Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Saját árfolyamon vált. Meg tudod nézni, hogy mennyiért tudsz eladni 1€t meg 1000€t gyorsan felírod, átmész a HUF számlára és 1 €t- kérsz... a spread ~4-5 Ft... Nem úgy mint a lokál kis váltók 20-30-40 Ft ja... Én nyáron akarok TALÁN nagyobbat váltani (függ a kamatok alakulásától), de ott már néhány Ft is számít. Felhívtam a bankmonitor info vonalát ott az R et ajánlották meg az E-t ha jól rémlik de ha én be - kiutalással is számolok + számlanyitás és zárással úgy szinte biztos, hogy a revo jbban megéri.
Hat ezt azert gombold ujra...akkor gyakorlatilag az EU is hadban all,mert EU orszagok tamogatjak Ukrajnat? Egyebkent annak a szavait idezve,akire szavaztal,volt haduzenet? Nem. Akkor a Nato nem all haboruban. Sakkmatt.
Eszkalálódik ez anélkül is, hogy én mit írok. Vagy mi a véleményem. Továbbá: nem importáljuk a fát az oroszoktól? annak mi lett az eredménye? a fa építőanyag 2-3x annyiba kerül, mint 1.5 éve. Öngólok sora, aki ezt nem látja, az baj.
én értem,h nem kell támogatni az oroszokat, az oroszok háborúját. de ha mi nem, akkor más támogatja. A lényeg,h ígyis-úgyis eladják, amit el akarnak adni. (az oroszok: a gázt, az olajat) Nem beszélve,h a háború a legjobb biznisz, több USA cég alkatrészeiből vannak az orosz fegyverek. Innentől "az USA" támogatja, a legnagyobb NATO ország.
Nem értem miért jó VH3 al poénkodni.. Ha odamegy onnantól 100% hogy az lesz. Így is eszkalálódik szépen, hogy mostmár kínát is szankcionálni fogja USA és EU is. Ez szerintem további eszkalációhoz vezet így...
Milyen országok támogatják az oroszok elleni "védekezést"?? nevezzük védekezésnek, ne háborúnak, mert az csúnyább. Nato tagországok támogatják? igen, tehát a NATO áll a háborúban az oroszokkal.
Az a gáz azért "olcsó", mert a szankciók miatt csak olcsóbban tudják eladni és ezt Kína és India nyilván kihasználja. Azért engedd már meg, hogy az EU fellépjen az ellen az ellenség (mert már rég nem ellenfél, hanem igazából ellenség) ellen, aki több, mint egy évtizede de facto hibrid háborút visel ellene. És ez csak a praktikus oldala a dolognak, az erkölcsit most nem is említve. Nem mindig hatékony eszköz a szankciós politika, de nem igazán van más.
Pont ezt mondom. Kína jót röhög a markába, veszi az olcsó orosz gázt, meg India is. Mi Európa meg vesszük a cseppfolyósított gázt (LNG-t), bár lehet az is oroszból van a fele- háromnegyede, nem is USA-ból. ugyanígy az olaj. A fél világ veszi, csak mi EU kőkeményen szankcionáljuk. Lassan már a MOL sem veheti, mert azzal "támogatjuk" a háborút. Kína támogathatja, India is, de mi nem.
nem értem félre. de a komplett NATO támogatja az ukránokat, gyakorlatilag "NATO" támadja az oroszokat. értem,h az ukrán kezek lővik az oroszokat, de mégiscsak nyugati fegyverekkel. az én szememben így nincs különbség.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)