MINDENKI ELFORDULT VONA IDENTITÁSÁT VESZTETT PÁRTJÁTÓL
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/
Az én adómból meg stadiont ne építsenek. Ha már....inkább költsenek az egészségügyre, mondjuk legyen full ingyen a vérnyomáscsökkentő, meg a szívgyógyszer, vagy 45 év felett a rákos beteg ne legyen másodrendű...
Viszont abban egyetértek, hogy szerintem is egyre többen vannak otthon is, persze leginkább a fiatalok, akik jól beszélnek egy vagy akár 2 idegen nyelvet, ezt szerintem is kár már tagadni.
Akkor te még biztos nem találkoztál német közép- vagy felsővezetővel. Én egy párral már igen, az angol abszolút egyértelmű, már csak elvárásnak sem nevezhető. én egy közepes méretű cégnél vagyok, az egyik főnököm 2 idegen nyelvet beszél, a másik 3-at és ezeket nem habogás szintjén!
Orban az elmult 10 evben nemhogy vitara nem vallalkozott de 8 eve meg olyan ripoorterrel se ult le akinek ne lett volna elore megmondva mit kell kerdezni. Majd o fog pont vitat kezdemenyezni... De legyen igy. Tenyleg kivancsi lennek egy ilyen vitara ahol kemeny kerdesekre kell valaszolnia.
Pedig ha új kormányt akarsz, nem lehet "finnyáskodni", az egyéni szavazat kivételesen a Fidesz ellen szól és passz. (A jelöltállítás már lefutott dolog. Nálunk fura módon a független Mellárt támogatja a baloldal, az LMP és a Jobbik viszont (egyelőre) nem. Mellár mérsékelt jobboldali, hiteles, közismert - ideális jelölt a Fidesz ellen, sokban hasonlít a vásárhelyi győzteshez. Amit viszont nem lehet tudni, hogy függetlenként hogy fog szavazni. Baj az, ha nem csak pártkatonák kerülnek a parlamentbe?) A másik problémám, hogy ha netán nem szerez többséget a Fidesz, ki fog vele koalícióra lépni? Mert valakinek kormányozni kell, a mostani ellenzék egy kormányban kizárható.
A pártlistás ponttal nincs gondom. Az egyéni szavazással az a bajom,: - ha több ellenzéki jelölt van, akkor érvényesül a centrális erőtér és a legesélyesebb ellenzéki jelöltnek leginkább csak a második helyre van esélye - ha egy jelölt van, akkor én soha nem szavaznék az mszp vagy a dk jelöltjére (van aki a jobbikot vagy az lmp-t utasítaná el Arra vagyok kíváncsi, hogy a pártoknak milyen tanácsot adnál a jelöltállításra.
VÁLASZTÁS 2018
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/