Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Már lassan többszörösen "kiárazta" az árfolyam. Tehát, ha holnap esik, akkor bátran lehet venni véleményem szerint, én ezt fogom tenni. Aztán, ha májusban jön a hír, akkor plusz lesz többszörösen az árfolyamban, illetve a bizalom is növekszik. Tehát újra mehet 7.000 felé.
Abszolút 7K környékéről. Azért is írtam, hogy a nagy esésben kiáraztak minden spéci gyógyszert. Ha Esmya kuka, akkor sem nagyon indokolt a 6K alatti árfolyam... De ugye arról szó sincs, hogy kuka.
egy hiper optimista szcenárió: ha a piac az eddigi eséssel 42 mrd-nál több leírással számolt, akkor akár még örülhetnek is ennek az összegnek és még akár emelkedhetünk is :))
- 42 milliárd forint, ez nagyon kemény, de még ez sem biztos. Nekem is volt Ricsim, de kiszálltam belőle -1Ft/ darab veszteséggel mert láttam iszonyú nagy a papír volatilitása és az iránya meg kiszámíthatatlan. Nem szeretem ha a sortosok örülnek.
Ez egy számviteli tétel, ami nem jár pénzmozgással, legfeljebb a saját tőkét csökkenti majd. A 42Md elosztva a részvények számával 225Ft-ot jelent, szerintem maximum ennyi lehet indokolt, de a szereplők már részben számolhattak is vele. Másrészt per pillanat még az egész ügy végkimenete, vele a leírás jogossága is bizonytalan. Esés lehet, de új mélyponttal riogatni indokolatlan pánikkeltés, szvsz.
Üdv! Azt azért látni kell, hogy ez egy értékvesztés képzés, ami bár az eredmény terhére történik, esetleg már májusban, a várható döntéskor - akár részben, akár egészben - visszaírható, azaz rendkívüli eredményként fog jelentkezni. Mivel a tavalyi év ígyis-úgyis kuka, a dolgok kedvező alakulása esetén (pozitív gyógyszerfelügyeleti döntés, értékvesztés visszaírás, növekvő piaci részek) 2018 még nagy durranás is lehet, akár újabb ATH is kikerekedhet ebből. Nem véletlenek a 8xxx feletti célárak sem. Hát osztalék nem sok lesz a 2017-es év után az biztos, de a richtert nem is ezért szeretjük:)
KBC: "Elhangzott, hogy a mérlegben lévő tételek leírása is felmerülhet a gyógyszerrel kapcsolatban. Ez pénzmozgással nem járna, de számviteli veszteséget okozna, ami nem nézne ki jól az éves számokban. Feltehetően persze csak a végleges felfüggesztés eredményezne drasztikus mínuszokat." A leírás benne volt a jelentésben, kérdés mekkorára számítottak.
én is gap-ra szavazok persze, de nem vagyok biztos benne hogy onnan még nagy zakó....fogalmam nincs, és nem is nagyon mernék belevenni most. De csak mert nincs mihez kötnöm ta szerint. Talán 5800 alá szúrás aztán vissza...valami eféle.. Ha lesz akkora esés ugye
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.