Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Valami talpraesett újságíró elkaphatna egy fideszes gombnyomogatót és megkérdezhetné, hogy pl a vöröshagyma miért nem árrésstoppos, a fokhagyma meg miért az.
Nem àstam bele magamat sose kriptoba de azt olvastam hogy pár hét alatt eladasra/vételre kerül a teljes állomány fele. Ha valaki a jövőt látja ebben akkor nyilvan tartja hosszabb távon, szóval szerintem pár száz nagy kutya mozgatja úgy a piacot ahogy akarja, valószínűleg ez megy a kezdetektől...
3 lehetőséget látok: A, vagy nem változik semminek az ára, mert ezeken a termékeken eleve nincs ekkora árrés (kétlem) B, minden másba átárazódnak C, nem lesz ilyen termék a polcon és/vagy megint csak literesével viheted a tejet, kanalanként a tejfölt..stb következmény, A: leépítés, bezárás, kivonulás= a vásárló megszívja B: a vásárló megszívja C: a vásárló még jobban megszívja Nyugodtan csinálják csak, szerintem már kontraproduktív rájuk nézve...
Szerencsére a csirkefarhát újra visszatér. Mi ez, ha nem repülőrajt?! Az emberek egyre jobban élnek, nőnek a reálbérek, egyre többet takarítanak meg, csak épp vásárolni nem akarnak. A kommunista Pedofidesz visszahozza Rákosi és Kádár szellemét, majd ők megmondják sokadszorra a piaci folyamatokba beavatkozva, hogy mi, mennyibe kerülhet.
BTC melyik helyére? Az éppen várható 72k vagy inkább az 52re? Január 22 óta csak lefele van a kèsöi instant long/short poziciók likviditását gyüjtve nulla volumen hetek óta, rengetegen hátraléptek és/vagy entry price kimenekültek az agyonmanipulált piacról. Második legnagyobb alt és az összes kis marketcapes coin medve piac meg alatti szintken, portfoliók amik nem tudtak kiugrani lassan elporladnak.
Ezt valaki még beveszi ? https://hvg.hu/360/20250310_unios-forrasok-befagyasztasa-jogallamisag-Orban-Viktor-korrupcio Nem azért építette le nagy áldozatos munkával a jogállamot, hogy aztán visszaépítse, az a kijelentés meg, hogy minden fillérhez hozzá fogunk férni... Tudtommal már most van olyan része ami már nem hívhatunk le vagy tévedek, egyébiránt lásd Norvég alap...
Igen innen most 2 scenario van. van tényleg egy korrekció és hűtés lesz (amit erősen kétlek), vagy újra felpumpálják a piacokat, és utána jön egy nagy zutty.. Németeknél is kavarják a kakit a méregzöldek, hogy nem akarják aláírni az adósságfék eltörlését (ami 1 oldalról raciónális döntés) de továbbra is recesszióban és elbocsátási hullámok közt a nép szavaz... Itt a sötétzöld az egy külön állatfaj...mondom ezt úgy, hogy pontossan tudom, hogyha nem sikerül hatékonyságot növelni (vízfejű cégek leeresztése, vagy pukkasztása) akkor infláció lesz belőle. Az pedig úgyis tovább gyűrűzik... VAG - octávia index.....hogy is van 2 octavia a 50m2 es kispanyel ? namost vagy a kispanyel lő ki vele együtt, vagy ez csökkeni fog :D
Fejetlenség van, nem pánik :) 2023 ősztől 2 piros gyertya volt SP havin. Kettő. 50%ot emelkedett egyhuzamban. Most van egy -10%-os hónap. Kicsit bejapcsolt a ráció, korrigálnak a piacok, BTC megy vissza a helyére. Ahhoz képest mekkora a káosz lehetősége szerintem kifejezetten erősek is a piacok. Csak mindenki megszokta a "to the Moon"-t :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)