Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Toka
Toka szombat, 18:54
Előzmény: #9555  ronaldinyo
Szaturnusz-Hold:18:45:18-kor kezdte a belépést a 25 százalékos holdsarló sötét oldalán, és a bolygó korongjának 42 másodpercbe telt, hogy eltűnjön mögötte. A gyűrűje már 27 másodperccel korábban érintette a sötét holdkorongot, és a bolygó után újabb 27 másodperccel a Szaturnusz utolsó gyűrűdarabkája is eltűnit.A kilépés szűk egy óra múlva, 19:37:56-kor kezdődik majd meg, és 37 másodpercig tart majd.
GERI-inv
GERI-inv szombat, 17:42
Előzmény: #9550  ronaldinyo
Most más projekten vagyok, annyira nem érzem az appot, sok dolog ott nem változott a fél év alatt, árfolyam meg magasan van pár apró százalékért. Szerintem elég sok dolog már beárazódott benne szerintem.
Most irodapiac, raktár nem mozgat amúgy sem. A szemét Business tetszik nekem most nagyon :)
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 17:37
Előzmény: #9555  ronaldinyo
mindenki járjon utána aki nem lusta-rájön miért irtam.
mcbull szombat, 17:37
Előzmény: #9553  Toka
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 17:37
ez az emberiség egy undorito mocskos állatok gyülekezete.itélet megszületet.itt a vége.
mcbull szombat, 17:28
Előzmény: #9553  Toka
Annyira nem voltam a sűrűben.  Turisztikai helyeken dolgoztam mindig. Kölcsön kértem, hogy meginduljak! 7 hónap alatt több mint 3 millió ft tal jöttem haza! Untam a szegénységet...soha sem bántam meg.  Szerintem majd 10 évet voltunk kint, és jöttünk Sopronig a családdal! Itthon vagyok, az asszony dolgozgat! Ha hiányozna a munka Ausztriában sok lehetőség van!
Toka
Toka szombat, 17:04
Előzmény: #9552  mcbull
Aá...készt katasztrófa ami ott van, középkori körülmények vannak, mèg internet sincs...SM mondta.🙂
mcbull szombat, 16:20
Előzmény: #9548  Toka
Azért a németek tudnak valamit! Swarzwaldban dolgoztam olyan helyen, hogy trágyaszag volt a különteremben:)
Jöttek olyan bauer ok, hogy csípte a szemed a levegő! 
Tehén istálló alul, felette meg lakott a család! 
Nem tudom kellett-e fűteniük télen?
Praktikus!
Itthon meg beszéltük a farostot jobb esetben rongyokkal fűtenek vagy nejlonnal!
Toka
Toka szombat, 15:37
Előzmény: #9550  ronaldinyo
Nincs pénzem nagyon, meg kell várnom a repülőrajtot.....vagy már elkezdődött?....
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 14:21
appban szintlépés lesz-pár héten belül
GERI-inv
GERI-inv szombat, 13:54
Bolond Trump meg kb megkérdőjelezi a globális felmelegedést… Afrika egyes részeit meg szemétlerakónak használják. 
Borzasztó egy világban élünk…
Toka
Toka szombat, 12:56
Igazatok van amugy, tegnap mialatt olvasgsttam feljott egy cikk hiogy mi itt Europában megakarjuk menteni a bolygót más földrészen meg pl egyszerűen felgyujtják a gumilerakókat..dobbenetes volt ahogy a videon az a sok autogumi lángolt, azt nyilatkozta egy spanyol nyelvu urge, hogy évente 4 szer égetik el..
mcbull szombat, 11:36
Előzmény: #9546  szieszta
Dolgoztam sík fólia gyártó üzemben, ahol többek között fújtak tiszta anyagot a tvk ból és darálékot keverni a selejtes anyagokból. Szóval a gyártás során keletketek a különféle gőzök, gázok amivel senki sem foglalkozott. Mindenütt folyt csepegett az a barnás trutyi, akkor gondolom a levegőben is volt rendesen valami. Szóval kérdezem, hogy a Vénusz úgy reklámozza magát, hogy újra hasznosított flakonokba kerül az étolaj....milyen jó lehet az nekünk ha nem is a tiszta granulátumból fújják a palackokat?
Tudom a profit már nincs benne a reklámjukban! :)  
szieszta szombat, 10:40
Előzmény: #9544  Toka

Én sem értek hozzá, csak általában, ha valamit olvasok, elég soká emlékszem rá és ilyenkor ez felugrik.
Olvastam egy cikket, hogy van valamilyen technológia, hogy a PET palackokat vissza tudják varázsolni kőolaj szerű anyagnak, aminek elégetésével áramot tudnak termelni. Aztán kiderült, hogy annyi károsanyagot termelnek, hogy nyugodtan egyenesen elégethetnék a palackokat is.
Hasonlót olvastam a bio üzemanyagokról, a bioetanolt rakják a benzinbe, biodízelt meg a gázolajba. Egyik alapanyaga  a kukorica és cukorrépa, másiknak a napraforgó, repce. Ezek megújulók, ugye. De azt senki nem vizsgálja, hogy mekkora lábnyoma van ezek megtermelésének. Mert ez arra volt felállítva, hogy majd a felesleget fogják így eltüntetni, de most már szerződve termeltetik meg a biosok az alapanyagot. A siló kukoricát már nem a tehenek eszik, hanem a biogázüzemek. :-)
szieszta szombat, 10:30
Előzmény: #9531  Marika113

Amíg olcsón és biztonságosan lehet energiát előállítani, addig nem fognak erőlködni, hogy valami igazán újat kifejlesszenek. Már csak azért sem, mert ilyen az elején mindig nagyon drága és nem szívesen teszik bele  a pénzt , ha nem látják gyors megtérülését.
Egy ismerősöm mondta, hogy van egy magyar fejlesztő, aki olyan villanymotort készített, hogy minimum 30%-kal kevesebb áramot fogyaszt. Egy kicsit magának való csodabogár, az üzlethez nem nagyon ért, így kért segítséget az értékesítéshez. Mi történt? Neki meg volt a szerény kis ára, ami tartalmazott 15% nyereséget. Akik forgalmazzák, azok ráraktak 150%-ot. Hiszen 3 év alatt megtérül. Ezért nem terjed, mert valakik kapzsik és nagyon nagy pénzt akarnak vele kaszálni. Arról nem beszélve, hogy nagyon sok állami intézményben lehetne hasznát venni, de ott is mindenki a zsebét akarja tömni.
Ez hasonló, mint a mezőgazdaságban volt, a termények szárítását és annak költségét kiváltó zsákos módszer. Például a takarmány kukoricát nedvesen beletömték egy légmentesen záródó zsákba, így az nem rothadt meg. Gyönyörűen működött volna, ha  a technológia tulaja nem akart volna másnapra milliomos lenni. A filléres mutatvány árát a szárítás ára, -10%-ra lőtte be. Így egy idő után már senki nem kérte a szolgáltatást.
Toka
Toka szombat, 10:27
Előzmény: #9543  szieszta
Nem tudom, nem értek ám ehhez...mert csak azt tudom amit olvasok róla, mar egyetemen tanszék is van róla, ezek a vertikálosok, muanyagot hasznosítanak újra de ez csak egy része a tevékenységnek.Szèp a honlapjuk is.
szieszta szombat, 10:08
Előzmény: #9537  Toka
Én már láttam ilyen körforgásos mutatvány, mikor visszaválthatós üvegek voltak. Akkor volt egy tanulmány, hogy ezek begyűjtése, szállítása, kimosása, fertőtlenítése nagyobb lábnyomot hagy, mint az új legyártása.
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 09:56
Előzmény: #9541  GERI-inv
németek nemsoká ott lesznek az oroszok és nemcsak ott-de kina is mindenhol
GERI-inv
GERI-inv szombat, 08:54
Előzmény: #9531  Marika113
Bajban is vannak a németek … most azon remegnek újra üzembe kellene helyezni őket. Ha egyszer elkezded leszerelni az nem egy gomb nyomás újraindítani. 

Topik gazda

Toka
Toka
3 2 5

aktív fórumozók