Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Egy rántás és ott vagyunk a 4460-4480-as zónában bár 4450 is elfogadható, az két lépésköz. Érdemes figyelni, bár igaz, ami igaz, egyelőre semmiféle short jel nincs a charton, az indikátorok sem támogatnak egyelőre semmilyen lefelé irányú beszállót.
Erste kommentár Már
csak 11 napja van az FDA-nak, hogy mondjon valamit az Esmya amerikai
bevezetésével kapcsolatban. A piaci szereplők jóváhagyásra számítnak,
hasonló megszorításokkal, mint amit az európai gyógyszerfelügyelet
mondott. Mivel nagy értékű bejelentésről van szó, ezért a Richter
részvényára emelkedésnek indult, 5.600 és 5.800 forintoknál találkozhat
ellenállással. Mindeközben azt is megtudhattuk, amit eddig csak
sejthettünk. Nevezetesen, hogy az Aberdeen volt nagy valószínűséggel az
eladó a nagy eladási hullámban, ami 5.800 forint környékéről, 4.500
forint környékére vitte le az árfolyamot. A cég pénteken jelentette be,
hogy 5 százalék alá csökkent a tulajdonrésze. Ezzel hivatalossá vált az
is, amit szintén sejtettünk, hogy nagy valószínűséggel, legalább
átmenetileg, befejezte az eladásokat.
Miért csődbe ment az MTEL? :)Persze igazad van. Legjobb a stop. Én úgy vagyok vele, hogy egész nap 2 hülye monitort nézek, munkám miatt, ha gáz van manuálisan zárom. Persze én nem tradelek napi szinten. Nem ebből élek, van időm várni a célárra.A tavalyi óriás bukóm amúgy a Dax őszi menetelésén volt. Július-augusztusban nagyon éreztem, short-long egymás után, folyamatosan nyertem. Aztán ősszel jött az emelkedés korrekció nélkül, 10+ réssel fel mindig, és a shortot hiába zártam 13.000 előtt, addigra már a tőkém fele elúszott. Egyszerűen nem hittem el, hogy nem lesz korrekció, 12.500 körül már nullában lettem volna. Jó tanúlság volt, abba is akartam utána hagyni végleg. Aztán most az Aberdeennek köszönhetően újra itt vagyok, Ricsikében pluszban! :)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.