Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Kiváncsi vagyok hogy a 400+ az ciki lesz-e és közbeavatkozik az MNB, vagy csak nézni fogják. A legutóbbi intervenció szerintem csak a választás miatt volt :)
beszerzö mashogy számol . tudja mennyi a lengyel , szlovak , roman onköltségi ár. amennyiben valami miatt olcsobb egy piacon bármely componens ára , ezt mint engedmény bevasalja . mindennel együtt a forintot áprilus eleje ota egyre gyengébbnek itélik . tegnap is irtam más besorolás alá veszik . 1 perc cnc onktg - e huf - ban meglehet több , de eur ban ezt nem biztos hogy érvényesiteni lehet . eur huf ennek megfeleloen csúszik is le . jon jurgen nálatok olcsobb az olaj ? tényleg ?viszek egy kis melot nektek csináljátok meg olcsobban mint a lengyelek . joe , jürgen vevoje ;ti olcsobb olajbol gyártott cuccot hoztal nekem ?köszönöm , kérek egy kis kedvezményt mo hosszu távra bemegy ebbe a játékba ide senki nem hozza a legjobb technikat hiszen a legvacakabb géppel is olcson lehet gyártani
Egyet kell értsek. A nagyobbik gond az lesz, hogy ha majd elkezd itthon rendesen fajni ez az egész (egyelore még morfium van), akkor szépen kijonnek majd ezek a feszültségek, es akkor lehet hogy lesz egy kis zavargas. Tudom, tudom, eddig sem volt, de lesz az a szint, amikor már tenyleg fajni fog. Az is jogos, hogy magyar eszközben en sem tartanam a zsetont. Szinte eleg lesz, ha csak cash eur, usd, chf. Eves szinte arra szamitok, h a mindenkori inflaval fogunk romlani, mint ahogy kb eddig is. Korrekcio lesz, de egyaltalan nem mindegy, h honnan, es milyen karakterisztikaval. 420-450es sávot várok, nyilvan nem holnapra, de akar meglepően hamar.
Törölt felhasználó2022. 05. 31. 16:29
Olcsó olaj. Ez csak a propaganda része. A szerződés részleteit nem ismerjük és azt sem, hogy jelenleg mennyit fizetünk érte, annyi viszont tudható, hogy kb. két hónapos késéssel követi a világpiaci árakat. A már megkötött szerződést nem módosítottuk, így szerintem nem is kapjuk olcsón az olajat. Forint. Ezen a szinten is erős, 430-ra tartunk vele. Jövő. Év végére, következő év elejére eltűnik a gazdasági növekedés így újabb kiigazító lépések (új adók/sarcok) jönnek és a jövő évi költségvetést is újra kell tervezni, mivel az alacsonyabb gazdasági teljesítmény miatt nem lesz tartható a tervezett jövő évi költségvetés. Elemzők a forintot 330-nál is megnyugodni várták majd 350-370 közé.. jelenleg 380-385 árfolyamot várnak 2023-24-re is... Ők azok akik mindig tévednek és majd feljebb tolják a várakozásaikat, így nem is kell figyelembe venni az elemzői véleményeket. Sokkal nagyobbak itt már a bajok mint ami látszik, a felszín alatt nagyon súlyos egyenlőtlenségek vannak és ebből már nem lehet jól kijönni. Semmilyen magyar eszközt nem mernék tartani forint, állampapír, részvény stb. (az inflációkövető is bukta lesz)
Amit felsoroltál attól miért kellene korrekciózni? Pont a nyomósabb tényezőket sikerült figyelmen kívül hagyni. + a felsoroltak és a hatásuk is a jövő homályába burkolóznak. Ettől függetlenül jöhet technikai alapon is korrekció. Bár most éppen van egy haromszögünk kitörés előtti alakzatban továbbra is. 389 kellene esni, h első körben változás legyen a képben. Majd júniusban. A havi zárás úgy tűnik itt fent lesz.
Nyilván további érdek a csúszó leértékelés, de az elmúlt időszakban túl nagy ütemben veszített értékéből a forint. Jelenleg már több tényező is a forint mellett van: - Olcsó orosz olaj jöhet, javítva versenyképességünket - Gáz ha nem is olcsó, de fixen jöhet (bár titkosított de támogatás miatt már kiszámolták) - Itthon a költségvetés kiigazítására tett ígéretek (még ha nem is szerethető) beváltása elkezdődött - A költségvetési kiigazítás gerincét az OTP fizeti, de a kormány beruházások elhalasztását tervezi - Nem lesz közös gázembargó - Bár az alapkamat max havai 0,5%-ot fog menni az egyhetest megy tovább, év végére 10% fölé? - A gyorsuló német vagy eurozónás infláció miatt az EKB-nak is lépni kell ami a PIGS miatt probléma Forint ellen: - oroszok úgy néz ki fordítanak és szétverik az ukránokat, nem tudni hova fejlődik a háború - háborús félelmek ? Mégis esik a forint! A 370-es és a 380-as szint is elbukott ? Nem korrekcióznia kéne a forintnak ?
maastrichti célokat is tartani illik , adósság inflálódik. csődbe az alacsony devizás rész miatt nem tud menni likas vödörbe eu visszafogottabban pumpál forrást .marad egyenlőre az olcsó olaj ,mint menekülő út .
Törölt felhasználó2022. 05. 31. 14:59
..jó' van, alakul. Az MNB sz*rik az inflába, Tóbiás sz*rik az EU tárgyalóasztalokra, az USD repeszt felfelé, Dzsoniék ész nélkül sarcolnak mindent ami él és mozog. Jöhet a kínai hitel.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)