Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Kíváncsi vagyok, hogy a 3 fekete gyertya kamu e az amcsi indexekben, illetve Russell 2000 törte a támaszt hónaposon. Elég erős a visszapatt, de hát kb. ez volt várható. Mintha a dollár mutatná az utat.
A cikk utolsó sorainak szerintem nem ez a legfontosabb mondandója. "Az előbbiekben vázolt külső és hazai makrokockázatok mellett az eddig elért egyensúlyjavulás arra lehet elegendő, hogy a forint most látható kamatelőnyét meg nem haladó, de fokozatos és a korábbi évtizedes trendhez visszatérő forintgyengülési pálya váljon a legvalószínűbb forgatókönyvvé 2024-re." A 2010-es években az volt a jellemző, hogy a forint az inflációs különbözeténél is nagyobb mértékben gyengült, vagyis nominális és reál értelemben is leértékelődött. A " most látható kamatelőnyét meg nem haladó" nekem azt sugallja, hogy a szerző nominális értelemben forintgyengülésre, de reálértelemben stagnálására, vagy felértékelődésre számít. Lassú reálfelértékelődés esetén (ami nem ördögtől való várakozás egy olyan deviza esetében, ahol a jegybank egy magas globális inflációs közegben meg akarja fogni a hazai inflációt, amit jóformán csak az importált infla csökkenésén, vagyis árfolyamon keresztül tehet meg) nem éri meg teljes mértékben devizában megtakarítani, hiszen hozamtöbbletet realizálhatsz forint befektetéseiden, euróban kifejezve. A politikai kockázat persze nagy, és könnyen lehet, hogy nem mindenkit kompenzál ezért a reálfelértékelődés. Egy prudens MNB tud segíteni a helyzeten, de ne felejtsük el, hogy 2025-ben valószínűleg garnitúracsere lesz, ha jönnek a bólogató jánosok a tanácsba (török út), akkor a jóisten kegyelmezzen a forintnak. Nekem ez a véleményem.
Amit még mindig furcsálok, mi volt ez a reggeli 384.2 -es ugra? ha most 382.0- alá akarunk menni tartósan?---azért,mert ha nem szednék ki a stoppokat, és mindenki egy irányba állna,akkor nem tudnál keresni sokat. Ez egy zéró összegű játék,olyan nincs,hogy mindenki nyer,valaki kell,hogy veszítsen. A poker asztalnál sem álltok fel a végén 5en,hogy dejó,mindenki nyert.
Kicsit rajzolgattam: https://kephost.net/p/MTAxMjg2Mg.png Ha az alsó narancs alá beesünk, na akkor igazán bajos. 368, 380.5 és a mostani 381.5 egy vonalban van. Szerintem a legfelső kék vonal is tartja, mivel az egy kitörési kísérlet volt 400 fele.
Teljesen irreálisan mozog, a legutóbbi 150 pip eur usd esésre sem reagált, most a nagy örömködésre sem igazán. (az eur huf-ról beszélek, az usd huf ide-oda megy 4-5 egységet..ennyi) Ok, hogy 381.5-ig jött le, de ha megnézed a napos gyertyákat, az utóbbi 5 nap szinte mindig járt itt. Ok, hogy sávtetőről pattantunk megint le, de 381.5-ig csak, egyelőre!
http://www.zsiday.hu/index.php/blog/dr%C3%A1ga-e-forint-0 "Mi ebből a tanulság? Az, hogy akkor érdemes piacokra belépni, akkor jó a hozam-kockázat arány, amikor szélsőséges a helyzet, ez pedig most a forintra nem mondható el egyik irányban sem. Lehet, hogy érdemesebb békén hagyni…"
Amit még mindig furcsálok, mi volt ez a reggeli 384.2 -es ugra? ha most 382.0- alá akarunk menni tartósan? Minek kell újra megpöckölni a sávtetőt, duplatetőzni, ha már egyszer úgyis adott az irány. Lehet rosszul teszem, de tartom. DAX réssel nyitott, szigetfordulónak tűnik, de akár be is töltheti a rést valamikor. Arany: 1986, miért nem 2000-2020, ha nincs kamatemelés? brent +1%
Érthetetlen ez a 382 körüli tesze-toszáskodás. Vagy az MNB vásárolgat, mert tudja, hogy "most még olcsón vehet". Bármi benne van a pakliban. Aztán lehet, hogy holnap megpillanthatjuk a 37x-et, ez is elképzelhető.
Én már megelőlegeztem a kitörést:D. 2 hete...:D Certi KO is volt, aztán mégis nyaldossa a 381.5-et újra:) Szóljatok már rá, hogy már ki lett ütve az a certi. TL57 sem áll túl fényesen 372.4, jövőhéten 373.2
4h boli alja meg se mozdult, mert csak megszúrkálta. kis TF-es RSI-k 30 közeléről pattannak. Sokkal jobban, erőteljesebben kellene lefele mennie, ha lefele akarna nézelődni.
Szeptember végén indult csatornájában mozog. Amíg ebben marad,addig felesleges ezt itt 5 perces chartokon elemezni. https://invst.ly/120iac Majd ha ezt törik,akkor érdemes itt bármiről beszélni,addig halad lefelé. Ez itt teljesen egyértelmű jelen álls szerint. Ne gondoljátok túl.
Fú ettől a forinttól már kezdek ideges lenni :) Állandóan arra gondolok, hogy mennyibe kerül nekem, egyszerű adófizető parasztgyereknek ez az árfolyam karbantartás...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)