenyegetik a stabilitást.”
https://youtu.be/x-QFI8KFDEI?si=qmbBbW9Rdj698k6G Erste a forintról. Nem vártam tőle sokat,de a legjobb beszélgetés lett. Száraz, nem erősíti a narratívát, de végeredményben szerintem egy konzervatív, pártatlan, technokrata megközelítésű beszélgetés a forintról.
Azt nem szabad elfelejteni, hogy 2001-2008 között nem volt szabadon engedve az árfolyam, hanem sávos volt. A CHF végül is maradt ebben az időszakban a 15% sávban (ekkor még lefelé tért el). Csak ugye 2008 februárban áttértek erről.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)