Nem mondtad konkrétan csak utaltál rá amikor azt állítottad, hogy Tiborcz nyilván nem hazudik, hogy is tehetné hiszen akkor nincs ügy és mire ez a felhajtás. Valami alapján a nyomozás elindult és elhiheted, hogy ha egy nyomozás elindul akkor a beadványt, bizonyítékokat előzetesen megvizsgálják tehát feltételezhető, hogy van alapja. Aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle. Az ALTEO legutóbbi jelentései és az árfolyam egyébként mindent tükröz, de ezt nyilván mindenki észrevette már.
Szerinted hol mondtam hogy Tiborcz tisztességesebb mint Hadházy? Tiborcz szerintem is 1G de azt írtam hogy nem hülye mert olyanban csak nem hazudik amit könnyen ellenőrizni tud egy vizsgálat tehát ebben a formában lehet hogy nincs is az az ügy amiről Hadházy feljelentést tett. Hadházy állatorvos, jobb lenne ha a hatvanpusztai zebrákkal foglalkozna továbbra is, ott játszaná a celebet. Hogy kereskedne azt én sem gondoltam komolyan, szándékosan írtam mint abszurd, pont annyira légből kapott mint amilyennek az ő feljelentése tűnik.
Megértem, hogy csalódott vagy hiszen elégedett befektetője ennek a csodának jelenleg alig lehet. Nemsokára jelentés, ott majd kiderül mit bűvészkedtek össze a második negyedévben. Ha megindult valami javulás akkor az az árfolyamban is meg kell mutatkozzon, ha nem és tovább folyik a szar és veszteséges akkor az is. A piac jelenleg kivár.
Venni kell a papírt és akkor nem fog kullogni. Senkinek se kell, még a Nutex könyvében is több a vevő. A cég legutóbbi eredményei és a cégvásárlás körül kiborult szarkupac sajnos indokolják az óvatosságot és lássuk be vannak sokkal jobban menő cégek jelenleg mint ez.
Akár így van, akár úgy, elég szégyenletes, hogy miközben új történelmi csúcson zárt a BUX, addig ez az egykoron ultra menő, szexi cég rendszeresen a nap vesztesei között kullog... (dühös fej)
Hadházy biztos remek állatorvos de mellette egy népszerűséghajhász celeb ezekkel a feljelentgetéseivel és többet árt nekünk Alteo kisrészvényeseknek mint használ. Klikkvadász címmel jelennek meg cikkek gigantikus tőzsdei csalásról meg összeesküvésről közben Tiborcz már kétszer kijelentette hogy nem volt részvényes sem az Alteo-ban sem a Főnixben akkor meg honnan veszi Hadházy amit állít? Sok rosszat el lehet Tiborczról mondani de hogy nem hülye az biztos és nem fog olyat állítani aminek ellenkezője könnyen bizonyítható lenne. Ha meg nem volt részvényes és a Főnixben sem tulajdonos akkor nincs ügy alaptalan a feljelentés vajon mit fog vele kezdeni a rendőrség. Még az is megfordulhat a fejekben hogy Hadházy szándékosan kelt rossz hírt. Vajon kereskedik, érdeke az alacsony árfolyam? Fel kellene jelenteni hogy vizsgálja őt is az MNB?
Hadházy 1 órája feltöltött posztja: A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a feljelentésem alapján elrendelték Tiborczék gigantikus tőzsdei csalása ügyében a nyomozást. Arról nem tudok, hogy már be is vitték volna, vagy köröznék, de talán ami késik, nem múlik. Az ügy pofon egyszerű: Tiborcz többségi részvényes volt egy részvénytársaságban, amelyik milliárdokkal túlárazottan megvette Tiborcz egy másik cégét. Amiről aztán kiderült, hogy sokkal kevesebbet ér, mint amennyiér megvették - csakhogy addigra Orbán veje már angolosan távozott, eladta a részvényeit. A pocsék üzlet hírére persze bedőltek a részvények, de a pórul járt kisrészvényesek hiába fordultak hozzá, a Varga Mihály által vezetett Nemzeti Bank szerint minden rendben volt az ügylettel. (Érdekes kérdés mellesleg, hogy ha -helyesen- Sulyoknak mennie kell, akkor Varga Mihály ősfideszes elkövető hogy a fenébe maradhat a Nemzeti Bank elnöke?). Mindenesetre kíváncsian várom a nyomozás eredményét, remélem, gyorsabbak lesznek, mint az eddigi rendőrségi eljárások. Részletek a korábbi posztomban https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02AHzTjHE4aMWGP9mmf5SSg3K2b1ACyGTYxqpSpEyCVHGL1QS87A8gawk5pYdr89Eol&id=100044349103240és a Telex cikkébenhttps://telex.hu/gazdasag/2026/06/01/tiborcz-istvan-alteo-hulladek-reszveny-tozsde-eltex
Nyári szabadság miatt lemaradtam erről a Hadházy-féle feljelentésről, bár sok konkrétumot amúgy sem tartalmaz. Érdekesebb viszont Tiborczék válasza: "Hadházy Ákos állításával ellentétben Tiborcz István sem az Alteo Nyrt.-ben nem volt tulajdonos, sem az Alteo részvényeinek egy részét korábban birtokló Főnix Magántőkealapban nem volt tulajdonos vagy befektető - utóbbit korábban a Portfoliónak adott interjújában is egyértelművé tette. Illetve a Hadházy Ákos által leírtakkal ellentéteben az említett tranzakcióban szereplő Éltex Kft. sem volt soha Tiborcz István kizárólagos magántulajdonában” Tehát állítja, hogy nem volt Alteo tulajdonos, nem volt tulajdonos a Főnix-ben sem és az Éltex-hez sem? Ha ez igaz, akkor mi ez az egész hisztéria az Alteo körül?
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.