Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Jajj a gyógyszergyártókra? Úgy tűnik, hogy a gyógyszerárazásra vonatkozó reformot mindkét oldal, a republikánusok és a demokraták is támogatják. Donald Trump kormánya már régóta napirenden tartja ezt a témát, azonban eddig mérsékelt hatású intézkedések születtek a kabinet részéről. A választásokhoz közeledve azonban ez változhat.A potenciálisan legnagyobb hatással járó intézkedés a nemzetközi árindex rendszer alkalmazása lenne, melynek célja, hogy az USA-ban kapható gyógyszerek árát a fejlett országok áraihoz igazítsa, ezek ugyanis gyakran 60-70%-kal olcsóbbak, mint a tengerentúlon. Az ilyen konkrét tervek megvalósíthatóságát komoly bizonytalanságok övezik, azonban várhatóan nyomás alá helyezhetik a gyógyszergyártók papírjait./Pf./
Ostobán szálltam be az utolsó RG pozimba, ezért most nem őszinte a mosolyom. Ha viszont azt nézem, hogy 6000 Ft óta vagyok full poziban, akkor nincs miért sírni. Egyszer nyereséggel a saját árnál alacsonyabb áron, egyszer (a mostanit) magasabb áron vettem vissza. Közben nem volt más papírom.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.