Először a közgyűlésen meg kell szavazni. Ezután teszik közzé az osztalék fizetés rendjét. 2021-ben július 5-én hozták nyilvánosságra, hogy a megfeleltetés napja júl.21. Idén is hasonló várható.
Igazad van, "boldogság van". Most már csak a publicitás kellene. Kevés olyan cég van, ami 3,2 Mrd adózott eredményből 3-at kifizet osztalékként. Igaz a felét Peter Zwack & consorten H.AG kapja, de "bánja kánya" Hátha felfigyelnek a BÉT legstabilabb osztalék fizető cégére.
igen, végignyálaztam a jelentést és annyira boldog lettem tole, hogy a meghivot már meg sem láttam bét.hu-n, nagyon szép osztalék lesz, boldogság van :)
Szép éves eredmény ! A lényeget kihagytad. A közgyűlési meghívó alapján mostani áron (17550 Ft) 8,5 %-os osztalékjavaslat ! "Az igazgatóság a 2021. április 1-től 2022. március 31-ig tartó üzleti évre összesen 3 052 500 000 Ft
(hárommilliárd-ötvenkettőmillió-ötszázezer forint), azaz részvényenként 1 500 Ft (egyezerötszáz
forint) osztalék (a névértékre vetítve 150%) megállapítását és kifizetését javasolja."
Őszintén szólva, nem esett jól, de szép, hogy bevallottad. Várhattál volna a szerdai jelentésig. Talán jobban jártál volna. Egyébként nem nagyon számít, 5M.Ft.-al most is 17700-ig lehetne húzni. Várjuk a szerdát, de főleg azt, hogy valamilyen publicitást kapjon. Talán még osztalék várakozásokról is szó lehet. Drága "portfólió" szerkesztő Urak ! Kellene egy jó cikk. Elég lenne csak a tények közlése. Mindenkinek jó kereskedést !
Kislány korom óta van Zwackom ! Még ilyen emlékplakett mifaszom is van tőlük. Azzán időnként eladom, kicsit ócsóbb visszaveszem... Még sose vesztettem vele. Tény ha régen lett volna sok pénzem és egyszer megveszem ( aszem 2000FTkörül volt) és rá se nézek máig, akkor jártam volna a legjobban !
Viszont nincs is lejtmenet meg hullámzás. kb. egy ezret mozog osztalékvágás után majd szépen hónapok alatt visszakúszik. Meg veszed és nem foglalkozol vele. Ha nem is tépik, de mindig van vevő korrekt áron is.
Valószínűleg nem is akármilyen eredménnyel. Az első három negyedévi tény alapján bőven 4 Mrd. felett kell hogy legyünk. Sajnos a publicitás hiányzik. Egy jó Portfolio cikk után akár szárnyalhatna is. (Talán majd valakinek érdeke lesz egyszer.) Én mindenesetre ide is bemásolom a másik Zwack fórumba februárban írt véleményemet: "A Zwack (más magyar tőzsdei cégekkel ellentétben) mindig normális osztalék fizető cég volt. Az utolsó békeévben 2018-19-es üzleti év, 2,6 Mrd-os eredményből 1300 Ft osztalékot fizetett. Előtte 2,2 Mrd-ból 1050 Ft. Az elmúlt 15 évben 12-18 000 Ft-os részvényár mellett összesen majdnem 17 000 Ft osztalék kifizetés történ részvényenként. Amikor az eredménytartalékhoz is hozzányúltak 2014-ben, akkor 2500 Ft volt az osztalék. Jelenleg, három negyedév alapján 3,5 Mrd-os eredménynél tartunk. Ez egy magyar családi vállalkozás. Nem német multi. (vagy mutyi?)" Kedves fórum Társak, igyunk egy Unicumot! Járuljunk mi is hozzá a jó eredményhez! (Én személy szerint Riserva-t) Hajrá Zwack. Eks !
Zwack részvény