Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Amikor hirtelen 2 Ft erősödés van, akkor leginkább MNB intervencióra lehet gyanakodni, tompítani akarják, nehogy mint kés a vajban, úgy menjen át az új 350-en, a 400-on.
MNB lépés miatt "erősödünk"? Fél óra alatt jócskán lejjebb jött... Vagy más van a háttérben?
Törölt felhasználó2022. 06. 13. 10:09
Update a legutóbbira(kh automata duplán vonta le tőle a készpénzfelvételt): Ma írtak a kolléganőmnek, hogy elnézést kérnek és 15 napon belül kivizsgálják az esetet. Ha sürgősen kellene neki a pénz, akkor nem tudom mit csinálna? Végülis csak 1 milliót szedtek le róla… biztos nála is volt extraprofit. Aztán akkor lehet beszélgetni róla, hogy ki hol tartja a pénzét
Nem a pillanatnyi értéke adja az értékét, hanem az amivé válni fog. A jövőben sem az éppen akkori értéke fogja az értékét adni, bárhol is legyen az az érték. De mint írtam, én már nem akarok jobban belefolyni az ezzel kapcsolatos okfejtésekbe.
Szia! Fel tudnád dobni a grafikont? köszi! Másnak is van eurhufts63? :)
Törölt felhasználó2022. 06. 13. 08:10
Az ék is elkezdett beszűkülni, hamarosan ki is fog törni ebből és 400 fölé fog robbantani. Addig basztatták a parazsat, hogy hamarosan berobban a tűz és csapkodni fognak a lángjai. Nemsokára nagyon melege lesz itt az MNB.-nek. Hírekkel ellentétben az EU. nem hülye, így az eu. pénzek tekintetében nem számítok előrelépésre mostanában. Ezeket a híreket is csak a forint megnyugtatása miatt nyomják, nincs mögöttük valódi megegyezésre utaló tartalom.
Nagy írás és a gondolatok mögött is kiérződik, hogy nem lesz egyszerű megállítani a forintot. Kamatokat lehet emelni, de vajon mi lesz a hitelesekkel.. A moratórium eltörlésével is dominószerű összeomlások jöhetnek, ráadásul ha a tovább tartják a moratóriumot, annak napról napra egyre nagyobb ára lesz. A bankok is éppen új extraprofit adót kaptak a nyakukba.... Nem kis bajban van a forint és ezt már látja Bod Péter Ákos is.
Szia. Nem tudom, hogy a forint lesz-e még 380, én nem számolok rövid távokra. 330-340 között is többen hangoztatták, hogy milyen jó bolt állampapírokba rakni most, mivel a forint már eleget gyengült. 360-nál is felerősödtek az erősödést váró hangok... Helló mindenki! 400-at ostromoljuk éppen... Itt is van olyan aki elmondja milyen jó bolt forintot tartani mert a kamat ennyi meg annyi... Persze, csak ezzel a kamattal van egy "kis" probléma, mégpedig az, hogy az MNB. az egyenlőségre törekedik, legalábbis elvileg arra kell-(lene) törekedjen. Ennek az egyenlőségnek a lényege, hogy a kamatokkal együtt is max. nullára kell kijönni és ez még a legjobb eset. A nulla nálam felejtős, ahhoz piaci normák szerinti gazdaság kell, nálunk haveri gazdaság van, így nulla már eleve nem lehet. A múlt világosan és minden kétséget kizáróan megmutatta, hogy az MNB. a forint gyengítésére törekedik a jövőben sem lesz ez másképpen. A forint mellé nem tudok beállni, további gyengülés lesz. Aranyat nem tartottam soha jó befektetési eszköznek, de 10-20%-ban van keresnivalója a portfólióban, most. (néhány év múlva már nem biztos) Bitcoinban jobban hiszek, erre az életemet is feltenném.... Tudom, hogy miért lesz jó és ez nekem bőven elég. Vélemények erről a témáról nem is érdekelnek. Indexek kereskedése a fő profil nálam a piacokon, ezzel kapcsolatban nem járok egyetlen fórumra sem és véleményt sem mondok róla, mivel ezekben is a tiszta fejjel gondolkodás ami kifizetődik. A forintot nem kereskedem és nem is tartok tőkét forintban így az iránya is tiszta marad. Erről ez miatt van véleményem, ha kereskedném akkor hallgatnák a forintról is. A kormány számait 2023-év. forint-377, GDP-4.1% infláció 5.2%.... ők is viccnek szánták. Azok teszik jól akik értik a kormány vicceit és inkább nevetnek rajta mintsem komolyan vennék. (persze mindig vannak olyanok akik nem értik a viccet és komolyan veszik a hülyeséget is.)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)