Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Zanzának: Az EUR/HUF shortért kapott swap jóval kevesebb, mint a long után fizetendő. A trading.com.uk szolgáltatómat 25filléres spread és micro (1000euro) pozi miatt választottam. XM Swap calculator: bemutatja a swap számítás módját, és az aktuális árakat, mely szerint a trading.com.uk fizet (számol fel longnál). Emlékeim szt az Admiralnál 25 fillér még a spread, a swap-összehasonlításig nem jutottunk el.
Ha az MNB nagy tempóban akarja csökkenteni a kamatot, akkor a legjobb, amit tehetnek, hogy bebetonozzák az árfolyamot. Utána már a forint-spekulánsok is segíteni fognak nekik (ha kimozdul valamerre a forint, és mindenki arra számít, hogy vissza fog térni a 382-höz, akkor mindenki abba az irányba fog állni, amíg lehet). Ez a szint most elfogadhatónak tűnik mindenkinek. Persze csak tipp.
Short mint eur/huf csökkenésre spekulálás, a kamatkülönbözet miatti swap megnyerése céljából. Röviden ez lenne az elképzelésem... Mintha carry is ezt jelentené, vagy valami hasonlót
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)