Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Virág Feri RANDOM: 2 millió darab Richter forgott tegnap a tőzsdén,
ami régen látott forgalom, a részvényárfolyam pedig 6,5 százalékot esett.
"Köszönhető" ez annak, hogy a Richter vezetősége bejelentette, hogy
komoly nyomás alá kerül az eredmény az ESMYA probléma miatt és leírás is
várható.
Kisbüfik topikban is beírtam: Sajnálatos, hogy ennyit esett a Richter,
mivel nem érdemelte meg. Én most azt látom, hogy egy értékes cégbe áron
alul lehet beszállni. Buffett ebből gazdagodott meg :-) Én pánikra nem látok okot. Van egy csomó egyéb készítménye a Ricsinek, ha az Esmya-t leállítanák.
Igen, én is hasonlóan látom, hosszabb távon. Óráson van benne egy meredek eső csatorna, alja 5540 környéke, teteje 5750 környéke.Ma megmenthetnék egy kicsit :)
Itt valami k.rva nagy xarba keveredtem.......ez az egész vizsgálat úgy gáz ahogy van.....lehet hogy beverik aztán felvásárlás?????? túl sok a kockázat.... certi elszállt.. nagy részvénypakkom várja az osztit........... Életveszély ami itt van....múlt hét szerdán 6525 zárásnál szinte nullán voltam és jöhetett volna a profitrealizálás.. 2 nap és jött a pokol....... a 2014 48000 ről 32500 ig való esés az MSCI indexből való kikerülés miatt volt....amikor kiderült a hír novemberben 1 hónapig adták óriási forgalommal 35500-36000 között......lejárt a kitárazás aztám kis forgalommal elengedték....kellett 1 év a feltápászkodásra... meg a visszakerülés az indexbe.......akkor ez volt a játék....
Enyhe
erősödéssel nyithat a magyar tőzsdeindex, a tegnapi amerikai kereskedés
erős pluszt mutatott. Nagy forgalom mellett több mint 10%-ot esett a Richter
az elmúlt két napban, ezért hirtelen technikai korrekcióra számítunk, de a
lefelé tartó trend változatlannak látszik. Az 5500 forintos támasz
tarthatja az árfolyamot, amennyiben ez szignifikánsan áttörésre kerül, az
5000-es pszichológiai szint lehet a következő megálló.
További
6%-os eséssel reagált a Richter részvénye a sajtótájékoztatón
elhangzott hírekre az Esmya-val kapcsolatban. Orbán Gábor vezérigazgató
elmondta, hogy a kezdeményezett intézkedések jelentős, akár 50 százalékot
is meghaladó visszaesést okozhatnak az Esmya forgalmában. Ugyanígy a
cégértékre gyakorolt kedvezőtlen hatások is számottevők lehetnek, valamint
az Esmyával kapcsolatos hírek jelentősen befolyásolják a 2018-ra vonatkozó
előrejelzést is. Így a 2018-as előrejelzésben nem szerepel a
Nyugat-Európára vonatkozó árbevétel várakozás-tájékoztatott a Portfolio.hu.
A 2018-as osztalékvárakozás is alacsonyabb a Bloomberg előrejelzésénél: a
tavalyi 106 forinthoz képest most 82 forintos a javaslat, amely 1,20%-os
indikatív hozamot jelent.
en hetvegen lattam a fenyeket , egesz hetvegen hegesztettek es kitoltak ....t amit megkaptak a nepek:-))) en amit varok szintiszta spekulacios szinten , hogy a tegnapi ontes utan ma plusz 2-4% es utana leviszik ujbol 5e kornyekere+ egetnek meg long certfikatot...... meglatjuk. hosszu tavra reszvenyt en 5 e kornyeken tervezek venni addig nem.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.