Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Igen, de az egy kis réteg pénze, a többségnek tartozása van, az infláció miatt alapvető problémái vannak és pont ez a réteg a szavazóbázisuk alapja. Sok múlik az EU-n is. Ha most végre megjönne az eszük (kicsi az esélye), akkor a kegyelemdöfést onnan is megkaphatnák.
Már azon gondolkodom, hogy csak trollkodik. De nem ez a megítélés vele kapcsolatban. Pedig azt még elismerően dicsérném, mert annak jó. Minden más esetben baj van.
Persze, az alsó 3 decilisnek gyakorlatilag 0. Ez egyébként egybe is vág azzal a tapasztalásommal, hogy van kb 7 mio ember, akik szarásig vannak pénzzel és van kb 2.5 mio, akik meg valóban szegények.
Én nem erre gondoltam. A Kurmanyt belülről nehéz megbuktatni, valószínűleg sokkal hosszabb folyamat, pont ahogy Zsiday leirta meg évekig eltarthat. A Kádár rendszer kb. 15 évig húzta. Nálunk most indulnak azok a folyamatok kicsit erősebben, infláció, államadósság növekedés stb. Ezt egy ideig további maszatolassal egyfajta mocsarkent meg legalább 10 évig lehet nyújtani, hanem tovább. A fiatalok nem szavaznak, nem érdekli őket a politika. Az orbani bázis erozioja nagyon lassú, egyfajta szekta. Szóval az a kérdés, hogy 2-2,2m szavazat mire elég. Lehet, hogy a 2/3ra már nem, de a győzelem biztosnak látszik. Ebben a mozsárban lesznek , akik megtaláljak a szamitasukat, a fiatalok mobilitása nagy, ők elhuznak ha nem, a nyuggerek meg nem ugralnak. Ráadásul a vidéki paraszt megveheto néhány garasert. Szóval nincs könnyű helyzetben a Tisza. Egy külső sokk javíthat ezen, aminek vannak jelei, de lehet, hogy még mindig nincs itt az ideje. Kívánni meg nem biztos, hogy kívánom mert valószínűleg Európa további fasizalodasat jelentene. Nem egyszerű a helyzet és valószínűleg lesz még sokkal rosszabb is.
Érezhetően akkor reccsenne meg, ha 20% alá mérnék a fideszt, mint anno a szocikat. Én ezt nem látom. Egyébként meg sajnálatos igazság, hogy nagy a jólét és ez a fidesznek kedvez. Persze mindenki sír mint a fürdős kurva, de attól még a nagy többség szarásig van pénzzel és most még rájuk locsolnak 2-3000 mrd-ot tavaszig.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)