Én nem vagyok elég bátor ahhoz, hogy shortoljak. De valakire nagyon emlékeztet engem az eszközhatározó ragja első betűjének lehagyása - a teljes hasonulás mellett! :)
A pénz természetesen Zelenszkijé. Viszont, mivel neki érdeke Orbán megbuktatása, hisz euro milliárdoktól eshet el (amiből jól le lehet nyúlni), így aztán Magyarországon keresztül ment a pénz, hogy csurranjon-cseppenjen itt is, elősegítve lehessen a kormánybuktatás.
egy ukránnak álcázott muszka al-youtuber azt mond amit akar - ki nemsz@h@rja le.. ezeket már az idetelepült 'muszka-kampánystáb' gyártja és osztja--?? ☺ szvsz
"Érdekesek ezek a volt ukrán titkosszolgálati tisztek. Látszik, hogy még a szovjet érában szocializálódtak. Az egyik fenyegeti Orbánt" . Közben kiderült, hogy ez egy generált/manipulált videó. Nézz utána!
A mai átlagkeresetből mennyi eurót tudsz venni, és a 2010-esből mennyit tudtál? :-D Egyharmadát? :) A mami nem vesz Nutellát? Írj és küldök, de nem olyant, amit nálunk lehet kapni, hanem jobb minőségű nyugatit! :)
Hányszor ellenőrizték a szállítások nemzetközi szabványoknak való megfelelését a magyar hatóságok, a NAV? Ja, egyszer sem... . Lézerjani nem véletlenül mondta azt, amit mondott.
Szia! Köszi! Egy-része még megvan, de még így is nyerő. Egyébként már bőven átlépte az 1 évvel ezelőtti célárat, de egy szerintem csak egy kis visszateszt, mert az Erste 42.300-asclárat lőtt be, korábban pedig még 52 ezres célárat is megjelöltek. Egyelőre, ami van, az tartás. Sokkal érdekesebb lesz a MOL részvényének a mozgása. 3,7k alatt még vettem, amit ma elkezdtem kiszórni, de azért még van rendesen. Blue chipeknél nincs akkora bukási lehetőség. Nagy összegekben ezeknél pedig mehet sávozás, de még a daytrade is. :)
"Egy ukrán YouTuber, Anatolij Sharij, akit azt mondta: „Meggyőződésem volt, hogy a pénz Zelenszkijé volt. Valamiféle visszaélés." . Nekem meg meggyőződésem, hogy eddig kapott valaki ebből itthon. Kb. annyira hiteles infó, mint a tiéd.
Ha így halad, lesz még egyre drágább a nutella. A pénz egy általános értékmérő. 1. Mi történt a forinttal?
2010 körül egy euró kb. 275 Ft volt, ma gyakran 380–400 Ft körül mozog. Ez nagyjából 40–45%-os leértékelődés.
Ez azt jelenti, hogy:
külföldi pénzben mérve a forint kevesebbet ér,
az importált termékek (energia, elektronika, sok élelmiszer) drágábbak lettek.
Ráadásul a gyengébb forint felerősíti az inflációt, mert a drágább import beépül az árakba. 2. Szegényebbek vagy gazdagabbak lettek a magyarok? 1️⃣ Bérszint: sokkal magasabb
Az elmúlt 15 évben a bérek jelentősen nőttek.
a bruttó és nettó átlagbérek többszörösükre emelkedtek
részben gazdasági növekedés, részben infláció miatt
Ez azt jelenti, hogy forintban mérve a magyarok gazdagabbak lettek. 2️⃣ Vásárlóerő: vegyes kép
A probléma az, hogy az árak is gyorsan nőttek.
Magyarországon az infláció sokszor magasabb volt, mint az eurózónában, ezért az árszint gyorsabban emelkedett. Következmények:
a lakás, élelmiszer, szolgáltatások jelentősen drágultak
a béremelkedés egy részét „megette” az infláció
Tehát reálértékben kisebb a javulás, mint amit a nominális bérek mutatnak. 3️⃣ Külföldhöz viszonyítva
A forint gyengülése miatt:
rosszabb lett a helyzet:
külföldi utazás
importtermékek (elektronika, autó)
külföldi befektetések
jobb lett:
exportáló cégek
külföldi turisták Magyarországon
külföldi cégeknek olcsóbb lett a magyar munkaerő
3. Összefoglalva
A magyarok:
forintban mérve gazdagabbak lettek (bérek nőttek)
vásárlóerőben mérve mérsékelten javult vagy stagnált
nemzetközi összehasonlításban viszont sokszor relatíve szegényebbek lettek, mert a forint gyengült és az infláció magas volt.
Egyszerűen:
👉 több pénzt keresünk, de sok minden még gyorsabban drágult. Jónapotkívánok! Ébresztő ezt mondom évek óta. Te meg ferdítesz elkensz kampítasz dolgokat. Itt minden a legjobb. Ja. A méteres kékerest.... https://imgur.com/a/4pgj800
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!