Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
A 27876 beírásod kavart meg. Mert az előző évben befizetett adóból akkor is visszakaphatok, ha nem kötöm át
Köszi a "beszélgetést" hasznos volt, legalább kitisztult ez az adókiegyenlítés is.
Itt a fórumon olvastam anno, hogy a már befizetett adónak annyi. De eddig nem érintett ezért nem néztem utána.
Költséged az lesz, ha valamit eladsz vagy veszel.
Ha valamit ugyan azon az áron adsz el és veszel vissza, ezt önkötésnek hívják.
Ezzel a tranzakcióval a te esetedben az a célod, hogy veszteséged keletkezzen és ezt a veszteséged szembeállítsd egy korábbi nyereséggel.
Maradva az előző példánál.
Valamikor 40e-ért vettél részvényt. Tehát most a számládon 40e bekerülési értékkel szerepel.
Ha eladod 35e-en és visszaveszed 35e-en, akkor keletkezett a számládon darabonként 5e veszteség, plusz költségeid is lesznek, de ezután a számládon 35e-es bekerülési értéken fog szerepelni.
Akkor is keletkezik veszteségem, ha a vételi ár alatt adom el. Addig ok. ha olcsóbban visszaveszem. De ha uazon az áron veszem vissza amelyen eladtam, akkor csak a költségem nő... vagy nagyon nem értek valamit ?!
2011-ben vettem mondjuk 40 e. Ha eladom 35 e, akkor is keletkezik -5 e. veszteségem, amit szembe tudok állítani a 2010-2009-2008 évi nyereséggel. Akkor miért kössem át ? miért jó az nekem ha átkötöm ? ugyan ezen a 35 E. áron ?
Richárd barátunkra már nem sokat tudok mondani. Inkább már a stop beállításra helyezem lassan a hangsúlyt, mert, hogy még egyszer nem nézem végig mit művel 33-34 ezernél az is biztos...
A "kösd át" pl. azt jelenti:
Vettél 40000-en ricsit.
Most eladod 36500-on és megpróbálod visszavenni ugyanezen az áron, vagy olcsóbban, hogy a költséget visszanyerd.
Ebben az esetben keletkezett darabján 3500 forint veszteséged.
Így lesz veszteséged, amit szembe tudsz állítani az előző évek nyereségével.
Nem-nem.
Ha 2011-ben veszteséged lesz, 2009-ben és 2010- ben nyereséged volt, akkor a 2011-es veszteséged arányában visszakapsz a 2009-2010 nyereségedből.
Szia!Jól van az úgy, csak eddig nem foglalkoztam vele, mivel nem volt rá szükségem :)… most viszont belemélyedtem, elolvastam az SZJA kitöltési utimutit IS: Az a lényeg, hogy amikor veszteséges vagy, abban az évben visszaigényelhetsz adót, ha az előző 2 évben pl. nyereséges voltál, mármint annak az adóját, de max a veszteségre jutó adóig, feltéve hogy előző évben nem merítetted már ki az adókiegyenlítés keretet (ami a korábban megfizetett adód) Tehát az előző években megfizetett adó lesz az adókiegyenlítés összege, kerete.És ez fordítva is igaz.
(SZJA bevallás 212-220 sorok szolgálnak az adókiegyenlítési keret levezetésére.)
de ha az első évben nyeresége volt az eluszott utánna hiába lesz minusza azt a nyereségből nem tudja csökkenteni...azt befizette eluszott hanem majd a 2012-es esetleges nyereségadóját tudja csökkenteni a 2011-es veszteségével a 2010-es már befizetett adójának annyi
Köszi szépen, ki is próbáltam egy bevalláson, és valóban így működik. Ez is valami lesz az esetleges 2011. évi veszteség elkönyvelése miatt.
Már csak azt nem értem, hogy "javaslom kösd át" ez mit jelent ?
sajnos jól tudod amit befizettél annak annyi...előbb veszteségnek kell keletkezni és úgy nyereségnek fordítva nem jó sajnos egyik év másik év így értem
Mindig az utolsó 3 év jövedelmének és veszteségének adóját kell összevetni. Össze kell vetni a két oszlop (jövedelem adója és veszteségek adója)összegét és amelyik oszlop összege a kevesebb, azt az összeget vissza tudod igényelni.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.