Senki sem szeretne új topicot. Szerintem sokan ezt szeretnék annak,ami...offolás nélkül. Mert akár tetszik,akár nem,tuti,hogy pl. nem a bölcsészetről,meg a bibliáról szeretett volna társalogni a fórumgazda. Amúgy meg nyiss te egy újat! Te vagy rossz helyen a "márpedig létezik a rőtszakállú,és mindent is ő teremtett nonszensz őrülettel!" De nyilván nem kívánságműsor ez. Persze bele lehet magyarázni ebbe is bármit,mint ahogyan a Holdra szálláson is lehet kételkedni. Ezen másik nonszensz agymenésed pl. már tökéletes helyen van itt!
Régen (kb. 20-25 éve) olvastam egyszer egy "angyalos" könyvecskét valamelyik felekezet kiadásában... hogy melyik, az most totál lényegtelen. Máig megmaradt bennem egy mondat: "Nálatok embereknél a megbocsátás és az önuralom nagyon nehéz cselekedet." Valószínűleg azért maradt meg bennem ez a mondat, mert mélyen érintett. Ha van egyáltalán olyan tulajdonsága Istennek, amely kiemelhető a többivel szemben, akkor az a bármikor-megbocsátani-tudás és a minden-pillanatban-végtelen-önuralom. Ezek nélkül ma már sem a Föld, sem az Ember nem létezhetne.
A bannolás kitiltást jelent,csak az oda szerintem nem illő hozzáoszlásod töröltem,de ha szeretnél inkább itt hittérítéssel foglalkozni,szívesen kitiltalak a másik topikból,hogy hivatkozhass rá :))) A jó ügy érdekében bármit :)
Megfelelő topic alatt a "hites" topic-ra gondoltam. Mert hogy az nem illik ide. De akkor ezek szerint beköltöztetek ide,mint valami jogcím nélküli lakásfoglalók,aztán jóvanazúgy!:) Two in one alapon jó lesz ez.Némelyik hozzászólás igazán megmosolyogtatott...visszaolvasgattam pár oldalt. Érdekes látni,hogy amúgy értelmes,okos embereknek mennyire komolyan rá tud szorulni a fejére az alufólia sityka.
"Rád is áll ugyanaz, ami a másik kollégára... teremts magadnak egy új tudományos topikot és próbáld meg utána fenntartani." . Azért lássuk be, hogy a megboldogult Jézusos topik jobban passzolt a hívők "tudományához", aztán mégis mindenki itt van. Gondolom azért is döglött meg az a topik, mert a hívőknek egymást már nem kell megtéríteniük, más téma meg nemigen akadt (a nem hívők kommentjeinek gondos kitörlése után), hiszen sok újdonság nem történik már pár száz éve a témakörben...
Kissé meglep, hogy ezt pont tőled hallom... ez (a meglepődésem) is bizonyítja, hogy egy emberi individuumról sohasem szabad (főleg nem végleg) lemondani. A drónos felvetésed sajnos még csak a kezdet kezdete... ha jól tévedek - bár nagyon szeretném ha rosszul tévednék - nagyon sírós korszak előtt állunk. De hát ez az infó 2000 év óta sosem volt véka alá rejtve...
Van lehetőséged,hogy megcsillogtasd tudományos műveltséged és azt közkincsé tedd,írtál már bármit is ebbe a topikba ami a tudománnyal van kapcsolatba ?Belinkelhetnéd,szívesen bele néznék. Egyébként meg tudod,egy hívő számára Istenre való hivatkozás,olyan mint a lélegzetvétel teljesen természetes a számára,mondjuk szerintem 99% ban nem Istenről szól a diskurzus hanem földi dolgokról.
Szó sincs offolásról... ahogy azt korábban tucatnyi alkalommal bizonyítottam, a Tudomány-ba a bölcsészet is beletartozik... abban pedig a teljes vallási vertikum per definitionem képviselteti magát.
Rád is áll ugyanaz, ami a másik kollégára... teremts magadnak egy új tudományos topikot és próbáld meg utána fenntartani.
Van megfelelő topik. Csak a topikgazda gondosan törölte a hitével nem kompatibilis hozzászólásokat, ami után sikeresen meg is döglött a topik. Úgyhogy most itt offolnak.
Nem tudhatjuk.... mivel magára hagyta a topikját, így csináltunk belőle egy jó kis pörgős, cenzúramentes, - vagy ha neked úgy jobban tetszik - "demokratikus"-an tudományos topikot... :)
Tudomány és Csillagászat