Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
És van még egy amit tapasztaltam az elmúlt 1 év alatt: A naponta megjelenő különböző tőzsdetechnikai elemzések vége mindig az, hogy vagy emelkedni fog a papír vagy csökkenni. Bravó, szuper meglátás azoktól, akiknek ez a szakmájuk ! Micsoda elemzői képesség és üzleti érzék kell hozzá ! Ezért egy jó ideje egyáltalán nem érdekel, hogy mit jósolnak. Ja és a legnagyobb bukásom is miattuk volt...
Eszemben sincs eladni, hasonlót átéltem a MOL-lal, mikor majdnem 2000-ig lement és nekem kb 2100 átlagom volt. Aztán 2380-on eladtam és abból vettem Richtert. Megtanultam az elmúlt 1 év alatt, hogy a félelem rossz döntésekhez vezet. A Richter most olyan árszintre csökkent a csúcsot követően, hogy borítékolva van a felfutás, csak türelem és nyugalom kell hozzá. Aki olcsón el akarja adni, mert remeg a keze akkor tegye, csak ne siránkozzon mikor 9000 fölé megy és veri a falba a fejét miért volt ilyen hülye. Kitartok, mert szeretnék sok pénzt keresni és fogok is !
Ha napi short van feljebb kellene a kereskedés végére mennünk szerintem. Én inkább hosszú távúnak látom és ez akkor lesz érdekes ha megindul felfelé mert akkor az árát a short zárások is nyomni fogják felfelé.
egészen pontosan ez úgy történik, hogy az árfolyam befolyásolása nélkül jól bevásárolnak az alján, aztán felbefolyásolják az árfolyamot 300 forinttal magasabbra, ott pedig kitáraznak az árfolyam befolyásolása nélkül.
Igen, egyetértek. Azzal a kiegészítéssel, hogy igazán nagy tőke nem is kell a BÉT-en, hogy befolyásold egy magyar bluechip árfolyamát. Egy-kétszáz millióval már simán meg tudod tenni, ha ésszel csinálod, nem pedig gyere cipó hamm bekaplak módon. És igen, a fel-le 300 Ft-os mozgásokból is lehet rövid távon a fent említett tőkével szemmel jól látható összeget keresni.
Szerintem nem nézték, hogy a grafikon elemzések alapján, mér 8300 fölött kéne lennünk. vajon kik és milyen meggondolásból adnak el ilyenkor ? Ez az 5 találatos kérdés.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.