Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Nem csak long zárás volt, hanem keményen shortolták is a ricsit, ezt, illetve a shortok egy részének zárását láthattuk csütörtök pénteken. Az erste-s fickó elmélete szerint eliott alapján zárogatta a "nagybüfi" a long pakkját. Ez aztán jó, mekkora kamu dumának tűnik :)))Ezek alapján számomra az jön le, h. az Erste az egyik nagy ricsi shortoló brokkencs cég.
Így igaz,de a jelenlegi bázishoz képest az "emelés" akárhogy is nézzük...persze a 13.800-as első agymenéshez képest csökkenés,de az egyszerű embert nem a korábbi érdekli,hanem a jelenlegi,ami masszív 300 forintos pati a jelenlegi szintekhez képest.
otp re célár csükkentés van , nem emelés !! . Az
OTP-hez kapcsolódó hír az HSBC célár csökkentése, a londoni székhelyű bank elemzője 13 100
forintra húzta le fair érték becslését (ez 700 forinttal alacsonyabb a
korábbinál). Összességében persze ez is több mint 30 százalékos potenciálnak
felel meg, így az ajánlás továbbra is vétel maradt.
Szóval ha nagybefektető adja akkor most kiállt és engedi(esetleg rásegít) hogy elindujon felfele...Mindenki azt várja hogy továbbmenjen mert akkor vége a kitárazásnak és jöhet a hipp hipp hurrá...aztán 5200 fölött elkezdi újra adni... Ha viszont most lefordítják akkor az nem negybefektető szórás kérem.....
Elég nehéz egy olyan világban élni ahol az a mérce hogy ha az előző vezetés alatt zakozott az árfolyam akkor a mostaninál is belefér ... Ugyanez van a mindennapokban is ...lehet hogy hazudik, lop , stb .valaki..na de az elődjei meg többet loptak,hazudtak...stb..nem normális világban élünk..:-))))
Hol is kezdjem? Elkezdtem írni a válaszokat de rájöttem hogy fölösleges....én az elmúlt 1 évet napi szinten végig követtem a Ricsiben...amikor a management hallgatott kritikus pillanatokban vagy eltolta s gyorsjelentést azt gondoltam biztosan előjönnek majd a jokerrel...De nem jöttek és mindig esés lett a vége ..És akkor politikától függetlenül egy valamire való paraszt logikával rendelkező ember felteszi a kérdést ?Ezek ennyire h....k vagy ennyi a képességük esetleg esésre jatszo brokkencsek kentek meg őket???lehet választani...De mi értelme volt a februári gyorsjelentést elhalasztani hétfőre ebben a formában?hogy 2verjek le az árfolyamot ...De mi értelme volt az esmya első határozat napján 5800 körül Zsuzsikanak azt mondani hogy nem kommentálják ezt a döntést csak majd a 2 hónap múlva megszületendő végleges???hogy le forduljon a papír?mert 2 hónap további bizonytalanság az esést vetítette elő... Mert eztortent... a romániai felfüggesztéséről meg a itthoni botrányt már meg sem említem kommunikáció szempontjából... Ez itt a szomorú ...aki elkerülte az ML papírokat a politikai szál miatt az most a Ricsiben gondolkodik hogy milyen szalon szedik el s pénzét?mar ha longos ...
A tavalyi "mikulás rallyban" mind a három blue (MOL, OTP, Richter) esett, az más volt. Azt az esést (kb 10%) a Ricsi December 21-ig majdnem teljesen vissza is korrigálta. A Ricsi jelenlegi esése független a másik 2 blue mozgásától ... (Persze néha van átfedés.) Az Esmya körüli botrányok biztosan közrejátszottak, de, hogy ezt a nagy (~40% körüli) esést nem ez okozza az biztos. Az én véleményem, hogy a Richter esése idén (Január végén, Február elején) kezdődött. Hogy mikor áll meg az az Aberdeenen nagyban múlik. Az látszik a jelentésekből, hogy elkezdte adni. Én fokozottan várom a következő gyorsjelentést, nem csak a Ricsi teljesítménye miatt, hanem a tulajdonosi szerkezet miatt is ... Továbbra is tartom, hogy fundásan nincs ekkora baj. . Politikai vonalhoz: Orbán Gáborról írták, hogy a vezetés fideszes lett és ez nem tesz jót a Ricsi megítélésének. Attól, hogy egy vezető Fideszes (vagy szimpatizáns) még nem biztos, hogy rossz vezető. Hernádit (MOL) nem kell bemutatni, Csányit inkább mondanám fidesz közelinek, mint szocinak, Demján is keményen bírálta a szocikat, őt is a jobboldalhoz sorolnám. Meglátjuk Orbán működését és az alapján ítéljük meg. Bogsch Erik alatt is zakózott a Ricsi, fundás ok nélkül feleződött az árfolyam. (.. és Csányi alatti OTP 10.000-ről 1500-ra esést nem is említettem. Pedig Csányit senki sem kérdőjelezi meg.)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.