A mai szokásos kamatdöntési sajtótájékoztató végén Simor András MNB-elnök egy nyilatkozatot olvasott fel, aminek apropója a kormány azon szándéka, amely szerint a 2 millió forintos havi bérplafon a jegybanki vezetőkre, vezető beosztású dolgozókra is...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134873
Iazából, ami szerintem zavaró ebben a dologban, függetlenül Simortól, az az, ogy nem tudsz mit kezdeni, az állami csecsen élőkkel.
Lehet akármilyen válság, a nyugdíjasnak jár a nyugdíja, a közalkalmazottnak, a köztisztviselőnek jár a már egszer elért fizetése, és Simornak is jár a 6 misije.
És nem az a lényeg ebben, hogy jár-e vagy sem, hanem az, hogy mit tudsz kezdeni magaddal, ha esetleg spórolni akarsz? Nem tudsz végrehajtani egy drasztikus kiadás lefaragást, mert mindenkinek jár minden ebben az országban.
Persze több dolgot meg lehet oldani leépítéssel, de a már meglévő nyugdíjasokat nem tudod leépíteni, nekik jár minden.
"Érdekelne, hogy szerintetek kitől kellene a jegybanknak függetlennek lenni és kitől függőnek?"
Természetesen jó, ha a jegybank független a kormánytól.
A jegybankárok szerepe ugyan erősen túl van értékelve és a világ főbb jegybankjai az elmúlt 10 évben igazolták, hogy túl sokat nem látnak a gazdasági folyamatokból, az alapkamatot is össze vissza rángatják, viszont az is egyértelmű, hogy direkt a politikára bízni a jegybankokat még nagyobb baklövés lenne.
schmidt pali jelölésével teszteli a zemberek tűrőképességét. számomra már pintér minisztersége is maga volt a csoda, a tv tornás srác elnöksége után már bármit el tudok képzelni. lassan a szövetségi kapitányt is viktor jelöli. csúnya vége lesz ennek; viktor újra járhat majd kezelésre
penznyelo hivatkozik a meghatározott időre megkötött szerződésre.
Amennyiben nem csal az emlékezetem volt ebben az országban nagyon sok 3%-ra megkötött lakáshitel szerződés amit egyoldalúan módosítottak. Ennyit a szerződésről.
Nem voltál képes érdemben reagálni penznyelo 66-s hozzászólására, most meg jön ez a régi jól bevált "te EszDéEszes" sallang, komolyan mint egy szélsőjobbos kultúrlény a kocsmában amikor kifogy az érvekből
Törölt felhasználó2010. 06. 22. 01:30
tudom, hogy Bod Pétert nem "illik" dícsérni ezekben a körökben, de szerintem jó fej mint ember, a szakmai munkásságáról meg nem tudok eleget ahhoz, hogy megítéljem
ő említette 1x, hogy amikor a csúszó leértékelést bevezették, akkor a 2,25%-ot ex has állapították meg, mégpedig azon az elven, hogy ez az érték olyan fene szofisztikáltnak tűnik, hogy senkiben nem merül fel kétely azt illetően, hogy hosszas és fáradságos munkával számolták ki
hiszem is meg nem is, hiszen Bokrost nem kedveli túlságosan :) de azért jópofa kis story
végső soron ha Matolcsy el tudja magáról hitetni, hogy közgazdász, akkor ebben az országban mindent el lehet adni, akár a 2,25%-ot is :)
no meg lehet izáúrá szemműtétjére is gyűjteni (amiben szintén nem vagyok biztos, hogy megtörtént, de jó kis story...)
nna, bed time story :)
Érdekelne, hogy szerintetek kitől kellene a jegybanknak függetlennek lenni és kitől függőnek? Jelenleg megfelelő mértékben független ill. függő-e ezektől? Kinek az érdekében kell tevékenykednie a Magyar Nemzeti Banknak és most megfelel-e ennek az érdeknek? Vannak itt hozzáértők, akik képesek ezt megitélni?
Simor: nem a fizetésemhez, hanem a törvényességhez ragaszkodom
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134873