Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta hétfő, 08:22
Előzmény: #9588  GERI-inv

Nekem az  a véleményem, hogy csak azok az elemzések működnek, amelyeket a tömegek használnak. Lényegében nem az elemzés adja az irányt, hanem a használói teljesítik be.
Azt a tömérdek robotot valami szerint be kellett programozni és ha erre éppen az elliott-ot használták, akkor az lesz a legjobb indikátor. Mert ugyanabból a kottából játszanak.
Régebben még csak úgy lehetett kereskedni, hogy betelefonáltak a tőzsdére,megrendelték a részvényt, aztán a bróker megvette. Ezt napjainkba felváltotta az egy kattintás , így az utóbbi időben óriási amatőr csorda jelent meg a tőzsdén. Régebben ezek a befektetési alapoknál, tanácsadóknál kockáztatták pénzüket, de most egyenesen dönthetnek vagyonukról. Aztán ezek élére kerültek a jútúber celebek, akik jóslatait a többmilliós követői csoport valósították meg. Elég sikeresen, ezért óriásira híztak.
Ezért nem működnek már a régi módszerek, mert már senki nem az értéket nézi, hanem az árat. A befektetés eltűnt és felváltotta  a spekuláció.
Ezért a teslának annyi az árazása, mint az összes többi autógyártónak együttvéve, úgy, hogy csak  a toyota 5x annyi autót ad el évente.
GERI-inv
GERI-inv hétfő, 08:03
Jó reggelt!
USA futures:
S&P +0,08%
Dow -0,2%
NASDAQ +0,14%
Elég softosak.
Ázsia
Nikkei 225 -1,47%
Borzasztóan csúnya Japán.
Hsi -0,5%
Toka
Toka hétfő, 08:02
Előzmény: #9597  Nacky
Köszönjük a munkádat Nacky.
Nacky hétfő, 07:27
Ne felejtsétek ma január 6 . van vízkereszt !                                                                                                        Vízkereszt a nyugati kereszténység Epiphania Domini, „az Úr megjelenése” elnevezésű, január 6-án tartott ünnepének magyar neve. Az epifánia a görög epiphaneia, επιφάνεια szóból ered, amelynek jelentése „megjelenés” (a φάινω „megjelenni, feltűnni” igéből). A magyar elnevezés a víz megszentelésének, azaz megkeresztelésének szertartásából ered.
A háromkirályok néven is említett nap a karácsonyi ünnepkör, a “karácsonyi tizenketted" (12 napos ünnep) zárónapja és a farsang kezdőnapja egyben .                                                                                            Vízkereszt az egyik legrégibb egyházi ünnep, eredete a IV. századig nyúlik vissza. Ezen a napon három eseményt ünnepelnek a nyugati keresztény egyházak:
  • A napkeleti bölcsek vagy más néven háromkirályok: Gáspár, Menyhért és Boldizsár látogatása a gyermek Jézusnál. 
    Az evangélium szerint a három királyok (akik napkeleti bölcsek, csillagjósok lehettek) a betlehemi csillag által vezérelve jöttek keletről Júdeába, hogy hódoljanak a zsidók újszülött királyának. Először Jeruzsálemben keresték, de Heródes király Betlehembe utasította őket; ott meglelték a kisdedet, akinek aranyat, tömjént és mirhát ajándékoztak. A hagyomány szerint nevük Caspar, Melchior, Balthasar – Gáspár, Menyhért, Boldizsár – volt, tömjénadományukra a tömjénezés szertartása emlékeztet. Szimbolizálhatják egyes vélemények szerint a világ korábban ismert három kontinensét is (Európa, Ázsia, Afrika). Ezt támasztja alá az, hogy a középkortól kezdve a harmadik királyt szerecsennek ábrázolták. Nevüket „Gáspár, Menyhért, Boldizsár”-ként a IX. század óta említik, viselőik pedig mind január 6-án ünneplik névnapjukat.
  • Jézus gyermekkora a Jordánban történt megkeresztelkedéséig (Vízkereszt). 
    A vízkereszt második evangéliumi története szerint, amikor Jézus harmincéves lett, elment a Jordán folyóhoz, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte. Ezt követően tanítani kezdett. Ennek emlékére vízkereszt az ünnepi keresztelések napja lett, a katolikus egyház ilyenkor tömjént és vizet szentel.
  • Jézus első csodája a kánai menyegzőn. 
    A harmadik evangéliumi jelenet Jézus első csodatétele: a kánai menyegzőn anyja kérésére az elfogyott bor pótlására a vizet borrá változtatta.
  • Nacky hétfő, 07:15
    Országos előrejelzés: hétfő estig                                                                                                                            A változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet mellett a legtöbb helyen kisüt a nap, az Északi-középhegység térségében, valamint Szabolcsban viszont borult, párás marad az idő, ott fordulhat elő néhol gyenge eső. A déli, délnyugati szél az ország északkeleti negyedét leszámítva megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, főként annak nyugati részein viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7, 12 fok között, délnyugaton 12 fok felett, északkeleten 5 fok alatt valószínű. Késő este többnyire 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.
    Nacky hétfő, 07:14
    Boldog névnapot a Boldizsároknak !                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Boldizsár névnap Január 6-án van a hagyományos naptárakban .A Boldizsár babilóniai eredetű férfinév, a Baltazár magyaros formája. A név jelentése: Baál isten tartsa meg a királyt, egy másik verzióban óvja életét. Babilóniai, akkád férfinév .A Boldizsár név megjelenik a Bibliában is, hiszen Boldizsár  a napkeleti bölcsek egyike Gáspárral és Menyhérttel, ő a szerecsen király, Hazánkban a név viselői közül napjainkban a legismertebb László Boldizsár énekes, operaénekes, a Cotton Club Singers egyik alapítója,
    Labanc
    Labanc hétfő, 00:17
    További bejelentenivalóm: elkészültem az OTP, MOL, Richter, MTelekom és Alteo chartokkal is, úgyhogy ha bármelyiket szeretnétek hogy berakjam, szóljatok :)
    Labanc
    Labanc hétfő, 00:14

Sziasztok! A hétvégén a chartjaimban eddig használt indikátorokat vizsgáltam felül, alaposan utánanéztem számos lehetőségnek és hatékony stratégiának, az AI-al pedig igyekeztem a lehető legcélszerűbb kombinációt kiválasztani. Erről most azért írok, mert ennek alapján módosítottam az összes chartomon, amelynek lényegét szeretném röviden összefoglalni nektek, hogy a továbbiakban mindenki magától értelmezhesse őket. Indikátorok terén a következő változások történtek:-Mozgóátlagok terén egységesen átálltam a 20 és 50 napos egyszerű mozgóátlag használatára. Ugye ezek azok az árfolyamon megtalálható folytonos vonalak, amelyek a jelen- és múltbéli adatsorok számtani átlagának sorából tevődnek össze. A 20 napos a rövidtávú (grafikonomon vastag kék vonal), az 50 napos a középtávú (grafikonomon piros vonal) trend azonosítására alkalmas. A két mozgóátlagot együttesen használva, ha a 20 napos (kék) alulról metszi az 50 naposat (piros), akkor az azt jelenti, hogy rövidtávon új emelkedő trend van kialakulóban, azaz vételi jelzést kapunk. Ugyanez igaz fordítva, ha felülről metszi a 20 napos az 50 napost, az emelkedő trend véget ért, eladásra érkezik javaslat. Ez a Bollinger mellett szinte az egyetlen módszer, amely sávos és trendkereskedésre is használható, ezért is rendkívül hasznos. Hátránya hogy sokszor későn ad jelzést, illetve hogy lehet olykor fals is, ezért kell más indikátorokat is használni a megerősítéshez. Létezik továbbá exponenciális és súlyozott mozgóátlag is, de azt inkább rövidtávú kereskedők alkalmazzák.-Elkezdtem emellett használni a Bollinger-szalagot is, amely gyakorlatilag a 20 napos mozgóátlagolás függvényének eltolása mindkét irányba. Az árfolyam volatilitását mutatja, és két fő haszna van: az egyik, hogy a mozgóátlagokhoz hasonlóan túlvettséget és túladottságot jelezhet előre. Ha az árfolyam pl. eléri vagy kilép a felső szalagból, túlvettség miatt eladási jelzést kapunk, ugyanez igaz fordítva. A másik, amit talán kevesebben tudnak, hogy amennyiben nagyon beszűkül a szalag, úgy potenciálisan nő annak az esélye hogy az árfolyam jelentős kitörést érjen el. Egyetlenegy hátránya, hogy az irányát nem mutatja meg...Szemléltetésként itt a szalagra valamint a 20 és 50 napos mozgóátlagra egy példa az Alteotól, amelyben látszódnak mint a metszéspontok mind a szűkülő szalagok. Utóbbi megint kezd kialakulni, úgyhogy lehet lesz ott hamarosan egy nagy fel- vagy lerántás...
    https://invst.ly/18a3yo
    -Az eddig használt 3 indikátoromon nem változtattam, továbbra is azokat tartom a leghasznosabb instrumentumoknak. Az RSI a legnépszerűbb, az túlvettséget és túladottságot mutatja elég pontosan. Az ADX egy trendnek az erősségét vizsgálja, 0-20 érték között a trend gyenge, 20-40 között mérsékelt, 40 felett pedig erős, emiatt a trendkereskedéshez kiváló eszköz. Fontos viszont róla tudni, hogy nem mutatja meg a trendnek az irányát! A harmadik kedvenc indikátorom az OVB, amely a részvény volumenét mutatja azáltal, hogy kapcsolatot teremt az árfolyam és a forgalom között. Kiváló segédeszköz, amellyel látható hogy egy adott trendhez mekkora forgalom párosul, ezért megerősíthető vele hogy mennyire erős vagy éppen gyenge egy adott trend. Szintén nagyon hasznos indikátornak tartom még a MACD-ot, amely a mozgóátlagok jelzéseinek megerősítésében segíthet, viszont sajnos ő már nem fér fel a chartjaimra. :(
    Remélem tudtam segíteni azáltal, hogy mindezeket kifejtettem röviden nektek :)
    GERI-inv
    GERI-inv vasárnap, 23:47
    Előzmény: #9591  mcbull
    Jó ebből le kell még vonni ezer következtetést… de ezekből is látszik mi mindent kikutat!
    Pl Dombóvár évi 10-20%-os árbevételt hozhat, több milliárdos üzletág… 
    mcbull vasárnap, 23:27
    Előzmény: #9588  GERI-inv
    Sci-fi lesz lassan minden!
    GERI-inv
    GERI-inv vasárnap, 23:21
    Előzmény: #9589  GERI-inv
    Ezt pl MI kutatta fel nekem célzott kommunikációval :) 
    GERI-inv
    GERI-inv vasárnap, 23:21
    A Vertikál Group Nyrt. jelentős innovációkat vezetett be a hulladékgazdálkodás és műanyagipar területén, különös tekintettel a körforgásos gazdálkodás megvalósítására. Az alábbiakban összefoglalom a legfontosabb fejlesztéseiket: 
    1. Korszerűsített dombóvári üzem
    2024 júniusában a Vertikál Group átadta felújított dombóvári üzemét, ahol 2,5 milliárd forintos beruházással növelték a saját technológiával előállított, újrahasznosított műanyagok felhasználását. A fejlesztés célja a vásárolt műanyag alapanyagok mennyiségének csökkentése és a környezeti terhelés minimalizálása volt.
    2. Megújuló energia használata
    Az üzemben egy 377 kilowatt csúcsteljesítményű hibrid napelemes rendszert telepítettek, amely biztosítja a termelés és az épületek energiaigényét. Ez a megoldás 40%-os energiamegtakarítást eredményez, hozzájárulva a fenntartható működéshez.
    3. Fejlett gyártástechnológia
    A beruházás részeként három új fröccsöntőgéppel bővítették a gépparkot, amelyek legalább 20%-kal rövidebb ciklusidővel működnek. Ez növeli a termelés hatékonyságát és csökkenti a termékek fajlagos költségeit.
    4. Körforgásos gazdálkodás megvalósítása
    A Vertikál Group az elsők között valósítja meg a körforgásos gazdálkodás koncepcióját a hazai hulladékgazdálkodási piacon. 2023-tól saját forrásból származó és általuk előállított műanyag alapanyaggal rendelkeznek, ezzel csökkentve a természetbe kerülő hulladék mennyiségét és a természetes erőforrások felhasználását.
    5. Széleskörű hulladékgazdálkodási szolgáltatások
    A cégcsoport több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik a hulladékgyűjtés terén, és 188 településen végez kommunális hulladék közszolgáltatási feladatokat. Szolgáltatásaik közé tartozik a szelektív hulladékgyűjtés, lomtalanítás, zöld hulladékok begyűjtése és hulladékudvarok üzemeltetése, mindezt környezettudatos szemlélettel.
    Ezek az innovációk jelentősen hozzájárulnak a Vertikál Group versenyképességéhez és a fenntartható hulladékgazdálkodási megoldások elterjedéséhez Magyarországon.
    GERI-inv
    GERI-inv vasárnap, 23:05
    Előzmény: #9587  mcbull
    Netflixen pont van fent egy ilyen film… küzdenek az MI-vel. Terminátor az klasszikus a műfajban :)
    Ezt a manuális kereskedést  sem csináljuk már a tőzsdéken sokáig. A kereskedő robotok is múlté már… MI algoritmusok szűrik már a híreket, minél komolyabb összefüggéseket keresnek, tanulnak, következtetést vonnak le. Keresztárfolyamok, jegybank döntések - számolják ám a valószínűséget… meg kimeneteli esélyeket. Ezek legfőképpen nagy papírokra vannak ráállítva, nagy pénzekkel még… látjuk sokszor az Árfolyamok mozgása ellentmond mindennek, mint Ta stb…
    Ezek az indikátorokon bőven túlmutatnak… ezért van szükség jelenleg a gondolkodásra távolba látásra… nem lesz elég a kereskedéshez a rövid távú bevált módszerek! Ezért is a fundás kereskedés híve vagyok… ezekkel úgy lehet felvenni a harcot, ha sokat olvas az ember meg akar érteni mindent! Egy pillangó effektus az egész… látni kell a szárnycsapást, ezért nyitott szemmel kell járni… a fizikai világunk az MI nem tudja még teljességében értelmezni. Nem lát még minden összefüggést… de a reakció ideje döbbenetesen gyors.
    Érzést tud szimulálni és másolni. Az emberi agy is egy számítógép… gondolj bele valaki kap egy stroke-ot, még a viselkedése is megváltozik. Sok milliónyi agyi elektromos pályával rendelkezel… és tudja a párhuzamos működést nem csak 10-16 vagy 100 szálon!
    Szóval az egyetlen harc ellenük ha tudsz gondolkozni, asszociálni… és alkotni! 
    mcbull vasárnap, 22:38
    Előzmény: #9585  GERI-inv
    Igazad van,éppen összehasonlítottam a nyelv szerkezetét vagy a hangsúlyt a cápákban lévő intelligenciával nagy volt a különbség. Vandát nyersnek találtam. 
    Hatalmas nagy bakik vannak az ügyintézőknél, nagy a nyomás és vannak rafinált ügyfelek...azonnal kihasználják a téves információt!
    A bátyám benne van a számítógépekben, mondta baj lesz ebből még, hogy visszafelé is elsülhet ez az intelligencia játszadozás!
    GERI-inv
    GERI-inv vasárnap, 22:14
    Előzmény: #9583  mcbull
    Telekom Vandája egy primitív MI… annál már vannak sokkal jobbak! 
    Vandának nincs rossz napja, amit meg tud oldani gyorsabb bármelyik ügyintézőnél :) és pontosabb nem össze-vissza beszél zagyvaságokat… pontos infót ad. Amióta bevezették kb a telefonos call center homokórázik, ment is a fejtörés mit lehet velük kezdeni… mert valljuk be hatékonyan old meg egyszerű monoton tömegfeladatokat.
    Azért is mondogatják a kulcsszavakat az operátorok, mert féltik a munkájukat…azért nem azt mondja, hogyan tudsz hatékonyan kommunikálni Vandával…
    Toka
    Toka vasárnap, 22:09
    Előzmény: #9583  mcbull
    Lehet sajat magát kapcsolta, vagy aki mellette ült🙂
    mcbull vasárnap, 21:12
    Előzmény: #9581  GERI-inv
    Érdekes amit írsz,figyelem mindég! Szóval hozzád válaszolok most meg Toka Úrnak! 
    Az asszony volt egy konferencián,a cég lényegtelen.
    A telefonos ügyfélszolgálatokat felváltja nem sokára a mesterséges intelligencia!
    A múltkor hívtam a telekomot,Vandával küzdöttem percekig!!!
    Mikor sikerült egy igazi hölgyel beszélni, mondtam küldenék Vandának egy csokor virágot...
    A hölgy mondott valami kulcsszót és azonnal ügyintézőt kapcsol a gép....
    Toka
    Toka vasárnap, 20:59
    Előzmény: #9579  FR73
    Igen, mondjuk az 5m et még én is megadtam volna.Mi eleg sok ilyen gyertyát veszünk, bár most ilyen pálcikabedugós illatositott vettunk.
    GERI-inv
    GERI-inv vasárnap, 20:58
    Előzmény: #9576  mcbull
    Amúgy igen nagyon az… elég ügyesen megold dolgokat. Azért érdemes fenntartásokkal kezelni! Kb 65%-ban ad jó válaszokat. Egyes témáknál 80%-90%-os a hatékonyság. A benne rejlő lehetőség határtalan és egyre jobb! Cégeknél nagy előnyre tud szert tenni, aki megfelelő időben tudja integrálni a folyamataiba.
    Pl Alteo használja az energia szabályozás elosztás területén. Mikor új iparág felé kutattam főleg energetikai szemét szektort néztem át nagyon. Akkor végülis az Pannyra szavaztam meg Vertikálra…
    Most mindenképpen függetlenedek, amíg lehet a politikai cégektől… félek Trump beiktatása és rendeletei folyamatos hidegzuhanyt fognak biztosítani… most inkább fedezékbe vonulok. A belföldi politikai helyzet is mérgesedik meg az Eu-s is…
    Jelenleg megnőtt a lakossági hitelállomány is… sajnos az élet fenntartásra megy a zsozsó nem pedig konstruktív megvalósításra. Ingatlannak ad egy lökést még a nyugdíjpénztár, de sajnos ahogy veszik ki a pénzt úgy adják el a pénzpiaci eszközeiket. Ha az ingatlanban spekulálnak a nagyok a tőzsdén nem… a lakosság meg az olcsó lakáshiteleket cserélik drágább új hitelekre az új ingatlan vásárlás végett… mert átrakni nem lehet. Csak úgy ha kpra megveszed és a másikon lévő hitelen fedezetet cserélsz. Ez kb 99%-nak nem fog menni. Most sokan látják a misiket a paneljukban és nem sok kell, hogy vegyen egy nagyobbat…
    Látszik a trendeken az energetikai cégek és stabil fundás dolgok, amerre megyünk. Ezek válságban is jól teljesítenek. Szemét mindig lesz és energia mindig kell és egyre több… MI is igényli a sok energiát :)

Topik gazda

Toka
    Toka
    3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek