Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ezt a csodavárást engedlyük el szerintem. Az "EU" szerintem úgy gondolkodik,hogy magyarországnak 2 esélye van 1, lesz tényleges rendszerváltás, valamekkora elszámoltatással, és akkor megindulnak egyenesbe a dolgok, vagy marad minden ahogy van, akkor pedig tönkremegy az ország (ez által külföldi pénzekkel még erősebben befolyásolható lesz..). Ez szerintem az EU-szempontjából egy WIN-WIN...nem mondom,hogy nem lehetne jobb, de a jelenlegi helyzetben szerintem ez a 2 legvalószínűbb alternatíva.
Kartell. Az. :( A legtöbb embernek a mai napig nem esik le, hogy melyik terület az, ahol gusztustalanul lehúzzák, pedig napi szinten használják, a mobilozás. Évtizedek óta kőkeményen nyírják az embereket. Megtehetik, mert a pedofideszes kommunisták ellehetetlenítették a Digit, ami letörte volna végre az árakat. Bemész egy rothadó osztrák boltba és minimum 5 féle brand SIM kártyáiból választhatsz. 10 euróért (4000 Ft-ért a gyengébbek kedvéért) általában 1500 perc vagy SMS és kb. 30-50 GB net jár márkától függően. Ehhez képest itthon örül a nép, mert perc alapon beszélhet 35-40 Ft-ért és kap 1 GB netet 1500-2000 Ft-ért.
Pénteken beszélgettünk a Pride betiltásról kollégákkal. Persze ment a b.zizás és megszólaltam, hogy ez nem a Prideról szól, hanem arról, hogy innentől betilthatnak bármilyen gyülekezést, csak a Pride-dal adták el a népnek. Az egyik "nemfideszes", de valójában fideszes nyugdíj közeli kollégám megjegyzése, nem mindegy neked?? Majd pont innen vidékről mész fel tüntetni Pestre. Mondom, ha úgy adódik, igen. Erre elkezdett röhögni, míg másoknak leesett a tantusz vagy legalábbis elgondolkoztak ezen, hogy miről is szól ez az egész valójában. A kőkemêny fideszeseket nem lehet meggyőzni. Ők még mindig ott tartanak, hogy csak a pedofidesz, senki más.
Lengyel a szavazatok 71, Sándor Zoltánné 23, a mi hazánkos Balog Attila 3, a független Hajdú Boglár 2 százalékát kapta. A dk eredményét nem említik, pedig illett volna hasonlót hozni mint újpesten. (igen, indultak)
Meglepődve olvastam a pihenésem alatt itt pár embertől, igen magasröptű érvelésként, hogy hát a 10% árrés az nem is tragédia, illetve eddig kartel volt. Nagyobb a baj, mint hittem.
Az oktatás rendszerére mondtam hogy "bofogd vissza a hallotakat, saját gondolat kizárt" Ez nem az orbán rendszer sara, sokkal régebbi. Csak most a közoktatás szinvonala is gyengébb, pláne a xxi. század szükségleteihez képest. A tanulók hány százaléka funkcionális analfabéta? És anyanyelvén, nem idegen nyelven. Amiből mondjuk kettőt kellene beszélniük középiskola végére. És arról beszélgetünk lehetetlen elvárás e a nyelvvizsga diplomához. Illetve már nem is beszélünk róla. És nem ellenérv hogy van aki ezt hozza. Persze, de ez lenne az alap.
Hat meglatjuk. En tovabbra sem hiszem,hogy ezeket el lehe takaritani,a szocsata az nekem semmi. 26ban lehet es kell bizonyitani. A nepszeruseg nem lesz eleg semmire.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)