"Kellene ide is egy néhány pontos kiáltvány, amit a plebs is megért, és amivel azonosulni tudnak ők is. "
és ami nem ütközik:
1. uniós jogszabályba
2. nemzetközi egyezménybe
ugyanis arról nem lehet népszavazni
ezzel kb. minden lényeges kérdést ki is lőttünk:)
goapsy kolléga példát kért az un. "szabad világból" én meg erre nem tudtam kihagyni az amerikai egészségügyi oktatás rendkívül durva "átstrukturálását":)
(aminek az oktatási intézmények jó 50% áldozatul esett...)
de gondolom bőségesen lehetne még hasonló példákat hozni az un. "szabad világból"...
ehhez képest meglehetősen csekély fajsúlyú ügy egy efféle "mozgalmárképző" megregulázása:)
Kellene ide is egy néhány pontos kiáltvány, amit a plebs is megért, és amivel azonosulni tudnak ők is. Tehát ami nem csak a CEU-t akarja megmenteni, hanem egy sereg problémára rávilágít. Na az nagyot szólna...
"A rezsim mióta használatos a magyar demokráciádra?"Kádár labdába se rúghat ovi mellett...
Törölt felhasználó2017. 04. 10. 13:39
Tömött terem és vastaps az ELTE jogi karán, ahol az oktatók rendkívüli előadást tartottak a CEU-törvényről
Viszonylag ritkán látható jelenet, hogy több száz diák hétfő délelőtt önszántából, felvett kurzus nélkül megjelenjen az egyetemen, ahol aztán alkotmányjogi, összehasonlító jogtörténeti és közigazgatási előadásokat hallgasson, majd végül minden előadást ütemes vastapssal fogadjanak.
Hétfő délelőtt mégis ez történt az ELTE jogi karának egyik nagyelőadójában, ahol sok száz fiatal gyűlt össze, hogy a kar oktatóinak rövid, 10-10 perces előadásait hallgassák meg. Minden oktató a saját szakterületéhez kapcsolódó témával érkezett, de ami közös volt bennük, hogy mindegyik előadás az egyetemi autonómia kérdését járta körbe. És más helyzetben egyes előadások akár még száraznak is tűnhettek volna, itt most szó sem volt erről, világosan lehetett érteni, hogy minden felszólalás egyben tüntető gesztus is a CEU-t ellehetetlenítő fideszes törvénnyel szemben.
REMÉLEM ez lesz a főcsapás a választásokon 2018-ban ))
harc a magyar fiatalok ellen
nem szégyenlik magukat!!
Sőt, a középkorban meg embereket küldtek a máglyára 100ezer-számra, szóval ha az orbánc-kúrmány csak néhány 10e tüntetőt küldene, akkor még lájtosak is lennének... (irónia volt)
ejnye, ez a brüsszel mit kekeckedik összevissza?:)
nemzeti közszolgálati egyetemen kijár cateringben a mindennapi bélszín:)
na és az immorális javakkal is mit kekeckedik, ugye?
rosszul olvastam? immateriális?
ezen az egyetemen a két fogalom lefedi egymást , úgyhogy jól olvastam:)
Van fogalmad, hogy az a sok "multi" miért jött a magyar koponyákért és magyar szellemi erő kihasználására?Ha annyi fizetést adtak volna azonnal, ahonnan eljöttek szerencsét próbálni, ma nem lenne mit mondanod a munkaerő elvándorlással kapcsolatban ezen a szinten.
A rezsim mióta használatos a magyar demokráciádra?
Ismersz más szót is a gyáván kívül a képzettre, vállalkozó kedvűre, nyelveket beszélőre?
Azzal erősen egyetértek, hogy az Orbán rezsim nagy kihívás az értelmes, gondolkozó embereknek. De nem is ők a rezsim célközönsége.
Tízezrek tüntetnek a CEU-törvény ellen a Parlamentnél