Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 10. 18. 08:23
#192460
https://stooq.com/t/?i=527
hurrá nincs
dózsa győzelem (első ))) sincs
_Macika_
_Macika_ 2021. 10. 18. 08:20
#192459
jó reggelt!
kartársnő bealudt? DD
-bubu-
-bubu- 2021. 10. 18. 08:08
#192458
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
A magas energiaárak és a kínai lassulás nyomhatják rá bélyegüket a piaci hangulatra. Pénteken emelkedéssel zártak a nagy amerikai indexek, a Dow vezette a sort az 1,1 százalékos bővülésével, az S&P 500 0,75 százalékot, míg a Nasdaq 100 0,6 százalékot emelkedett. A pénzügyi szektor húzta az amerikai piacot a vártnál jobb gyorsjelentéseknek köszönhetően. Továbbra is a magasban tartózkodnak az energiaárak, melyek inflációs félelmet szülnek, illetve a kínai gazdaság lassulása sem segít a hangulaton. Ma Ázsiában már borúsabb a hangulat, a japán piac 0,3 százalékkal, a Hang Seng 0,6 százalékkal, a Shanghai Composite pedig 0,4 százalékkal ereszkedik. Mérsékelt mínuszban nyithatnak az európai börzék a határidős indikációk alapján.
 
Terjeszkednek az amerikai nagybankok Kínában. A Goldman Sachs megkapta a jóváhagyást a 100 százalékos tulajdoni hányad megszerzésére a kínai értékpapírokkal foglalkozó leánycégében. Ez egy igen jelentős lépés a Goldman kínai terjeszkedése kapcsán, és a növekvő USA-Kína feszültségek illetve a pekingi piaci beavatkozások sem kedvetlenítették el az amerikai bankot a nagy ázsiai országban való terjeszkedéstől. Jelenleg 300 Goldman alkalmazott dolgozik Kínában, azonban a lépés következtében meg szeretné duplázni létszámát a cég. A Goldman már 2004 óta megvetette a lábát Kínában, a Gao Hua Securities közös vállalkozáson keresztül. Mindennek ellenére a Goldman csupán a második a Wall Street-i bankok közül akinek sikerült 100 százalék tulajdoni hányaddal rendelkező kínai leányt alapítania, ugyanis a JP Morgan már két hónappal megelőzte.
 
Az FDA bizottsága a Moderna harmadik dózisának beadását is támogatja. Hasonlóan a Pfizer vakcinájához, a Moderna booster oltását is 65 év felettieknek és a kevésbé jó egészségi állapotban levő embereknek ajánlja az amerikai gyógyszerfelügyelet. A Moderna árfolyama emelkedéssel nyitott, de végül 2,31 százalékos csökkenéssel zárta a pénteki kereskedést.
 
Keményen megütötték a Virgin Galactic részvényét. Azután estek hatalmasat a vállalat papírjai, miután azt közölte a menedzsment, hogy 2022 harmadik negyedévéről 2022 negyedik negyedévére tolta a várható első kereskedelmi űrutazását a társaság. Az addicionális negyedévet az űrhajók további fejlesztésére használná a cég. Az árfolyam közel 17 százalékos eséssel zárt pénteken.
 
Remek gyorsjelentést követően szárnyra kapott az Alcoa. Az elmúlt negyedévben az igazított egy részvényre jutó profitja 2,05 dollár lett a vállalatnak, míg az elemzői konszenzus csupán 1,8 dollárt várt. A magasabb alumínium áraknak köszönhetően teljesített a várakozásokon felül a társaság, melynek következtében a bevétel soron is felülteljesítette az elemzők becsléseit. Az árfolyam több mint 15 százalékkal száguldott felfelé.
 
Kedvező gyorsjelentés a Goldman Sachstól. Az erős befektetési banki és kereskedési eredményeknek köszönhetően felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Goldman Sachs az idei harmadik negyedévben. Az egy részvényre jutó nyereség 14,93 dollár lett, míg a konszenzus csupán 10,18 dollárra számított. A bevételsoron pedig 13,61 milliárd dollárt teljesített a társaság, mely jóval meghaladja az elemzők által becsült 11,68 milliárd dollárt. A Goldman volt az utolsó a 6 amerikai nagybank közül, mely közölte negyedéves számait. Az összes nagybank kivétel nélkül felülteljesítette az elemzői várakozásokat, melyet elsősorban a céltartalék visszaírások és az erős befektetési banki teljesítmények tápláltak. A részvények 3,8 százalékkal kerültek feljebb.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Jelentősen lassult a kínai növekedés a harmadik negyedévben. 4,9 százalékkal nőtt éves alapon a kínai GDP a harmadik negyedévben, az elemzők 5 százalékot prognosztizáltak. A második negyedévben éves alapon még 7,9 százalékkal bővült a nagy ázsiai ország gazdasága, azonban az ingatlanpiaci turbulenciák és az energiakrízis jócskán fékezték a teljesítményt. Az ipari termelés 3,1 százalékkal nőtt szeptemberben éves alapon, a konszenzus 3,8 százalék volt, azonban a kiskereskedelmi értékesítés jobb lett a vártnál, 4,4 százalékot ért el a becsült 3,5 százalékkal szemben. A kínai munkanélküliségi ráta pedig 4,9 százalékra csökkent. A Bank of America vezető közgazdásza szerint a negyedik negyedéves növekedés még tovább csökkenhet, és 3-4 százalék körül alakulhat csupán. Mindennek ellenére a kínai központi bank első embere idénre 8 százalékos GDP növekedést jósol, míg a kommunista párt célszáma a 6 százalék feletti bővülés. Emiatt nem is várható jelentősebb központi gazdasági stimulus.
 
Kína képes megbirkózni az ingatlanpiaci krízissel a jegybankelnök szerint. A kínai központi bank első embere, Yi Gang azt nyilatkozta, hogy Kína képes megbirkózni az Evergrande krízissel. A piacon olyan félelmek kezdtek testet ölteni, hogy az Evergrande problémája egyéb ingatlanfejlesztőkre is tovagyűrűzhet, ugyanis Hszi Csinping szigorú intézkedései az ingatlanpiac lehűtésére bajba sodorhatják a többi társaságot is. Az aggodalmakat alá is támasztották az elmúlt hetekben érkezett hírek, miszerint a Fantasia Holdings és a Sinic Holdings ingatlanfejlesztők is bajba kerültek. A jegybankelnök szerint az Evergrande kötelezettségei számos piaci szereplőre porladnak szét, így nincs veszélyes mértékű koncentráció a pénzügyi rendszerben. Ígérete szerint Peking piacbarát módon próbálja kezelni a helyzetet, és a fogyasztók illetve a lakásvásárlók érdekeit is igyekszik szem előtt tartani. Yi szerint a magas termelői infláció mérséklődni fog az év végére, szeptemberben 10,7 százalékot ért el a mutató. A koronavírus a döntéshozó szerint kontroll alatt van tartva, és a Goldman a jegybankelnök nyilatkozata alapján pedig nem vár további tartalékráta csökkentést a jegybanktól, azonban a szükséges likviditás biztosítására továbbra is figyelhet az intézmény.
 
A Zöldek Pártja rábólintott a koalíciós tárgyalásokra. Németországban újabb előrelépés történt a koalíciós tárgyalások előkészítésében, a Zöldek Pártja megszavazta a tárgyalások megkezdését az SPD-vel és az FDP-vel, ez lenne a "közlekedési lámpa koalíció". Az SPD már korábban megszavazta a tárgyalások megindítását, már csak az FDP hozzájárulása hiányzik.
 
Kamatot emelhet a brit jegybank. Andrew Bailey jegybankelnök tegnap az inflációs folyamatok veszélyeire hívta fel a figyelmet, véleménye szerint időben fel kell lépni ellene. A döntéshozó aláhúzta, hogy az energiaválság fokozza a problémákat, és nagy valószínűséggel az áremelkedés üteme tartósan velünk maradhat, amennyiben az beépül a várakozásokba. Ezt szeretnék megelőzni, hiszen a kínálati problémákra nincs hatása az esetleges monetáris szigorításnak. A következő kamatdöntő ülést november 4-én tartják az Egyesült Királyságban, tavaly március óta 0,1 százalékon áll az alapkamat. A megszólalással nőtt az esélye, hogy még az idei évben megkezdődik a kamatemelési ciklus, várhatóan a decemberi közepén esedékes ülésen.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Profitrealizálás indult Budapesten. A pénteki kereskedésben negatív korrekció indult a hazai árfolyamokban, de fontos támaszok nem sérültek a grafikonokon. A mai kereskedés iránykereséssel indulhat, a vezető részvények közül az OTP grafikonján 18 570 forintnál húzódik támasz, 19 250 forintnál pedig ellenállási szint. A MOL esetében 2 800 forintnál rendkívül erős, hosszú távú ellenállási szint található, rövid távú támasz a 2 700-2 730 forintos zónában. A Richter árfolyamában 8 500 forint közelében találunk támaszt, míg 8 665 forintnál ellenállást. A Magyar Telekom továbbra is a 420-430 forintos szintek között mozog, ugyanakkor hamarosan nagyobb, trendszerű elmozdulás jöhet a technikai kép alapján. Az emelkedéshez a 428 forintos szintet kellene elsőként áttörni.

Továbbra is gyenge szinten a forint.
Egyelőre nem sikerült érdemben visszakorrigálnia a hazai fizetőeszköznek, az euró-forint árfolyamában 360,30-nál húzódik egy rendkívül fontos ellenállási szint, melynek tartós áttörése esetén akár további emelkedés várható. A dollár-forint jegyzésében 313 közelében húzódik hasonló fontosságú szint. A holnapi kamatdöntő ülésen várakozásunk szerint 15 bázispontos kamatemelésről fognak határozni, ugyanakkor a forint gyengesége miatt nem zárható ki a szigorúbb hangvételű kommunikáció, illetve valamilyen swap-piaci beavatkozás bejelentése.
 
Osztrák szállodákat adott el az Opus. A társaság pénteki bejelentése szerint a Hunguest Hotels értékesítette a Holiday Resort Kreischberg-Murau 100 százalékos üzletrészét, mely 2 osztrák szállodát jelent. Az értékesítésre az eltérő tulajdonságok miatt került sor, hozzájárul az egységesebb termékkínálat kialakításához, a befolyó összegből további fejlesztéseket, illetve akvizíciókat kívánnak finanszírozni.
 
Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki előválasztást. Az érvényes szavazatok 56,71 százalékát kapta meg Márki-Zay Péter, míg Dobrev Klára 43,29 százalékot.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
október 18. 15:15 US Ipari termelés (hó/hó) szept. 0,40% 0,20%
október 18. 16:00 US NAHB lakáspiaci index okt. 76 76
október 19. 3:30 AU RBA jegyzőkönyv
 
Forrás: Bloomberg
-bubu-
-bubu- 2021. 10. 18. 08:08
#192457
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
A magas energiaárak és a kínai lassulás nyomhatják rá bélyegüket a piaci hangulatra. Pénteken emelkedéssel zártak a nagy amerikai indexek, a Dow vezette a sort az 1,1 százalékos bővülésével, az S&P 500 0,75 százalékot, míg a Nasdaq 100 0,6 százalékot emelkedett. A pénzügyi szektor húzta az amerikai piacot a vártnál jobb gyorsjelentéseknek köszönhetően. Továbbra is a magasban tartózkodnak az energiaárak, melyek inflációs félelmet szülnek, illetve a kínai gazdaság lassulása sem segít a hangulaton. Ma Ázsiában már borúsabb a hangulat, a japán piac 0,3 százalékkal, a Hang Seng 0,6 százalékkal, a Shanghai Composite pedig 0,4 százalékkal ereszkedik. Mérsékelt mínuszban nyithatnak az európai börzék a határidős indikációk alapján.
 
Terjeszkednek az amerikai nagybankok Kínában. A Goldman Sachs megkapta a jóváhagyást a 100 százalékos tulajdoni hányad megszerzésére a kínai értékpapírokkal foglalkozó leánycégében. Ez egy igen jelentős lépés a Goldman kínai terjeszkedése kapcsán, és a növekvő USA-Kína feszültségek illetve a pekingi piaci beavatkozások sem kedvetlenítették el az amerikai bankot a nagy ázsiai országban való terjeszkedéstől. Jelenleg 300 Goldman alkalmazott dolgozik Kínában, azonban a lépés következtében meg szeretné duplázni létszámát a cég. A Goldman már 2004 óta megvetette a lábát Kínában, a Gao Hua Securities közös vállalkozáson keresztül. Mindennek ellenére a Goldman csupán a második a Wall Street-i bankok közül akinek sikerült 100 százalék tulajdoni hányaddal rendelkező kínai leányt alapítania, ugyanis a JP Morgan már két hónappal megelőzte.
 
Az FDA bizottsága a Moderna harmadik dózisának beadását is támogatja. Hasonlóan a Pfizer vakcinájához, a Moderna booster oltását is 65 év felettieknek és a kevésbé jó egészségi állapotban levő embereknek ajánlja az amerikai gyógyszerfelügyelet. A Moderna árfolyama emelkedéssel nyitott, de végül 2,31 százalékos csökkenéssel zárta a pénteki kereskedést.
 
Keményen megütötték a Virgin Galactic részvényét. Azután estek hatalmasat a vállalat papírjai, miután azt közölte a menedzsment, hogy 2022 harmadik negyedévéről 2022 negyedik negyedévére tolta a várható első kereskedelmi űrutazását a társaság. Az addicionális negyedévet az űrhajók további fejlesztésére használná a cég. Az árfolyam közel 17 százalékos eséssel zárt pénteken.
 
Remek gyorsjelentést követően szárnyra kapott az Alcoa. Az elmúlt negyedévben az igazított egy részvényre jutó profitja 2,05 dollár lett a vállalatnak, míg az elemzői konszenzus csupán 1,8 dollárt várt. A magasabb alumínium áraknak köszönhetően teljesített a várakozásokon felül a társaság, melynek következtében a bevétel soron is felülteljesítette az elemzők becsléseit. Az árfolyam több mint 15 százalékkal száguldott felfelé.
 
Kedvező gyorsjelentés a Goldman Sachstól. Az erős befektetési banki és kereskedési eredményeknek köszönhetően felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Goldman Sachs az idei harmadik negyedévben. Az egy részvényre jutó nyereség 14,93 dollár lett, míg a konszenzus csupán 10,18 dollárra számított. A bevételsoron pedig 13,61 milliárd dollárt teljesített a társaság, mely jóval meghaladja az elemzők által becsült 11,68 milliárd dollárt. A Goldman volt az utolsó a 6 amerikai nagybank közül, mely közölte negyedéves számait. Az összes nagybank kivétel nélkül felülteljesítette az elemzői várakozásokat, melyet elsősorban a céltartalék visszaírások és az erős befektetési banki teljesítmények tápláltak. A részvények 3,8 százalékkal kerültek feljebb.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Jelentősen lassult a kínai növekedés a harmadik negyedévben. 4,9 százalékkal nőtt éves alapon a kínai GDP a harmadik negyedévben, az elemzők 5 százalékot prognosztizáltak. A második negyedévben éves alapon még 7,9 százalékkal bővült a nagy ázsiai ország gazdasága, azonban az ingatlanpiaci turbulenciák és az energiakrízis jócskán fékezték a teljesítményt. Az ipari termelés 3,1 százalékkal nőtt szeptemberben éves alapon, a konszenzus 3,8 százalék volt, azonban a kiskereskedelmi értékesítés jobb lett a vártnál, 4,4 százalékot ért el a becsült 3,5 százalékkal szemben. A kínai munkanélküliségi ráta pedig 4,9 százalékra csökkent. A Bank of America vezető közgazdásza szerint a negyedik negyedéves növekedés még tovább csökkenhet, és 3-4 százalék körül alakulhat csupán. Mindennek ellenére a kínai központi bank első embere idénre 8 százalékos GDP növekedést jósol, míg a kommunista párt célszáma a 6 százalék feletti bővülés. Emiatt nem is várható jelentősebb központi gazdasági stimulus.
 
Kína képes megbirkózni az ingatlanpiaci krízissel a jegybankelnök szerint. A kínai központi bank első embere, Yi Gang azt nyilatkozta, hogy Kína képes megbirkózni az Evergrande krízissel. A piacon olyan félelmek kezdtek testet ölteni, hogy az Evergrande problémája egyéb ingatlanfejlesztőkre is tovagyűrűzhet, ugyanis Hszi Csinping szigorú intézkedései az ingatlanpiac lehűtésére bajba sodorhatják a többi társaságot is. Az aggodalmakat alá is támasztották az elmúlt hetekben érkezett hírek, miszerint a Fantasia Holdings és a Sinic Holdings ingatlanfejlesztők is bajba kerültek. A jegybankelnök szerint az Evergrande kötelezettségei számos piaci szereplőre porladnak szét, így nincs veszélyes mértékű koncentráció a pénzügyi rendszerben. Ígérete szerint Peking piacbarát módon próbálja kezelni a helyzetet, és a fogyasztók illetve a lakásvásárlók érdekeit is igyekszik szem előtt tartani. Yi szerint a magas termelői infláció mérséklődni fog az év végére, szeptemberben 10,7 százalékot ért el a mutató. A koronavírus a döntéshozó szerint kontroll alatt van tartva, és a Goldman a jegybankelnök nyilatkozata alapján pedig nem vár további tartalékráta csökkentést a jegybanktól, azonban a szükséges likviditás biztosítására továbbra is figyelhet az intézmény.
 
A Zöldek Pártja rábólintott a koalíciós tárgyalásokra. Németországban újabb előrelépés történt a koalíciós tárgyalások előkészítésében, a Zöldek Pártja megszavazta a tárgyalások megkezdését az SPD-vel és az FDP-vel, ez lenne a "közlekedési lámpa koalíció". Az SPD már korábban megszavazta a tárgyalások megindítását, már csak az FDP hozzájárulása hiányzik.
 
Kamatot emelhet a brit jegybank. Andrew Bailey jegybankelnök tegnap az inflációs folyamatok veszélyeire hívta fel a figyelmet, véleménye szerint időben fel kell lépni ellene. A döntéshozó aláhúzta, hogy az energiaválság fokozza a problémákat, és nagy valószínűséggel az áremelkedés üteme tartósan velünk maradhat, amennyiben az beépül a várakozásokba. Ezt szeretnék megelőzni, hiszen a kínálati problémákra nincs hatása az esetleges monetáris szigorításnak. A következő kamatdöntő ülést november 4-én tartják az Egyesült Királyságban, tavaly március óta 0,1 százalékon áll az alapkamat. A megszólalással nőtt az esélye, hogy még az idei évben megkezdődik a kamatemelési ciklus, várhatóan a decemberi közepén esedékes ülésen.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Profitrealizálás indult Budapesten. A pénteki kereskedésben negatív korrekció indult a hazai árfolyamokban, de fontos támaszok nem sérültek a grafikonokon. A mai kereskedés iránykereséssel indulhat, a vezető részvények közül az OTP grafikonján 18 570 forintnál húzódik támasz, 19 250 forintnál pedig ellenállási szint. A MOL esetében 2 800 forintnál rendkívül erős, hosszú távú ellenállási szint található, rövid távú támasz a 2 700-2 730 forintos zónában. A Richter árfolyamában 8 500 forint közelében találunk támaszt, míg 8 665 forintnál ellenállást. A Magyar Telekom továbbra is a 420-430 forintos szintek között mozog, ugyanakkor hamarosan nagyobb, trendszerű elmozdulás jöhet a technikai kép alapján. Az emelkedéshez a 428 forintos szintet kellene elsőként áttörni.

Továbbra is gyenge szinten a forint.
Egyelőre nem sikerült érdemben visszakorrigálnia a hazai fizetőeszköznek, az euró-forint árfolyamában 360,30-nál húzódik egy rendkívül fontos ellenállási szint, melynek tartós áttörése esetén akár további emelkedés várható. A dollár-forint jegyzésében 313 közelében húzódik hasonló fontosságú szint. A holnapi kamatdöntő ülésen várakozásunk szerint 15 bázispontos kamatemelésről fognak határozni, ugyanakkor a forint gyengesége miatt nem zárható ki a szigorúbb hangvételű kommunikáció, illetve valamilyen swap-piaci beavatkozás bejelentése.
 
Osztrák szállodákat adott el az Opus. A társaság pénteki bejelentése szerint a Hunguest Hotels értékesítette a Holiday Resort Kreischberg-Murau 100 százalékos üzletrészét, mely 2 osztrák szállodát jelent. Az értékesítésre az eltérő tulajdonságok miatt került sor, hozzájárul az egységesebb termékkínálat kialakításához, a befolyó összegből további fejlesztéseket, illetve akvizíciókat kívánnak finanszírozni.
 
Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki előválasztást. Az érvényes szavazatok 56,71 százalékát kapta meg Márki-Zay Péter, míg Dobrev Klára 43,29 százalékot.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
október 18. 15:15 US Ipari termelés (hó/hó) szept. 0,40% 0,20%
október 18. 16:00 US NAHB lakáspiaci index okt. 76 76
október 19. 3:30 AU RBA jegyzőkönyv
 
Forrás: Bloomberg
Dexcar 2021. 10. 17. 21:52
Törölt hozzászólás
#192456
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 10. 17. 19:24
#192455
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 10. 17. 16:50
#192454
Dexcar 2021. 10. 16. 12:29
Törölt hozzászólás
#192453
pantya100 2021. 10. 16. 04:07
Előzmény: #192451  pantya100
#192452
ezt így elhadarni%????
pantya100 2021. 10. 16. 03:25
Előzmény: #192450  pantya100
#192451
pantya100 2021. 10. 16. 03:24
Előzmény: #192449  pantya100
#192450
háát mi nem igí mondjuk el,,hát neMMMhttps://www.youtube.com/watch?v=FyK1jamiYwU
pantya100 2021. 10. 16. 01:44
Előzmény: #192440  -bubu-
#192449
sp 500 nagyon nagy esés lesz,de még várni kell egy kicsit!!!
pantya100 2021. 10. 16. 00:13
Előzmény: #192447  pantya100
#192448
A halál nem jelent semmit.
Csupán átmentem a másik oldalra.
Az maradtam, aki vagyok
És te is önmagad vagy.
Akik egymásnak voltunk,
Azok vagyunk mindörökre.
Úgy szólíts, azon a néven,
Ahogy mindig hívtál.
Beszélj velem, ahogy mindig szoktál,
Ne keress új szavakat.
Ne fordulj felém ünnepélyes, szomorú arccal,
Folytasd kacagásod, nevessünk együtt
Mint mindig tettük.
Gondolj rám, kérj, mosolyogj rám, szólíts.
Hangozzék a nevem házunkban, ahogy mindig is
Hallható volt, ne árnyékolja be távolságtartó pátosz.
Az élet ma is olyan, mint volt, ma sem más.
A fonalat nem vágta el semmi,
Miért lennék a gondolataidon kívül…
Csak mert a szemed nem lát…
Nem vagyok messze, ne gondold.
Az út másik oldalán vagyok, lásd, jól van minden.
Meg fogod találni a lelkemet és benne
Egész letisztult szép gyöngéd szeretetemet.
Kérlek, légy szíves… ha lehet, töröld le könnyeidet,
És ne sírj azért, mert annyira szeretsz engem.
 
pantya100 2021. 10. 16. 00:13
Előzmény: #192442  sly36
#192447
még most értem haza a nagymunkából és piálásból,hát neked küldöm sly,de majd egyszer eljön,én mindig féltem tőle de eljött!!!Az én kis pici nyuszim emlékére,Szent Ágoston Szavai:
tibbi60
tibbi60 2021. 10. 15. 23:22
Előzmény: #192445  tibbi60
#192446
20:17😃maszkviselés
tibbi60
tibbi60 2021. 10. 15. 19:26
Előzmény: #192442  sly36
#192445
És nálunk is, pedig nem beszéltünk össze 😃
tibbi60
tibbi60 2021. 10. 15. 19:26
Előzmény: #192438  -bubu-
#192444
Kis asas, trágya a fák alá 
tibbi60
tibbi60 2021. 10. 15. 19:23
Előzmény: #192437  sly36
#192443
Igen, 70-nel volt egy rés orason, és 4536-nal is látni véltem, meglatjuk
sly36
sly36 2021. 10. 15. 17:44
Előzmény: #192441  _Macika_
#192442
Eltaláltad, az lesz az ebéd holnap! 😁
Kellemes hétvégét! 😘
_Macika_
_Macika_ 2021. 10. 15. 17:27
Előzmény: #192438  -bubu-
#192441
viszont mindenkinek
hurka kóbász legyen veletek 😝

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek