Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ehhez annyit, hogy Horvátországból is hasonló híreket hallottam. Hallottam személyes beszámolót is, valamelyik hírműsorban meg megszólaltattak egy horvát szállásadót.
Kollégámék voltak ismét a hét elején 4. napot (vasárnaptól szerdáig) Egerben (tavaly is ilyenkor voltak, visszamentek). Azt mondta, hogy egy éve rengeteg turista volt, most kb. a tavalyi embertömeg 20-30%-a. Gondolom, a többiek nyugati módon spórolnak.
Az elhíresült Komáromi Napok is április 30.-án kezdődtek,ahol a sztár fellépők koncertjeit,idén szokatlanul nagy, 20-30 fős tömeg csápolta végig. Nyilván, 100 évig megéltek a produkcióikból,idén a qrva nagy kiköltekezés közben,meg nem volt rájuk kíváncsi senki. Így megy ez!
Aztán pl ez is érdekes,ha már megrohanták a boltokat,mert áprilisban volt húsvét és már-már szokásosan idén is áprilisra estek a május elseje miatti bevásárlások is, tehát forgalom cunaminak kellett volna lennie az élelmiszer üzletekben.Ezzel szemben meg ez volt, "az élelemiszerboltokban a növekedés havi bázison ennél kisebb, 0,9 százalékos volt"
https://www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/20250606/megrohantak-a-magyarok-a-boltokat-766349%3famp Én nem vagyok statisztikus,de azért vannak itt érdekességek, pl. "Jellemző, hogy az éves alapon 5%-os kiskereskedelmi forgalombővülés úgy jött össze, hogy sem az élelmiszer (+3,7%), sem a nem-élelmiszer (+4,0%), sem pedig az üzemanyag kiskereskedelem (+2,4%) növekedése nem érte el a teljes kisker bővülését, pedig ebből a három területből áll a szegmens."
A forrás után nem is csodálom.. Nem akarnak még egy olyan fiaskót mint a metorológián... Ők tudák hol a helyük, az hogy Julika aki gépeli az adatbázist nem tudta hogy azt a statisztikát bizony ki elemzik,és lesz belőle grafikon akkor nem fillére ugyanannyit hamisított volna... Dehát, ha ezt tudta volna, az én mesém is tovább tartott volna... Paradicsom! Paradicsom! Mohács!
ma olvastam mp délvidékre megy. ez a kép jelent meg: "ejnye no, de érdekes lenne ha szerbiában, eu területen kívül történne valami vele. Amúgy se eu terület, ha meg még katonai konfliktust is elbáboznánk szerbiával akkor pláne nem lenne nyomozás, és hadiállapot miatt se választások se tüntetések egyik országban se. nofene - gondolta tóni miközben portalanította az orrát."
Tudom neked ez fura lesz, de szerinted miért figyelem a poltikai híreket ? Remélem hogy változik valami az előnyére... Bár eddig nem sok mi történt.. Tudom hogy ez neked a tikkelésed, és csípi a szemed.. de én csak mosolygok a vergődéseden ;) majd ha bertönben lesz orbán, és lesz értelme haza költözni akkor elgondolkodom rajta.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)