Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 12:19
Előzmény: #98817  Shortelek
Örülök, hogy tetszik! :) Eredetileg Sekhmet akart lenni, de az már foglalt volt anno valahol, így lett Sehmet, aki egyébként - az egyiptomi kultúrát ismerők tudják :) - hogy oroszlánfejű Sekhmet istennő  Ra lánya, és a Hathor istennő másik megtestesülése Ez a pusztító egyiptomi istennő a halottak vérét issza, és a Nílus árvizéhez kötődik, azonban Ra italából történő ívás után újra kedves Hathor volt..
kukacponthu 2023. 03. 19. 12:12
Előzmény: #98818  Sehmet
Tudod, akinek nem inge…
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 12:10
Előzmény: #98815  kukacponthu
Van valami gond a stílusommal? Hol és melyikkel? Megpróbálok disztingvált és adekvát lenni, de ha nem sikerülne, akkor légy szíves figyelmeztetni. Én már megszoktam a ti, kevésbé disztingvált stílusotokat, de azért még csak véletlenül sem próbálom átvenni.
Shortelek 2023. 03. 19. 12:09
Előzmény: #98812  El_Kebir
Undorító az avatara is.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 12:08
Előzmény: #98809  tanrek
Nehogy azt gondold, hogy Dél-Korea nagyon messze van a mesés Kelettől - akár politikailag, akár gazdaságilag. Az egy más történet, hogy ott van az USA, de nemcsak földrajilag, hanem kultúrájukban, munkamoráljukban, stb. - nagyon is keletiek, bár az amerikai hatás érvényesül, ami sajnos olyan furcsa eredménnyel jár, mint a japánoknál, nem tudják összeegyeztetni a saját, viszonylag zárt nemzeti kultúrájukat az amerikai multikultival, a gyermekeket is összezavarja, vannak olyanok, akik egész nap a szobájukban vannak, ki sem mozdulnak és pizzáznak, valamint a K pop bandák elektronikus, hiphop, pop, rock és R&B alapokon nyugvó zenéit hallgatják. Kulturális és szociális törésvonalak, frusztráció, öngyilkosságok, stb.
kukacponthu 2023. 03. 19. 12:05
Előzmény: #98813  Sehmet
A stilus maga az ember…de ez oda-vissza igaz phd. uram!
kukacponthu 2023. 03. 19. 12:03
Előzmény: #98806  tanrek
A kerdes teoretikus volt…
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 12:01
Előzmény: #98811  geza77

Hát, most éppen családi program van a hétvégén itthon, jönnek hozzánk a feleségem születésnapjára, de - ahogyan írod - szoktam kirándulni Ausztria zöld szívében és Alsóausztriában is, Fürstenfeld és Oberwart között van Bad Blumau, ahol kiváló Wellness Hotel van, a Rogner, amit Hundertwasser tervezett. Onnan elmegyünk kirándulni a Mura-völgyébe, a Höllentalba, stb.
És te mit keresel még mindig ebben a "népnemzeti" országban? Vörös Dani még nem hívott? :)
Egyébként esetleg értelmesebbeket és stílusosabbat nem tudsz írni, Gejza? Tudod mit mondott Buffon? No, nem az olasz futballkapus! :)
El_Kebir
El_Kebir 2023. 03. 19. 11:59
Előzmény: #98807  tanrek
...nem érdemes olvasni, hozzászólásai olyanok itt a fórumban, mint a kutyaszar a városi utcán, kellemetlen kerülgetni, de még kellemetlenebb bele lépni! (elsőre az ember a kutyát hibáztatja, de valójában a kutya gazdája a hibás)
geza77
geza77 2023. 03. 19. 11:41
Előzmény: #98808  Sehmet
mi az nem jó az idő bad BLAMA-úban , miért nem kirándulsz szépeket?  Steiermarkban Ausztria zöld szívében? UNALMAS?? nem szép?  inkább tetszik a napmelegtől kiégett kopár szik sarja, ahol toldi retkes töcsét igen csak vakarja??  mert az akksigyárak elvették a vizet és nem tudja megmosni se??? bár igénye sem biztos, hogy van rá. lehet víz is lenne, de inkább vakarja, legalább csinál valamit népnemzetthy példaképünk. van pár belőle az országban jól megfizetve a répavakarásét....
tanrek 2023. 03. 19. 11:20
Előzmény: #98808  Sehmet
Nem... nekem az az elvtelen, aki elvekkel magyarázza az elvtelenséget. (lásd az írásod) A gumigerincű opportunisták.
És ugyan nem szoktam politikai értelemben a hovátartozásom definiálgatni, de szinte biztos, hogy nem vagyok olyan idézőjeles liberális, amire vélem, hogy utaltál....
tanrek 2023. 03. 19. 11:15
Előzmény: #98805  Sehmet
Ez olyan cuki. Dél-Korea mint kelet :) Persze értem én, hogy a térképen ott van ahol, de a jelenlegi nómenklatúrában olyan távol áll attól a kelettől, amiről ők beszélnek,  mint az a bizonyos Makó Jeruzsálemtől.....
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 11:12
Előzmény: #98807  tanrek
Értem. Neked az már elvtelen, aki nem a te általad preferált elveket vallja. Érdekes "liberális" megközelítés. Mennyire igaza volt Reagennek! Esetleg más bélyeg, stb. nincs a tarsolyodban?
tanrek 2023. 03. 19. 11:09
Előzmény: #98804  Sehmet
Hát igen, ettől vagy te az, aki. Vagy ha úgy tetszik, mindannyian azok, akik...
Egy ilyen konkrét, egyszerű kérdésnél is elkezdesz önkényesen fogalmakat definiálni, relativizálni, és ki nem bírod, hogy Gyurcsánytól Krisztusig visszamenően mindenkit fel ne emlegess. Mondom, ez vagy te, nem volt ebben semmi meglepő.
Mindenesetre köszönöm, hogy válaszra méltattál...
Legalább igazoltad a sejtésem, hogy neked fura módon az elvtelenség is része az elveidnek....
tanrek 2023. 03. 19. 10:56
Előzmény: #98803  kukacponthu
Ennek a kérdésednek nem sok értelme. A lánya felnőtt nő, saját döntése alapján ment oda ahová, semmi köze ehhez a bigott apjának....
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 10:23
Előzmény: #98803  kukacponthu

Az a gond kukacka, hogy mindent összekeversz. A "nyugat" nem "rossz", de nem is annyira jó, és a nemzetközi politikai viszonyokat, a morális értékrendeket nem szabad összekeverni a gazdasággal, a globalizmussal, az interdependenciával. A gazdaságban szinte kizárólag érdekek vannak, és az értéklánc végén előállított terméknek van értéke. A nemzetközi politikai viszonyok között pedig mindenki értékeket keres, pedig ott is - bár nem olyan mértékben, mint a gazdaságban - az érdekek dominálnak.
Nem szívesen keverem bele ebbe a provokatív kérdésbe a családomat, de ha valaki amerikai multinál dolgozik, akkor "tanulni" nem Kínába megy, hanem az anyacég szerinti országban. Talán ennek a megértése nem kíván komoly erőfeszítéseket. :) Megjegyzem, dolgozott ő már dél-koreai cégnél is, ami a mesés Keleten van. Persze mindig Magyarországon.
Ha már kérdeztél kukacka, akkor megkérdezhetem, hogy Te mivel foglalkozol, hogy ilyen egyszerűen látod ezeket? Persze, ha szenzitív területet érintene a válasz, akkor maradjon ez költői kérdés, bár én valami humán területre gondolok a hozzászólásaid és kérdéseid alapján.
Egyébként nem én szoktam is prédikálni, moralizálni és érzelegni, hanem inkább az, aki éppen azt hiányolja belőlem, amiből te azt a következtetést vonod le, hogy hipokrata vagyok. Ha ismered a pontos jelentését, akkor kérdezz meg mást, hogy miért állítják az ellenkezőjét akkor, amikor én tényekről beszélek sina ira et studio. No, jó, elfogultság mindenkiben van, bennem is, de olyan gyűlölet és érzelmi megvetés, amely néhány. más hozzászólásban van, az biztosan nincs.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 10:09
Előzmény: #98635  tanrek

A köznapi morált illetően háromnál jóval több olyan intézkedése van, amivel nem értek egyet, ugyanakkor a politikai morál szempontjából megértem, hogy ugyanazt csinálják, amivel a szocik 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban már hatalomra jutottak, ami sajnos az országnak nagyon sokat ártott. Most itt hadd ne mazsolázzak köztük. De azért mondanék/írnék egyet-kettőt. Most nem értem, hogy miért húzzák, halogatják a finn és svéd NATO-csatlakozás jóváhagyását, ugyanakkor azt megértem, ha ebből egyfajta alkupozíciót és belpolitikai kommunikációt szeretnének csinálni. Azt sem értem, hogy miért nem lehet teljesíteni az EU helyreállítási alapjához jutáshoz szükséges vállalásokat elfogadható módon, ugyanakkor azt értem, hogy ez miért lenne egyeseknek kellemetlen. De ennél jóval több van, amivel egyetértek, pl. családtámogatási rendszer, alacsony SZJA és TAO, valamint a fogyasztástól függő, igazságos és el nem sumákolható ÁFA, stb.
A három személyre vonatkozó kérdés nem egyértelmű. Én - megnyilvánulásuk alapján - kedvelem Lázárt, Gulyást és Szijjártót, ugyanakkor értem, hogy egy kancellária rendszerű kormányban miért mondanak sokszor olyant, amivel nem mindig értek egyet. No, és Palkovicsot is kedvelem, noha már nem miniszter, de van szerencsém személyesen ismerni.
kukacponthu 2023. 03. 19. 10:01
Előzmény: #98801  Sehmet
Professzor ur, mar regota lapoang bennem egy kerdes:
Ha ilyen rossz a Nyugat, akkor a lanyod, a pek cukros kukacaert nem megy a meses Keletre tanulni, dolgozni, tovabb kepezni magat???
Oriasi hipokrita vagy…
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 09:55
Előzmény: #98795  euler
Respekt az utolsó mondatig! :)
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 19. 09:54
A Szovjetunió által támogatott, hagyományosan erős francia kommunista párt által vezényelt munkásosztály sem igazán akar dolgozni, és amíg más országokban 65, Németországban már 67 év a nyugdíjkorhatár, a franciáknál 62, amiből nem akarnak engedni. Ott is jelen van a Szikra, amely lángra gyújtotta már Párizst. Egyesek már nálunk is Batsányira asszociálnak. Remélem, néhányan értik, mire gondolok.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230318/orszagos-tuntetesi-hullam-zavargasok-franciaorszagban-603686

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek