modellpapa

Regisztráció: 2018-03-02 16:20:53

Hozzászólások száma: 155

Utolsó hozzászólás: 2024-01-13 10:49


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Waberers 2024. 01. 13. 10:49
"Ráadásul a MOL tulandonszerzése okán, az állam is részesülni fog a Posta Biztosító által termelt haszonból a későbbiek során is."
Ez alatt mit értesz? 
Az állam a MOL tulajdonát (illetve más részvényeket is) átadta az egyetemi alapítványoknak akik szabadon garázdálkodnak vele. Tavaly és már azelőtt is sok tízmilliárd osztalék lett így a költségvetés helyett a Fideszes vezetésű egyetemi alapítványokhoz áttalicskázva. Nem mondom, hogy csak emiatt de ez is elősegítette, hogy tavaly 4593MrdFt lett a költségvetés hiánya.
Így a MOL révén egy fillér nem kerül ebből a forrásból az államhoz.
Lightyear 2024. 01. 12. 12:27
#17
IB-t kondícióit csak egyszer néztem így nem mernék még ilyet kijelenteni. De a Lightyear esetén az én szempontomból jónak tűnik, hogy kamatot ad a fel nem használt készpénzre. 
Meg kellene nézni a vásárolható értékpapírokat is, mert az is lehet egy döntő szempont másoknál.
A magyaroknál mindenféleképpen jónak tűnik.
A KBC most terelte  át ügyfeleit  egy másik cégéhez. Ez sokaknak nem jött be.
Az  Erste eleve drágább mint a KBC.
Nálam a 2 magyar szolgáltatónál a havi számlavezetési díj egy évben (kereskedés nélkül) minden fizetendő sarccal (Real Time adatok nélkül) 6 számjegyű összeg. Lehet furcsa igény, de a pénz engem gyarapítson ne mást.
Raiffeisen Bank International részvényesek 2024. 01. 11. 15:16
köszönöm
KBC Equitas 2024. 01. 11. 13:18
Látom sok az elégedetlenkedő.
Tegnap aktíváltam a fiókomat, de kereskedni még nem kereskedtem.
Nem vagyok aktív kereskedő. Általában ülök a papírokon.  Így nekem egyenlőre a szolgáltatóváltás nem okozott emelkedő vérnyomást.
Olvastam tegnap, hogy a Lightyear cégnél is lehet már TBSZ-t nyitni, állományi díj nélkül és a kereskedési kondicók is elsőre kedvezőek, fel nem használt készpénzre adnak kamatot is.
Valakinek van tapasztalata a céggel? 
Raiffeisen Bank International részvényesek 2024. 01. 11. 12:59
Az osztrákoknál a kifizető az osztalék után mennyi adót szokott levonni?
Lightyear 2024. 01. 11. 12:34
#15
Jónak tűnik a cég TBSZ ajánlata.
Ex Random ügyfélként az ember tudja értékelni az ilyesmit.
Amikor olvastam róla azt hittem Virág Feri megcsinálta újabb cégét (nekem semmit se mondott a Lightyear név elsőre)
Azt hiszem nyitok náluk egy számlát. Már jó ideje csak külföldi részvényeket veszek így nekem jónak tűnik az ajánlatuk.
Marhára zavar, hogy pénzt tartok KBC és Erste TBSZ számlákon és még nekem kell kell állományi díjat fizetni nekik miközben ők szabadon forgatják az összeget amíg nem veszek valamit belőle. 
Nem tudom ez csak a magyar befektetési szolgáltatók vadhajtása vagy más országoknál is így van-e.
Egyszer az egyik német cég ajánlatát néztem ott nem láttam ilyet, és értékpapír transzfernél sem volt díja az "utaztatásnak".
Kicsit az az érzésem, hogy mivel banki adóval meg minden különadóval terhelik a szektort ezért cserébe a magyar felügyeleti szerv elnézi nekik, hogy mindenféle extra díjjal keressék meg a pénzüket így találva meg a számításukat (állomány díj, osztalékszelvény vágási díj, értékpapír transzfer díj / részvény, TBSZ számlavezetési díj a normál számladíjon felül stb.). Így kapják meg az engedélyt a szabadon garázdálkodásra a magyar piacon.
Az is inkorrektség, hogy ha megveszik az egyik értékpapír szolgáltató céget és valaki nem akar ügyféllé válni akkor értékpapír transzferdíjat kell fizetnie az ügyfélnek ha nem akar az új szolgáltató ügyfelévé válni. Egy diverzifikált portfoliónál több TBSZ számlával ez simán több százezres transzferköltséget jelent. Ha meg esetleg eladod az állományt és készpénzt transzferálnál sokkal jobban akkor sem jársz, ha külföldi papírokat tartasz mert ott meg élből úgy indul, hogy 6-7€ / papír az értékesítési jutalék.
Rába és a láma 2023. 06. 27. 15:03
Benéztem ebbe a fórumba és visszaolvastam 3 oldalt. Csak keserűséget olvastam.
Valaki segít nekem megérteni, hogy egy ilyen döglött lóban mint ez a papír ki milyen perspektívát lát?
Ez a cég a rendszerváltás óta próbál a víz felszínén maradni. Jó években van nyereség rosszabb években meg várja a szebb napokat. Járműipari beszállítóként mindig csak az aprópénz fog jutni neki, egy válság meg mindig erősen megtépázza.  Magyar papírba amúgy sincs sok értelme tenni, mert a kormány egy éjszaka hozz egy törvényt amivel egy komplett szektort tud egy tollvonással elintézni. (ez inkább így kalandoroknak való pálya) 
Ha valaki ilyen vonalon mozog befektetőként miért nem egy Traton vagy Daimler Truck vonalon mozog. Mindkettő fizet osztalékot, ráadásul a Traton adómentesen úgyhogy TBSZ számlán még a német 26,5% adót sem vonják le, ha pedig 1-2 év múlva jobban húz a gazdaság akkor egy 30-40%-os árfolyam emelkedés tuti meglesz de inkább ennek duplája. Minkét cég jelen van 4 kontinensen gyártókapacitással. A kockázat kicsi csak türelmesen kell várni. Mivel ezen papírok értéke euroban van jegyezve, az infláció sem eszi meg annyira az árfolyamot. És egyenlőre attól sem kell tartani, hogy a kínai márkák megjelennek konkurensként a saját piacukon lenyomva a marzsokat (szgk. vonalon ez nagyon benne van a pakliban). Teherautó semmit sem ér szerviz nélkül hálózatot építeni meg drága és időigényes folyamat.
Zwack részvény 2023. 06. 27. 14:26
Holnap közgyűlés ha valakit érint.
MOLly tulajok topikja 2022. 12. 08. 14:20
Utána még a mosógépet is elvinnék...
MOLly tulajok topikja 2022. 12. 08. 14:19
"eleve 2032-ig tervez.... Vagy élete végéig..."
Azért az a nagy mennyiségű zsigeri zsír ott deréktájban azért erősen dolgozza a belső szerveket. Az egy dolog meddig tervez.
MOL tulajok normálisan 2022. 12. 08. 13:28
Nekem is ilyesmi jutott eszembe csak az én képvilágomban egy zárt füstős szoba szerepelt ahol  szivart szívtak és méregdrága Whiskyt kortyolgattak közben könnyű lányok táncoltak az asztalon (Borkai óta tudjuk ez nem idegen a NER-től). Hernádi-t pedig leszedálták egy újabb milliárdos szálloda támogatás ígéretével.
random capital 2022. 09. 15. 12:10
Hogy lett volna már az ERSTEnek ez drága vásárlás. (Most premizálnak minden dolgozott egy egyszeri pénzmaggal az infláció miatt)
Csak az értékpapír transzferen óriásit szakítanak. (nekem is van olyan régi részvényem amit az adóvonzat miatt nem érdemes eladni, kénytelen vagyok kifizetni a transzfer díjat. A KBC ajánlata se olyan csodás. Egy évig lesznek ezek az árak és utána? (nem fizethet ki valaki 2-3 évente több százezret transzfer díjakra ha van egy diverzifikált részvény portfoliója)
Ők is eljátszották ugyanazt amit most az Erste csinál pár éve. Felemelték a díjakat, de előtte ügyeltek arra, hogy az értékpapír transzfer díját felemeljék, hogy azért fájjon azoknak akik mennének máshova. Így vagy úgy de keresni akarnak a bolton.
random capital 2022. 09. 15. 11:58
Állományi díj. Úgy van ahogy gondoltad. Hó végén az árfolyamot felszorozzák a részvényeid számával és levonják a díjat.
TBSZ-nél nincs olyan, hogy csak egy részét töröd fel. Kiutálás egyenlő a TBSZ feltörésével. Ha volt részvényed amin van árfolyam nyereséged akkor befizeted utána az adót. Ugyanígy a korábban kifizetett adómentes osztalék után is be kell fizetned a 15%-adót.
random capital 2022. 09. 11. 20:05
Ok, most még 15 hónapig tartják garantáltan ezeket a kondíciókat és azután?
Most több százezerért valaki áttranszferálja az állományát azt majd mi lesz ha 15 hónap múlva ők is árat emelnek.
2,5 éve küldtem át tölük a 20 éve megvett MOL részvényeimet mert az állományi díj már havi 500Ft körül volt a Random-nál meg ingyen pihent.
Ha jól emlékszem a transzferdíj 10eFt volt. A megtakarításom 3-4eFt lehetett így ha most jobban utána számolok és figyelembe veszem az összes költséget. Megérte? Hát nem volt az a nagy üzlet...
random capital 2022. 09. 11. 19:47
Erste - Random tulajdonváltás:
Az ember felépít egy normális portfoliót különböző részvényekből évek során, majd jön egy tulajdonosváltás és ha nem akar akar valaki ügyfél maradni akkor akár több százezres tranzakciós díjat kell fizetni. Mennyire normális ez? Szerintem ez felveti azt, hogy a jogalkotó nincs felkészülve egy ilyen helyzetre és felveti a felügyeleti szerv hibáját, hogy ezt hagyja ilyen formában.
Közben egy részvény transzferálás pár kattintás az egérrel a mai világban.
Nem értem miért nem lehet ilyen esetre lehetőséget biztosítani, hogy az ügyfél az állományát ilyen esetben ingyen átvigye egy másik szolgáltatóhoz! 
Nincs kétségem afelől, hogy az Erste a Random vételárába erősen belekalkulálta, hogy ezen így vagy úgy de jó pénzt fog keresni.
OTP részvényesek ide! 2022. 07. 07. 17:31
"A 4 "ígéret" körül meg a sok zagyvaság. "
1, egy szereplős helyett majd lesz másik NER cég aki még elindul. Változás nem lesz mert a NER nem engedi kiénekelni a sajtot a szájából. Rég óta le vannak osztva a lapok. Így lesz ezután is. (elég megnézni mi volt az autópálya koncessziónál)
2, jó lenne tudni ez mit is takar. Valószínűleg semmi érdemleges. 
3, társadalmi egyeztetésre lesz idő, csak társadalmi egyeztetés nem. 12 év után ne legyen senkinek illúziója.  (lásd tanárok béremelése és követelései)
4, annyira komolyan van gondolva az energiafüggőség csökkentése, hogy építünk egy új gázturbinás erőművet. Na bumm. Milyen gázból fog termelni.  Májusban vett 934Euro/1000m3 oroszból
Én úgy, hogy Gulyás változatlanul hülyíti az embereket. "Engedmény teszünk"
Még faluhelyen is ismerik a mondást: Akinél a pénz az táncoltat. 
Navracsics hetek óta hülyít a dumájával, hogy tárgyalgatunk.
Itt nem tárgyalás van mert az olyan felek közt szokott zajlani akik partnerek. Itt nincs partnerség mert a Fidesz kormány nem lehet komolyan venni ez az elmúlt 12 évben kiderült. Erre csak ráerősítenek a folyamatos vétók, szankciók blokkolása.
EU megmondja mit kell csinálni ha teljesítve lesz akkor jön pénz, ha nem lépnek akkor nem.
Láttuk már az elmúlt napokban, hogy jön egy jó hír erősödik a forint, majd 2 nap múlva ugyanott van mert kiderül, hogy elfogyott a puskapor.
Zwack részvény 2022. 07. 05. 22:40
Amíg ilyen jó osztalékfizetők addig valóban kevésbé valószínű. 
Indoknak is azt hozták fel, hogy egy közgyűlés összehívása 1 hónap ahol akkor dönteni lehetne, így pedig most megvan az elvi lehetőség a vásárlásra. (teljesen védhető)
Pár ezer darab részvénnyel meg lehet mozgatni az árfolyamot. 
Néztem, ma egész komoly forgalom volt. 16mFt.
A konzorció tulajdoni hányada miért aggaszt?
A magyar euró! 2022. 07. 05. 22:17
A kormányunkat kevésbé érdekli a lakosság vagyonvesztése.
A NER viszont a kötvénykibocsátást során forintban adósodott el. A gyenge forinton ők csak nyernek.
Itt folyamatosan csak arra volt koncepció a kormány részéről, hogyan lehet adófizetői pénzeket, EU forrásokat és állami vagyont juttatni a barátoknak (lehetőleg ingyen, vagy minimális önrésszel).
Minden máshol csak tűzoltás folyik évek óta. Ahol nagy a probléma tűzoltás gyanánt oda átmenetileg csoportosítanak át némi élő erőforrás és pénzt. Erről szól a kormányzás most már 12 éve.
Zwack részvény 2022. 07. 01. 23:33
Szerintem a saját részvényvásárlás valami olyasmi lehet a cél, hogy ha egy nagyobb tőzsdei esésnél ne tudjon valaki egy nagyobb pakkot összeszedni.Van 2 millió részvény összesen aminek  a 24%-a közkézhányad. 200.000 részvény ami 10%-os tulajdont jelent egy 15.000Ft-s árnál 3MrdFt (7,5mEuro). Egy konkurensnek ez nem pénz (egy nagy esésnél mint egy OTP-nél ahol feleződött az árfolyam még kevesebb lenne az összeg) főleg nem 400Ft-os HUF/EURO árfolyamon. 10%-os tulajdonnál már akár 1 helyet is lehetne igényelni a felügyelőbizottságban és minden számot láthatnak a cégről. 
Gondolom ezt nem szeretné sem a Zwack család, sem az Underberg család, sem a Diageo.
A közkézhányad ráadásul kisbefektetők kezében van (a közgyűlés szerint ha jól jegyeztem meg 2755 részvényese van a cégnek összesen) egy komoly esés esetén nem tudni, hogyan viselkednének. Pánik eladás vagy tartanák.
A felhatalmazással a részvény vásárlásra akarják szerintem továbbra is erősen kézben tartani a gyeplőt.
Én legalábbis valamilyen ilyen dologra gondolok ha magyarázatot kell keresnem.
Waberers 2022. 07. 01. 23:06
A strómanok elkezdik átjátszani a tulajdont a valódi tulajdonosoknak.
Kezdődött a szállodákkal, majd jött a Gránit Bank, a diófa alapkezelő, most a Wabi.