Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én egyébként arra várok, hogy jövő héten sp500 lejön 4250-60 környékére, és akkor vennék belőle EUR alapú ETF-et. És utána februárig csak nézem a mozit.
Kár vitázni mostmá minden fasza is, még a látszat is az, jönnek a pénzek az euból még mindig, vagy is hát jön a nagy semmi sem még mostis, a forint szárnyal... Kiváncsi leszek a hitelminősítők decemberben elhiszik e még az irdatlan mennyiségü hazugságcunamit.. Majd ha már megjön a pénz ha lesz olyan, akkor zuhanunk mint a kőbalta a mostani logikát követve.. Mert ebben az országban minden a hazugságról szól.. Meg kell nézni a hosszútávu forint árfolyam görbét, szépen látszik mi jön.. A sok hazugságot meg el sem kell olvasni, mert úgyis csak félrevezetésnek szánják..
Ha elég kamatot adnak, akkor a speki megnézi a több éves trendvonalat, aztán eldönti, hogy visszapattan (esetek nagyobb része) vagy bevállalja, hogy letöri ( kisebb esély). Mindig minden trend megszakad egyszer. És ezek csak feltételezések, jöhet bármi, ami egy pillanat alatt átírja.
Én bármilyen hihetetlen de mindent euróban számolok. Ma ha a ft-ot visszaváltom több euró lesz a számlámon mint tavaly őszel. Ergó a ft (PMÁP) nekem euróban hozott nem kevés hozamot ,ezért én más számolással nem tudok mit kezdeni.
Szeetném azt hinni,hogy ez ilyen egyszerű,de az,hogy kötelezően beakciózzák a krumplistészta alapanyagait, az önmagában kevés. Saját háztartásunk kiadásait excelben vezetem,és statisztikázom. Bevétel/kiadás arányait tekintve nincs igazad. Többet keresek, de mindent összevetve a kiadásom is több lett.Ha nem így lenne,akkor mondjuk az elmúlt 2 évben massziv reálkamatot tudnék zsebre tenni,ez pedig még a kormány saját bevallása szerint sem volt így,ez csak most kezdődött el. A Szolgáltatások,élelmiszer biztosan nem 35%kal emelkedett. Ugye ezt te sem gondolod komolyan. Az,hogy például bizonyos termékeke adott ár mellett csökkentett mennyiséget tartalmaznak,az is egyfajta infláció. Minap szembesültem a mekiben ezzel, a Sertés Mcroyal gyakorlatilag a tenyerem fele volt csak. (A meki egébként csökkentette a mennyiségeket,ugye NER kézben van itthon).
"""de az infláció nem a pénz gyengülését jelenti?"" Nem!.. Ha azt jelentené akkor 20% infláció 20% ft gyengülést jelentene! Ugye? De erről szó sincs! Aha. Akkor a definició: “ Az infláció a szolgáltatások és termékek árszínvonal emelkedését takarja, másképp fogalmazva a pénzünk vásárlóerejének romlását értjük alatta.” Közgazdászt tisztelhetünk kegyedben?
én tudok hozni bizonyítékot, tessék! NEM HAZUDTAM!! van még számla csak elő kell túrni van rajta segafredo rosso 1kg 5,7euró a barilla 1,49 eur/kg rummo 1,58 volt kilója a többit is ki lehet mazsolázni! Poretti sör volt 0,66l üveges 0,98 eur nem hasonlítható az itthuniakhoz! Sajnos csak 1et vettem, hogy kipróbáljam milyen. Az ár és az elnevezés között az áfát láthatod százalékosan! tészták 4%al mennek, ÚGYHOGY NEM ANNYIRA KÉNE BŐ NYÁLLAL LEPIPPANTANI EZEKET A F.SZOKAT SZERINTEM A 18% TÚRORUDI ÁFA MIATT! ;) várom az elnézést kérésedet!
Abban megegyezhetnénk, hogy a speki tőke, úgymint nagyobb kutya, magasról tesz a társadalmi igazságtalanságokra - bármilyen ordítók is azok. Ahogy a tésztaárak összehasonlító elemzésére is. Ha a jelszó most a reálkamat, valószínű a magas swapra veszi a forintot. A kereskedés irányát, ha haszonra akarunk szert tenni, el kell választani minden más meggyőződéstől. Ha mennének a hozzászólások kárörömködés nélkül, az elegáns lenne.
"""de az infláció nem a pénz gyengülését jelenti?"" Nem!.. Ha azt jelentené akkor 20% infláció 20% ft gyengülést jelentene! Ugye? De erről szó sincs! 2020 -ota kb 20-30% -al nőttek a fizetések ft-ban miközben az árfolyam max 5%-al gyengült. Ma az átlagjózsi több euróért dolgozik mint 2020-ban.
befotózzam a számlát? Írtam alább, hogy kint ez akciós ár volt ennyiért, vettem is vagy 2 éves mennyiséget! A barilla kommersz, közben kiokosodtam olasz tésztákból. Vettem de ciccot és rummot is többek között, sokkal jobb, mint a barilla, próbáld meg! Lehet kimegyek kisbusszal és hozok be pár raklappal, majd elkezdem árusítani őket! Jobb, mint alompapírba tenni a zsét! Ha meg nem viszik el, hát lesz mit enni sokáig. volt rio mare tonhal konzerv is akció 1db 11,99eur itthun 2000 a 3db és sorolhatnám ha olaszba mész segítek iper tosano áruházat keresd és 430as euróval is azért fogod nézni a számlát, hogy miért fiezettél ilyen keveset, hát még 376ossal ;)
Nekem az elgépelés egyszavas javítasára is egy marék leszavazás szokott érkezni, kicsit meg is csömörlöttem a bandaháborútól. Tényleg ovidás szintű “ visszavágások” mennek, aki akar ráismer, aki nem az úgyis azt gondolja hogy az csak a vitapartnere lehet.
“ Csak jelezni szeretném a folyamatosan ""fosrintozo" okosoknak ,hogy 2020 áprilisában volt a ft 365/eur. Azóta itthon volt kb 35% infláció,ezzel szemben a mai áron a ft gyengült összesen 3-4%-ot! Ez nem vélemény...ez tény adat! Éppen ezért csökkenő infláció mellett akkor miért várnak ft zuhanást?? Fordítva ültök már jó ideje a lovon...” Én csak műkedvelő vagyok, de az infláció nem a pénz gyengülését jelenti? Csak kérdezem. A hatalmasinfláció van de stabil a forint az egy érdekes kijelentés. De nem szeretném megfejteni, mindenki magának hogy ez mit jelent.
Ki az a hülye aki tényadatot diszlájkol?--jópár nevet fel tudnék sorolni. A tényekkel jellemzően egy adott oldalnak van általában problémája, és állandó harca. Tökre igazad van amúgy. Kár,hogy pusztába kiálltott szó, mert itt erősen szelektív memóriákka tudsz napi szinten összefutni. (nem mondtam ilyet,szembesítés után már az nem is úgy volt...stb)
ez megint hazugság, mert 1,13 eur az 500 gr-os ;) legalább ne itt hazudoznál :D de megnéztem, pl Dániában akciósan 143 DKK az 5 kg-s, azaz 1,436 ft/kg. Tudod kiket etessél ezekkel már, nagyon unalmas :D Meg a tegnapi téma, hogy az osztrák prémium benzin jobb. Csak az nem tűnt fel senkinek, hogy az OMW Schwechat-ból hozza a 100-as prémiumot :D Bezzeg máshol minden IS jobb :D De nemrég kimentem Komárnóba, megnézni hogy milyenek az árak. Hát nem fogok visszamenni, mivel igazából semmi sem volt olcsóbb, pedig én csak 30km-re lakom ;)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)