Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 20:26
Előzmény: #7278  kukker
#7280
a nasa nélküled is meglesz majd valahogy.
kukker 2021. 12. 25. 20:25
Előzmény: #7277  badsector1
#7279

Igen, ez így volt.
Aztán visszavezetett magához.
kukker 2021. 12. 25. 20:24
Előzmény: #7268  badsector1
#7278

Ezek mind olyan dolgok, ami mellé lett írva, hogy "a Nasa miatt"
Kérdésem:
Ha mellé írom azt, hogy a "mindenki földi, emberi igények megjelenése miatt", akkor mit kapunk?
Semmi köze annak, hogy "űrkutatás", mert ezek az igények a hétköznapi életünkben mind előjöttek volna és megszülettek volna ötletként, mert ha valami olyan nagy probléma - tételezzük fel a szemüveglencse karcosodása - az mivel kb tízmilliószámra van, biztos, hogy jött volna egy normális igény és technológiai verseny szinten.
Magyarán: nekem nem kell, hogy a Nasa tízmillióért kifizessen egy tanulmányt majd publikálja, hogy ha állva pisilek, akkor hajtsam fel a deszkát, és akkor sokkal nagyobb valószínűséggel nem lesz pisis a deszka, hanem enélkül is rájövök, hogy ezt így kell csinálni, ha arra van igényem, hogy ez így legye, hiába is jelenteti meg majd ezt a millió dolláros tanulmány eredményét a Nasa, ettől még nem jogosult a létezésének és a millió dollárok elköltésének a történése,
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 20:20
Előzmény: #7275  kukker
#7277
elszakadtál a valóságtól.
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 20:15
Előzmény: #7274  Törölt felhasználó
#7276
valszeg te sem jársz már trabanttal :))
kukker 2021. 12. 25. 20:13
Előzmény: #7269  badsector1
#7275
" Lehet, hogy ennek a világ nagy vallásai jobban is örülnének. Eközben elfelejtjük, hogy a földi életet sem ismerjük még annyira, számtalan értelmes, érző állat létezik, amelyeknek a nagy vallások nem tulajdonítanak lelket. Pedig ott vannak a lábasfejűek, delfinek, elefántok, kutyák, de akár a pingvinek is, melyekről nem tudni, van-e valamilyen vallásuk, vagy éppen felvennék-e valamelyik nagy emberi vallást. ""
 
De jó lenne, ha ismerné azt, amiről ír:
"23 De abban légy állhatatos, hogy vért ne egyél, mert a vér lélek. Ne egyél lelket a hússal együtt!"
Mózes 5. 12

Törölt felhasználó 2021. 12. 25. 20:12
Előzmény: #7273  badsector1
#7274
Hogyhogy? A hubble mától má' le sincs x@rva?...    :)))))
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 20:09
Előzmény: #7272  Törölt felhasználó
#7273
várjuk meg mire jut a james webb űrteleszkóp :))
Törölt felhasználó 2021. 12. 25. 20:02
Előzmény: #7271  badsector1
#7272
Ha a cikk vége szerinted is "színes bulvár" volt, akkor mi (volna) az általad belinkelt előzmény?   ... paródia?... kabaré?... bohózat?... viccparádé?... ugratás?... hecc?... :))
   
szerintem csak szimplán kétségbeesett, reménytelen "mainstream" trollkodás ...       :)))
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 19:52
Előzmény: #7270  Törölt felhasználó
#7271
kellett a végére egy kis színes bulvár :))
Törölt felhasználó 2021. 12. 25. 19:50
Előzmény: #7269  badsector1
#7270
Ezt meg miért hagytad le a végéről? Csak nem azért, mert pravoszláv ortodox felekezetű materi-ateista vagy? 
   
"... Kirill orosz pátriárka legalább már megtette az első lépést a földi élőlények lelki világának megismerése felé, hat éve ellátogatott egy sarkköri pingvinkolóniához."
   
:)))))
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 18:43
#7269
"Pappal készül az űrlényekkel való találkozásra az amerikai űrhivatal"
  
"Az Európai Űrügynökség Rosalind Franklin biokémikus után elnevezett űrszondája jövőre indul a Marsra, hogy a felszín alatt áskálódjon, szerves élőlények, illetve azok maradványai után kutatva. Két év múlva pedig missziót indítanak a Jupiter holdjára, Európára, hogy kivizsgálják, a hatalmas jégtakaró alatt van-e élet a vízóriáson. Lehet, hogy 100 évig nem fedezzük fel az életet. De az is lehet, hogy már a jövő héten megtaláljuk– mondta a Times magazinnak a NASA egyik szakértője. A felfedezések számos kérdést felvetnekVajon Isten teremtette az életet máshol is? Ugyanazt a forgatókönyvet játszotta el a Teremtő, mint a Földön, azaz messiásokat, prófétákat küldött? Megdőlnének vagy megreformálódnának a világ vallásai, átírnák-e teremtéstörténetüket? Ha Isten vagy istenek teremtettek mindent, miért ne tehették volna meg ezt máshol is?És ezek még csak azok a kérdések, melyek a teológusokat foglalkoztatják, a földi vallásokat és hitrendszereket szem előtt tartva. Mert mi van, ha civilizáció nyomaira bukkan a NASA, és az a civilizáció kőkeményen vallási alapú? És az a civilizáció hogyan dolgozná fel, ha rajtuk kívüli életet találnak? Ha már Davisonnál tartunk, aki keresztény lelkész, aggódnának-e a hívők az űrlények lelkéért? Térítenének-e a térítő vallások úgy is, ha a célközönség nem emberi lény? Természetesen ez nagyon sci-fi, de mint a NASA szakértője is hangsúlyozza, bármikor  bizonyíthatóan  felfedezhetik a földönkívüli életet.KÜLÖNÖSEN ANNAK FÉNYÉBEN, HOGY A PENTAGON IS ELISMERTE, VANNAK UFÓKTöbb interjúban is beszélt erről.és fogalma sincs senkinek arról, mik láthatóak az ufókról készült felvételeken, honnan jöttek és hova tartanak a fizikai törvényeire fittyet hányó azonosítatlan repülő tárgyak. Az űrkutatás rajongóinak körében ráadásul a Prometheus című film koncepciója nyomán felmerült az a kérdés is:MIVEL HOLLYWOOD MÁR FELKÉSZÍTETT MINKET ARRA, HOGY ŰRLÉNYEKKEL TALÁLKOZZUNK, FEL VAGYUNK-E ARRA KÉSZÜLVE, HOGY EMBEREKET TALÁLJUNK FÉNYÉVEKRE ARRÉBB? Lehet, hogy ennek a világ nagy vallásai jobban is örülnének. Eközben elfelejtjük, hogy a földi életet sem ismerjük még annyira, számtalan értelmes, érző állat létezik, amelyeknek a nagy vallások nem tulajdonítanak lelket. Pedig ott vannak a lábasfejűek, delfinek, elefántok, kutyák, de akár a pingvinek is, melyekről nem tudni, van-e valamilyen vallásuk, vagy éppen felvennék-e valamelyik nagy emberi vallást. "
   
a NASA nagyon pedzegeti ezt az ufo témát.
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 16:29
Előzmény: #7263  kukker
#7268
AZ ŰRKORSZAK 10 INNOVÁCIÓJA A MINDENNAPOKBAN
Néhány hétköznapi találmány, ami nem jöhetett volna létre, ha nincs az űrverseny
Nem is gondolná, milyen sok olyan termék van a piacon, ami a NASA űrprogramjának köszönheti létét. 
 
1. Karcálló lencsékMivel az űrben található por és idegen testek kárt tehetnek a szkafander sisakban, a NASA speciális eljárást fejlesztett ki kifejezetten karcálló lencsék előállítására. Az optikai ipar csakhamar le is csapott ezekre, s a segítségükkel a korábbiaknál tízszer karcállóbb lencséket készíthettek.   
2. Fülbe helyezhető hőmérőA csillagok hőmérsékletét hagyományos hőmérővel nem lehet megmérni, így a NASA infravörös hullámokkal működő hőmérő fejlesztésébe fogott. Egy vállalat épp erre az ötletre építve fejlesztette ki saját infravörös érzékelőjét, amelyet egy fülbe helyezhető hőmérőbe épített. Ez a különleges hőmérő a dobhártya által leadott energiamennyiség alapján képes meghatározni a test hőmérsékletét. Kórházi változatai ma már alig két perc alatt képesek megmérni az ember testhőmérsékletét. 
3. Cipő talpbetétAz Apollo-küldetésekre tervezett űrruhához különleges csizmák tartoztak, melyek ruganyosabbá tették az űrhajósok lépteit. E találmányra építve több edzőcipőgyártó is olyan talpbetétet dolgozott ki, amely a láb földet érésekor keletkező energiát elnyeli, majd kirúgja magát, extra lendületet adva viselőjének. Neil Armstrong nem is tudta, milyen igazat szólt, amikor azt mondta, a holdraszállás "egy nagy lépés az emberiségnek". 
4. Láthatatlan fogszabályzóTom Cruise jól tudta, hogy fémes mosollyal sohasem tudná lenyűgözni közönségét. Ezért döntött a láthatatlan fogszabályzó mellett, amelyet 1987-ben dobtak a piacra, és szinte azonnal zajos sikert aratott. Ez a fajta fogszabályzó áttetsző polikristályos alumínium-oxidból (TPA) készült, amelyet eredetileg a hőérzékelő rakétakövetők infravörös antennáinak védelme céljából fejlesztettek ki. Hogy erős-e? Naná, szuperszonikusan! 
5. Vezeték nélküli szerszámokHagyományos fúróval kőzetmintát gyűjteni a Holdon elég nehézkes, hiszen ott nincs konnektor, ahová bedughatná. Hogy kiküszöbölje ezt a kényelmetlenséget, a NASA mágnesmotor-meghajtású, tartós akkumulátorral ellátott fúrót fejlesztett ki – a barkácsolni szeretők legnagyobb örömére. 
6. CsapvízszűrőkNem is gondolta volna, hogy ezeket a közönséges, hétköznapi tárgyakat is a NASA igényei hívták életre, igaz? Pedig így van: a világűrben nincs vízvezeték – aki űrhajóra száll, az a saját vizét issza vissza. 
7. Műholdas navigációA NASA már az emberes expedíciók előtt is épített olyan műholdakat, amelyek képesek voltak kommunikálni a földön maradt emberekkel. Ezek fejlettebb verzióit használjuk az autós navigáció során is, aminek köszönhetően végre búcsút inthetünk a térkép névre hallgató ósdi, elavult papírtárgyaknak. 
8. MemóriahabA nyitott sejtes struktúrájú, poliuretán-szilikon műanyagot eredetileg a NASA űrhajóinak üléseihez fejlesztették ki. A lökéshullámok felfogása érdekében egyenletesen osztja el a súlyt és a nyomást, és akkor is visszanyeri eredeti alakját, ha eredeti méretének egytizedére nyomják össze. Ma elsősorban matracokban használják. 
9. FüstjelzőkHa az űrhajóban tűz üt ki vagy mérges gázok szabadulnak fel, azonnal kell cselekedni. Ezért fejlesztette ki a NASA a világ első állítható füstjelzőjét, amelynél a többféle érzékenységi szintnek köszönhetően a vakriasztások is kiküszöbölhetők. Az otthonában található modellek egytől egyig az Egyesült Államok első űrállomásán, a Skylabon használt tűzriasztón alapulnak. 
10. Vízelvezető bordákEzt biztosan nem találta volna ki! Manapság az utakat és a kifutópályákat hosszú, aránylag sekély bordákkal látják el, amelyek elvezetik a vizet, és javítják a járművek útfekvését. Az 1960-as években, a NASA kutatóközpontjában kifejlesztett találmányt ma már nemcsak a járdákon és az uszodákban, de az állattartásra szolgáló ketrecekben is alkalmazzák.
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 16:07
Előzmény: #7266  kukker
#7267
a tudományra költeni kell különben még mri sem lenne
kukker 2021. 12. 25. 15:37
Előzmény: #7264  badsector1
#7266

Oké.
És ez miben mond ellent annak, amit írtam?
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 15:35
Előzmény: #7264  badsector1
#7265
jav: vasút felújítás(nem új építése) 28000 forintért milliméterenként
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 15:24
Előzmény: #7263  kukker
#7264
csak egyet mondok stadionok - vasút felújítás(nem új építése) 65000 forintért centiméterenként - mri - o1g
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
kukker 2021. 12. 25. 15:19
Előzmény: #7262  badsector1
#7263

Hát nyilván jó, hogy van aki azért nem kap orvosi ellátást, mert mondjuk az MRI-t nem fizeti a biztosító, de örülhet, mert odafenn - állítólag - van egy távcső több tízmilliárd - ha nem százmilliárd - dollárért. 
Nem, nincs semmi ilyesmiben felesleges, csak demagógia, hogy előbb mondjuk ne legyenek ilyen problémák aztán utána nézegessünk - újfent állítólag - a világűrbe szupertácsővel, mert az aztán olyan nagyon hiányzik az életünkből...
badsector1
badsector1 2021. 12. 25. 14:59
#7262
"Kilőtték a valaha volt legnagyobb űrszondát, fontos feladatot bíztak rá"
   
Istihívők szerint gondolom felesleges ilyen teleszkópokra költeni , mint a hubble, james webb.
Törölt felhasználó 2021. 12. 22. 11:26
Előzmény: #7260  Törölt felhasználó
#7261
Egyből mutatják is fotón, hogy mit találtak és mihez kérik a pénzt:
   
https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3457/34579/345796/34579651_2647429_a5ed524027cae4a7bcd7c0f2184503a3_wm.jpg
   
:))))))))))

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek