Ha magasabb a jövedelmed a felső korlátnál is, akkor igen. Jobban jártál volna ha bankbetétbe fektetsz.
Az viszont vigasztalhat, hogy magas volt a jövedelmed.
Akkor a 89-es hozzászólásom nem őrá vonatkozik, mert igaz, hogy nem kerül magasabb adósávba a 174.sor miatt, de az adójóváírásnál lévő külön korlátba beleütközik, ami 3 188 000 Ft és 4 698 000 Ft amibe viszont minden jövedelem beletartozik.
sziasztok, tudja valaki, hogy miként lehet a fizetendő adót leróni?
csakugyan külön kell kunyerálni a csekket, vagy lehet valahová utalni? apeh honlapon nem sok infó található ezügyben
A tőzsdei árfolyamnyereség elkülönülten adózó jövedelem, amit a 174. sorba kell írni. 2010-ben az adója fix 20%. Tehát nem adódik hozzá a többi jövedelmedhez, és ezért nem kerülsz magasabb adósávba.
Nem kell.
Itt megtalálsz mindent, amit tudni kell. link
Törölt felhasználó2011. 04. 27. 19:21
Sziasztok nekem TBSZ-em van, ami adómentes. A brókercég küldött róla év véi kivonatot. Az a kérdésem, hogy kell róla bevallást csinálni, vagy nem? Előre is köszönöm.
Ez fordítva is igaz: a tavaly előtti nyereséged után befizetett adót visszaigényelheted a tavalyi veszteséged adójának mértékéig. Azt hiszem ez újdonság.
Tőzsdei ügyletből származó jövedelem (SZJA)
Az idén kezdtem el tőzsdézgetni, most szerettem volna kiszámítani a tőzsdei ügyletekből származó jövedelmet, de teljesen belezavarodtam.
Ti ezt nyilvántartjátok valahogy? Amennyiben igen, tudnátok nekem küldeni valami módszertani útmutatót, vagy táblázatot?