"... A kutatócsapat a Sagittarius B2 nevű csillagközi gáz- és porfelhő fényét elemezte, amely mindössze 390 fényévre :)) található a Tejútrendszer középpontjától. Az asztronómusok szimulálták azt a spektrumot, amelyet az etanolaminnak a felhőben feltételezett hideg hőmérsékleten kellene produkálnia, ezt követően a felhőn áthaladó fényben rábukkantak a nyomára."
Sőt... bármely "pont" a Világegyetemben rendelkezik gravitációval... vagy úgy, hogy "ő maga" is létrehoz maga körül gravitációt, vagy csak úgy, hogy egyéb gravitáló objektumok (közös) gravitációs mezőjében található.
Mindez nem változtat azon, hogy az én ominózus hsz-em értelmezési tartománya nem a fenti tematikumra vonatkozik... :)
köszi a videót, láttam már párat a fellövés előtt is, onnan kopiztam a "148 pörgő, csúszó alkatrészt" reménykedek hogy minden okés lesz, és működni fog 100%-osan!
Mindeközben kb. feleződött a sebesség az első nap végén kijelzetthez képest, noha a célbaéréshez szükséges útidő kb. 86-87%-a még a teleszkóp előtt van. Nem túl egyszerű manőver egy űrben "kitűzött", saját tömeggel (és gravitációval) nem rendelkező térbeli pontra viszonylag nagy (kezdő)sebesség után optimális lassulás mellett ráorbitálni... )
Most találtam egy rövid kis videót a teleszkópról és hogy miért ilyen bonyolultak bizonyos részei illetve miért csúszott ennyit ( eredeti lövés azthiszem 2009-re volt tervezve ). Ebben is kiemelik hogy a csúszások jó része zért is volt mert hogy tuti biztosra kell menni hogy minden elsőre működjön mert nincs lehetőség kijavítani. Szintén szó esik benne hogy pontosan az infravörös tartomány vizsgálata még kint az űrben a sokkal kevesebb zavaró tényező mellett is miért nehéz ( mármint ahhoz a fajta pontos mérésekhez amikre eredetileg szánják ) . szóval érdekesség képpen a videó. https://www.youtube.com/watch?v=k8yRDrl76d0
A legmurisabb az egészben, hogy olybá tűnik, mintha érinthetetlen lenne a csávó... mintha olyan pártfogója (Főnöke) volna valahol, aki ellen a józan, felelős Emberi értelem hosszú évezredek óta csődöt mond...
Úriember biztosra nem fogad... és a biztosan bekövetkező katasztrófának sem "drukkol". Viszont már több mint egy, vagy talán van már két éve is, hogy megírtam ugyanebben a topikban h. ez fog jönni.
Ez a Musk nevű ördögfióka még sok bajt fog okozni.
a marsi emberi küldetés is egy felesleges dolog sztem, a robotok ugyanazt el tudják végezni mint egy ember, Musk túltolja, (ezt is), amugy a tesla is gazdagon túlárazott, főleg twittjei miatt! :)
na jah...:)... ehhez képest kenderes Musk-ügynök "meg volna lepve", ha az ide átlag 60 millió km-re keringő Marson öt éven belül nem landolna ember... azt persze nem tette hozzá, hogy neki a halott asztronauta/asztronauták "landolása" (értsd: becsapódása) is teljesítené a vállalt kritériumokat... :)
Tudomány és Csillagászat