Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eredmeny 2022. 06. 27. 09:45
#105339
Szinte mindig téma a háború, és a hadiipar is.
Sajnos a RÁBA ebből is úgy néz ki kimarad..., mert...., a hangzatos szlogenek és a valóság jelentősen eltér...
Pancserlama írhatna valami bíztatot ami ha igaz lenne és megvalósulna....https://www.portfolio.hu/global/20220627/hideghaborus-terveket-elevenithet-fel-a-nato-552795
pancserlama.
pancserlama. 2022. 06. 25. 08:39
Előzmény: #105337  balentum
#105338
Q2 ig ?
balentum
balentum 2022. 06. 24. 09:49
Előzmény: #105336  sokmani
#105337
https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_66926c0565fb02a61a342e779543652a.png
Semmi változás, sajnos még lefelé van az irány.:((
sokmani
sokmani 2022. 06. 24. 08:32
Előzmény: #105335  pancserlama.
#105336
Mama sem mond már semmit? :-)
pancserlama.
pancserlama. 2022. 06. 20. 07:21
Előzmény: #105333  csuloktata
#105335
Mama mondta:
Ki korán kel aranyat lel 
eredmeny 2022. 06. 20. 00:31
#105334
Persze ha pusztán a tényeket nézzük, sajnos Pancserlama bejegyzésének zöme, ami nem kritikus, szinte mind ( de minimum 85% van) felülértékeli a céget, amelynek fejlődése egyedi, megkésett, vezetésére a felelősség nem jellemző..., bár vezercserek voltak, és nincs okunk feltételezni(?!) A JÓT???
Persze akik megégették magukat itt ebben a papírban, papírral, netán a NER többi üdvöskeivel, vagy mással, azok nem biztos hogy feltétlen bizalommal tekintenek akárcsak ide is, még akkor sem ha esetleg a mostani vezetés amúgy jó ( lenne), vagy esetleg a kooperatív gondolkodásmód, asszertiv kommunikáció, szakmai igényesség is jellemezne a cég vezetését és felnőne a feladat " nagyságához, súlyához".
Persze folytathatnak én itt még egy két jogos negatívnak tűnő gondolattal, nem teszem..., de joggal meg kell állapítsam: kissé realistább szemmel ( +szemüveggel) kellene nézni a céget, még akkor is ha érzelmi szempontból ( vagy egyéb nem racionális okból) úgy érezzük, itt minden rendben folyik, ...miközben lépten nyomon a saját fulunkkel, szemünkkel, és ismereteinkkel ezzel sokszor gyökeresen ellentétes " gondolkodásmód ról, és nem fair, vagy fairnek meg a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető döntések sorát is látjuk( persze itt azt is belekalkulaltam, hogy mindent mi így kívülről nem láthatunk, de valahogy nem áll össze sajnos) egy sikerre éhes és teljesítmény orientált vezetés képe meg most sem,....
csuloktata 2022. 06. 19. 23:55
#105333

Utóbbi 1 évben mennyit vett? Mint a vezetés.
RÁBA tank hívő, mellette a telekről is álmodik.
Közben a Pesti Fidesz Ügyvéd csordánál a kantár.
Akinek van esze, az menekül innen OPUS...
eredmeny 2022. 06. 19. 21:46
Előzmény: #105331  pancserlama.
#105332
Persze anélkül hogy célom lenne megsérteni, minden igaz lehet amit írtál, bár egy felajánlás esetén nem vagyok arról meggyőződve-- nemcsak a régmúlt okán( azóta több dolog miatt is), hogy a kisrészvényesek így vagy úgy-- mondjuk egy kiszorítása esetén -- megkapnak az általad említett, de papíron sem létező árfolyamot, még akkor sem ha minden jogi fórumot kihasználnának.
Hidd el egy kiszámítható osztaléknál nincs jobb ...!
pancserlama.
pancserlama. 2022. 06. 19. 19:32
Előzmény: #105330  eredmeny
#105331
+névérték elgondolkodtató 
Nagyságrendileg 2500-3000 közti saját tőke.
Az elektromos kütyü sem rezegette meg az árfolyamot !
Mama mondta 
Mi készül itt ?
eredmeny 2022. 06. 19. 17:40
#105330
A kuratórium megalakulása után a győri egyetemi alapítvány körül is nagy csend honol, miközben már a régi Kekszgyar területén is megkezdődött az ( át) építési munka.
Nem kívánom hogy az Egyetemi Alapítvány rá legyen szorulva az osztalékra ( különben sem ő gyakorolja közvetlenül a tulajdonosi jogokat) , de hosszabb távon megnyugtató lenne a Rába nál is egy fenntartható, kiszámítható osztalékpolitika, konkrét eredménytervekkel és kifizetési aránnyal.
pancserlama.
pancserlama. 2022. 06. 19. 12:51
Előzmény: #105328  eredmeny
#105329
Egyetlen ?
Győr, tetemes ingatlan …
eredmeny 2022. 06. 19. 12:03
Előzmény: #105320  pancserlama.
#105328
Hogy ne csak a cégről essék szó, miért lesz Borkai - balhé, mert a név után én csak balhenak hívnám..., No de miért Borkai....?
Egyetlen közös dolog van bennük, Fidesz(( itt nem a két emberre gondolok, hanem a balhéra...),), 
Balhétól függetlenül nem biztos hogy most már annyira népszerű D. Cs. A. a választók a győriek, és a szűkebb, tágabb környezetében, mint volt...,
Nem tudni: megváltozott- e, vagy nem ismerték,- tük, jól, nem ismertük eléggé, esetleg mindkettő???
Ő szeret szerepelni( lehet már ez is baj)....
Vagy ( pont ez) a baj...?
Sok a kérdés, az biztos hogy nem vagyok politikai elemző, ennek ellenére jól látom a valós okokat ebben, kár hogy a Rába jövőjét nem látom ennyire tisztán, világosan...( nem a céget minősíteni), csak az éleslátásom milyensegerol írok!!!
Fidem
Fidem 2022. 06. 19. 10:46
#105327
Nincsen ok rábát venni. 
eredmeny 2022. 06. 19. 07:47
Előzmény: #105324  sokmani
#105326
A BÉT én nem jellemző a jó kommunikáció, a NER cégek között sok rossz példa van.
De van jó példa is nem is egy, sajnos nem lett minta és tartók tőle ezután sem lesz követendő minta.
Sok oka van, de most ebbe nem megyek bele, az elemzőcégek """ elemzései""" sem mindig az objektív valóságot, a valós gazdasági, pénzügyi, vagyoni helyzetet """ elemzik""", hanem más....(T).
Derűs napot, csapadékot, hűvösebb napokat!
pancserlama.
pancserlama. 2022. 06. 18. 21:37
Előzmény: #105324  sokmani
#105325
1-2 év és a menedzsment vagy a hozzá köthető szállak 5-10 % köztit megfognak venni.
Ideális klíma nekik a bevásárlásra.
.
Mama mondta
És az élet nem áll meg .....
sokmani
sokmani 2022. 06. 18. 20:12
Előzmény: #105323  pancserlama.
#105324
Katasztrófális az információ hiánya. Vezérek jönnek-mennek ,de hogy honnan jönnek mit akarnak,hová tartanak azt nem tudni.
pancserlama.
pancserlama. 2022. 06. 18. 20:00
Előzmény: #105322  pancserlama.
#105323
Rengeteg a kérdés.
Tulajdonlás nélkül már 75 % ban Csabacast a Rába menedzsment.
Határozottan, következetesen cserélik le az embereikre  a vezérkart.
55 % állami 
20 % alapítvány
Mama mondta:
Mire és mennyire fáj a foguk ?
pancserlama.
pancserlama. 2022. 06. 18. 19:13
#105322
Szilágyi Roland, Operatív Igazgató, 
CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft.
pancserlama.
pancserlama. 2022. 06. 18. 18:54
#105321