Lehet én se tudom jól, még ha lesz időm nyomozok kicsit, nem mindegy :) nem szeretnék osztalékot sajnos nincs annyi hogy megérje a fáradozást. de 13.1 óta ülök benne most azért már viszket a tenyerem :)
A héten 16.3-16.5-ig el kellene mennie kérdés, hogy hétfőn hova és mennyire fordul vissza, pénteken gondolom át, hogy az osztalék vagy eladom és jövőhéten visszaveszem
Van új hiretek a bankkal kapcsolatban ? Akár Ausutriaval kapcsolatban, ami befolyással lehet az arra ? Leginkább itt nézem a híreket : https://www.marketscreener.com/quote/stock/RAIFFEISEN-BANK-INTERNATI-6497717/news/ Kerestem új releváns cikket, elemzéseket, de semmit nem találtam, amit árfolyam befolyásoló tényezőnek láttam. Azt tudom, hogy november 28/29 én fizetik az osztalékot. Illetve még az itteni topicokhoz hasonló topikot se találtam. Van a yahoo-nak fóruma, de a bankkal kapcsolatban kevés a komment. Van még a stocktwits com, de ott sincs sok komment információ. Kíváncsi lennék, az osztrák fórumozók miket írnak a témaval kapcsolatban. Ők valószínűleg több információval rendelkeznek a Raiffeisennel kapcsolatban mint mi.
Szép lett a heti gyertya, felét eladom 16.5-nél, másik felét 17.3-nál, 15-nél megpróbálom visszavenni és ha nem sikerül, így jártam. Én Polytech-et is vettem, mert a bennfentesek vették augusztusban 4.37-ért, következő hónapban meg 10%-ot esett. De annyira illikvid, hogy bizonyos napokon csak 2-3 ezer db a forgalom, sokszor nincs is árfolyam rá reggel, ha szemmel látható pluszban lesz, kidobom.
A 17 € az évvégére gondoltam lehet rosszul fogalmaztam, de a héten azt várom, hogy 16 körül zárjunk, ez is egy opció, hogy csak az 1/3 részt adom el és azzal próbálok majd higitani.
Szerintem nem lesz 17 osztalékfizetésig, csak 16.5, de tévedhetek is. Én azért adom el, mert két értékpapírszámlám van, és az egyiket meg akarom szüntetni, és egyszerűbb eladni és megvenni a másikon. Én úgy látom, 15-ig vissza fog menni, de a 14.1-14.2 sem lehetetlen. Ha nagy pakkod van, és bizonytalan vagy, add el a felét, vagy akár több részletben. Én ezt csinálom, gyakran 3-4 részletben szállok ki valamiből. Ne felejtsd el, hogy senki nem tudja, hogy mi fog történni, és azok játszanak jól, akik ezt a helyzetet megfelelő szabályok szerint kezelik.
Raiffeisen Bank International részvényesek