Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 10. 18. 08:23
#192460
https://stooq.com/t/?i=527
hurrá nincs
dózsa győzelem (első ))) sincs
_Macika_
_Macika_ 2021. 10. 18. 08:20
#192459
jó reggelt!
kartársnő bealudt? DD
-bubu-
-bubu- 2021. 10. 18. 08:08
#192458
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
A magas energiaárak és a kínai lassulás nyomhatják rá bélyegüket a piaci hangulatra. Pénteken emelkedéssel zártak a nagy amerikai indexek, a Dow vezette a sort az 1,1 százalékos bővülésével, az S&P 500 0,75 százalékot, míg a Nasdaq 100 0,6 százalékot emelkedett. A pénzügyi szektor húzta az amerikai piacot a vártnál jobb gyorsjelentéseknek köszönhetően. Továbbra is a magasban tartózkodnak az energiaárak, melyek inflációs félelmet szülnek, illetve a kínai gazdaság lassulása sem segít a hangulaton. Ma Ázsiában már borúsabb a hangulat, a japán piac 0,3 százalékkal, a Hang Seng 0,6 százalékkal, a Shanghai Composite pedig 0,4 százalékkal ereszkedik. Mérsékelt mínuszban nyithatnak az európai börzék a határidős indikációk alapján.
 
Terjeszkednek az amerikai nagybankok Kínában. A Goldman Sachs megkapta a jóváhagyást a 100 százalékos tulajdoni hányad megszerzésére a kínai értékpapírokkal foglalkozó leánycégében. Ez egy igen jelentős lépés a Goldman kínai terjeszkedése kapcsán, és a növekvő USA-Kína feszültségek illetve a pekingi piaci beavatkozások sem kedvetlenítették el az amerikai bankot a nagy ázsiai országban való terjeszkedéstől. Jelenleg 300 Goldman alkalmazott dolgozik Kínában, azonban a lépés következtében meg szeretné duplázni létszámát a cég. A Goldman már 2004 óta megvetette a lábát Kínában, a Gao Hua Securities közös vállalkozáson keresztül. Mindennek ellenére a Goldman csupán a második a Wall Street-i bankok közül akinek sikerült 100 százalék tulajdoni hányaddal rendelkező kínai leányt alapítania, ugyanis a JP Morgan már két hónappal megelőzte.
 
Az FDA bizottsága a Moderna harmadik dózisának beadását is támogatja. Hasonlóan a Pfizer vakcinájához, a Moderna booster oltását is 65 év felettieknek és a kevésbé jó egészségi állapotban levő embereknek ajánlja az amerikai gyógyszerfelügyelet. A Moderna árfolyama emelkedéssel nyitott, de végül 2,31 százalékos csökkenéssel zárta a pénteki kereskedést.
 
Keményen megütötték a Virgin Galactic részvényét. Azután estek hatalmasat a vállalat papírjai, miután azt közölte a menedzsment, hogy 2022 harmadik negyedévéről 2022 negyedik negyedévére tolta a várható első kereskedelmi űrutazását a társaság. Az addicionális negyedévet az űrhajók további fejlesztésére használná a cég. Az árfolyam közel 17 százalékos eséssel zárt pénteken.
 
Remek gyorsjelentést követően szárnyra kapott az Alcoa. Az elmúlt negyedévben az igazított egy részvényre jutó profitja 2,05 dollár lett a vállalatnak, míg az elemzői konszenzus csupán 1,8 dollárt várt. A magasabb alumí