Az egészen zseniális hangú Carl Anderson (Júdás) is valami általad vázolt problematikát feszeget a díszletpokol(?)-ból "üzenve" Webber/Rice rockoperettjében:
Jézus idejében nem létezett "mass comminication", mégis az akkori viszonyokhoz mérten nagyon rövid időre volt csak szüksége az evangéliumnak ahhoz, hogy az ókori pápákat - akarom mondani az ókori római császárokat - térdre kényszerítse ez a "bolondság"... (Pál - nem a Bekre - után szabadon). :)
Van egy gond: évezredekkel-----akár 2 milliót is mondhatok----- az emberek nem hallgattak rád........legyőzhetetlen kíváncsiság élt a polinéz hajósokban, a Krétai kereskedőkben, vagy II. Ramszesz expedíciója is ide illik -----Kolumbusz, Magellán, Cook, Bellingshaus..........és ezek csak a tengeri utak. Csak ezt a vonalat folytatjuk.
Ez itt a tudcsill, nem a hittan topic, szerintem nem ő van eltévedve hanem aki a hitének alárendelt valóságérzékelését tolja ezerrel, cseppet sem tudományos módon. Különben meg nem hiszem hogy a keresztény ember számára akad bármi más megoldás mint hogy elfogadja azt hogy mások mit írkálnak ide, hiszen ezt az egészet isten intézi az ő végtelen bölcsességében és kegyelme által, beleértve azt ahogy megengedi hogy ehhez a szolgáltatók netet biztosítsanak őáltala, nem megfeledkezve az informatikai eszközök gyártóinak létezésének isteni tervéről, nélkülük most bajos volna neki biztosítania azt hogy itt megnyilvánulhasson az ő saját személye felé áradó hívői szeretet.
Na ez jó........ 1968-ban Ponori Thewrewk Aurél -----Sánc utca, csillagász, népművelő , ismeretterjesztő----felvázolt egy grafikont az emberiség fejlődésének folyamatáról, melyből az derült ki, hogy a kilencvenes évek végére, kétezres elejére a tudásanyagunk fél évente duplázódik..........Akkor csak két következtetés adódott: vagy 20% tudós növelés, vagy technológia váltás. Amit nem lehet figyelem kívül hagyni a társadalmi folyamatok lassúak, a technológia változása gyors, de a beépülés lassú. Feltételezése alapvetően jó volt, de csak a következő évtizedekben derül ki, hogy mennyire birkóztunk meg a feladvánnyal. Szerintem a fúziós energia lesz az egyik megoldás. Kvantum számítógép-----és a mesterséges intelligencia------- a másik.........
Nem ez a lényeg... tőlem akár a Marsra is mehet aki akar....:)
A lényeg az, hogy az Ember küldetése nem az a Földön, hogy idegen bolygókra repkedjen (és ebben a tekintetben teljesen irreleváns h. csak behazudja azt, hogy "ott járt"). A felfoghatatlanul bölcs Isten nem véletlenül alakította úgy a megnyilvánult Kozmosz mikro- és makro méreteit és törvényeit, ahogyan azokat alakította. Az Ember a megnyilvánult fizikai testjének börtönében mindvégig a saját Naprendszerébe van zárva... kikukucskálni ugyan kikukucskálhat belőle (már ez is különleges isteni ajándék)... de mit lát "ott"? Amit "ott" lát, az csupán a totális Virtualitás... azaz fényjelenségek különféle alakzatai.
Kedves Tagore,megkérdezhetem,hogy miért jöttél vissza ebbe a topikba és nem maradtál ott a másik tudományos témájúban ha ennyire zavar,hogy az ide írók egy része Istenre vagy a Bibliára hivatkozva mondja el a véleményét ?Ha nem tudod elfogadni és tolerálni,hogy másoknak más a világnézetük mint neked akkor szerintem menj vissza a kis elefántcsont tornyodba ahol ,magaddal beszélgethetsz. De mivel eleve úgy jöttél vissza,hogy írtál egy tizenvalahány soros semmit nem mondó kis szöveget amibe a lényeg az volt,hogy megemlítsd mennyire lenézed a kereszténységet,mondjuk Kínával kapcsolatban a kereszténységgel példálózni nem igazán volt tudományos :)így valószínűsítem,hogy túl unalmas volt számodra az elefánt csonttoronyban való lét és emberek közé vágytál,ezért megszólítottad keresztény barátaidat a visszajövetel során :)))
"... Hogy kik közül kerülhetnek ki ezek az űrhajósok, azt szerda este jelentette be a NASA vezetője, Jim Bridenstine és Mike Pence amerikai alelnök, a floridai Kennedy Űrközpontban. ..."
:))
Jim Bridenstine már nem a náza vezetője, Mike Pence már nem amerikai alelnök... mi lehet akkor a cikk többi úgynevezett "igazság"-ával??...
Szép kort élt meg, azért az érdekes pszichológiai hatás lehetett, hogy elment a küldetés határáig és nem teljesülhetett az a vágya, ha volt ilyen, hogy nem léphetett a holdra. Szerintem a holdra lépés nagyon nagy élmény lehetett egy embernek, még akkor is ha egy kietlen sivár valami is az.
Tudomány és Csillagászat