a forgalom a harmada a szokásosnak, itt már mindenki kivár, szerintem aki akart már belevett, nagy emelkedést csak a fegyverszünetre várok, de lehet sokat ki is akarnak akkor szállni, szóval ki tudja?
sajnos délelőtt 10 óra óta csorog lefelé a részvény, nemsokára megint pirosban az árfolyam a mai nap sincs semmilyen előrelépés, az ukránok szerint felesleges a tárgyalás, a nagy fegyverkezésben még a végén elhiszik, hogy akár nyerhetnek is... garantált a következő hetekben a több tízezer, teljesen felesleges halott mindkét oldalon...
Nézem órás charton a TA-t, és 12,28-12,30 felett szerintem megindul. A március 24/25-i letörés tesztje zajlik és különösebb ellenállás nélkül roboghat 13-ig.
ráadásul az OTP-nek nagyobb az ukrán kitettsége, ami veszélyben lehet, mint az RBI-nek itt az orosz szankciók lehetnek veszélyesek, de ha lesz is exit az oroszoktól, az tervezett lesz és nem 0-ra írás, amit Ti gondoltok
azért hülyeséget ne írkáljunk már légyszi OTP orosz/ukrán kitettség: saját tőke 224+147 milliárd Ft (tehát kb 1 milliárd EUR) RBI orosz/ukrán kitettség saját tőke 2.4 + 0.32 millárd EUR (tehát kevesebb mint 3x) hitel OTP: 689 + 606 összesen 3.42 milliárd EUR RBI: 11.6+2.2 = 13.8 millárd EUR (4x-ese az OTP-nek)
Az osztrák állam ezt nem fogja engedni, azon sokan buknának :) túl fogja élni, ha bukják is az orosz, fehérorosz piacot, plusz ukrán leírás, akkor az fájni fog, nem kicsit, nagyon. Kinéz kb 5 alatti árfolyam, plusz piacokról való kivonulás.
A nyereség 40%-a Ukrajnából, Fehéroroszországból és Oroszországból származik, ezért is esett nagyobbat, a többi bankhoz képest. Ha azt nézzük, hogy Ukránokat széjjel lövik az oroszok, meg az EU lép egy olyat, hogy bármi áron a nyugati bankoknak lépniük kell, akkor a veszteség elérheti a 10-15milliárd eurót. Az RBI piaci értéke 3,8milliárd.
Igen azt én is tudom és mondták is, hogy a leányok teljesen önfinanszírozók és meg is emelték a nem tudom a pontos nevét azt a részt ami egy biztonsági keretet ad a banknak, magyarán egyik leány nem tudja a másikat bedönteni
ennek a prezinek a harmadik-negyedik oldalán vannak a számok: equity 18%-a, a hitelek 11.5%-a van az oroszoknál, ezek elvileg nincsenek veszélyben, ha menni is kell onnan, nyilván nem nullát fognak érni a könyvekben, ami hiányozhat, hogy az orosz leány volt a legjövedelmezőbb az elmúlt időben 20% feletti ROE-vel ukrán equity 2.5%, hitel: 2.2%, ezeknek egy része valószínűleg megsemmisült, itt lehet leírás, de az ujjáépítésben is nagy szerepe lehet a banknak, hosszabb távon szerintem itt sem lesz veszteség
Raiffeisen Bank International részvényesek