Másnak is feltűnt, hogy az Éves beszámoló pdf 6. oldalának alján (Pénzügyi naptár), az szerepel, hogy: "Az osztalékfizetés kezdőnapja: 2021 január 27." ???? Miért tolják ki köv. évre, ha ott figyel a számlán a cash?
Furcsa is volt, amikor összehívták a közgyűlést és nyilvánosnak hirdették meg, már akkor is a cég központját jelölték meg helyszínként. Pedig aki volt már Zwack közgyűlésen, az tudhatja, hogy felér egy országos nyugdíjas találkozóval.;-) Igen, ahogyan a normál osztalék egy részéről, úgy az extra hozamról idén teljesen le kell mondania a közgyűlés látogatóknak.
„Ezt erősíti a tény, hogy az osztalékfizetés kezdetét jövő évre
halasztják – mondta, és hozzátette: – Az sem lett volna meglepő, ha a
rendkívüli helyzetre tekintettel a Zwack az idén nem oszt vissza semmit a
részvényeseinek.” https://www.vg.hu/vilaggazdasag/megfontolt-lepes-a-zwacktol-2-2308926/
Van azért pozitív olvasata is a 300Ft-os osztaléknak. Azok akik nem TBSZ-en tartják kevesebb szja-t kell fizetniük, ráadásul csak 2022-ben kell azt a keveset is befizetni :).
Jó cég ez továbbra is! A tegnapi 300-as osztin azért meglepődtem. Én is többet vártam! Konzervatív lépés a korábbi évek osztalékpolitikájához, akkor is ha jövőre kb 10%-al csökkenő eladást várnak. Így a több mint 4,011 Mrd-os eredménytartalék tovább növekszik 1 Mrd-al. Kérdés mi a tervük vele ill. a tervezett hitellel.
Zwack részvény