Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Tulajdonképpen benyeli ezt (realeszkozok valós - realeszkoz konyv szerinti) - (Kivezetesi ar-BVPS).
Gyanítom most szakadt el annyira a ketto egymastol hogy megeri meglepni. A képlet utoló tagja jelen állás szerint 100 forint. Nem tudom mekkora a realeszkozok aránya és rajta a (fiktív) nyero de gyanítom nagyon mint 100.
Ez elég övön aluli lépés volt. Főleg, mivel a tulajok nagyrészének igenis megérte így is a tőzsdei jelenlét, ő mint tulaj már 5% alatt van! Vagyis az indok álságos, és a korrektsége előttem leomlott...
Majd mint a tündérsziklában csinálja, itt is bocsátanak ki kötvényt 100% kamatra (vagy EBITDA 100%-ára), a maradék tulaj lejegyzi TBSZre, így se plotinus (kamat lefedi a nyereséget), se a kötvényt tartó tulaj nem adózik egyetlen figyinget se az ingatlanbérbeadásból származó bevételből... Írni meg továbbra is azt fogja, mert az a népszerű, hogy milyen nem jó, hogy a szegények adóznak sokat.
Hát igen... végül is lehet, hogy össze akarja szedni a 90%-ot, és utána meglépi. Meglepne, ha ezt akarná, de pénz beszél...
Ahogy Milton Friedman mondta: the business of business is business.
"Emiatt a Társaság Igazgatótanácsa a korábban meghatározó tőkepiaci tevékenységek leépítése mellett döntött. A jövőben a Plotinus Holding Nyrt. erőforrásainak túlnyomó részét reálgazdasági befektetésekre fordítja. Ennél is fontosabb változás, hogy a Társaság Igazgatótanácsa azt fogja javasolni a Tisztelt Részvényeseknek, hogy döntsenek a Plotinus Holding Nyrt. részvényeinek tőzsdei kivezetéséről."
ha jól értem Viktor nem kereskedik többet a Plotinusban.
Marad az ingatlan üzletág, illetve mi van , ha a közgyűlés nem szavazza meg a kivezetést?
Egereszek egy ideje a BET kornyeken, de ez az elso alkalom, hogy itt a forumon olyan reszvennyel kapcsolatban szolok hozza, amiben nem vagyok erdekelt.
Indulasa ota figyelem a Plotinust, mert arra erdemesnek tartottam, tartom. (Meg kell allapitanom, mielott mas teszi meg: tul sokat vartam, mar regen vennem kellett volna :-) Hiaba, az uj cegekkel szemben ovatos vagyok. Itt mar csak azert is kivetelt kellett volna tennem, mert Zsidayt nagyra ertekelem es a bet mezonyebol messze kiemelkedik a korrekt hozzaallasa. (Nem a top 4-rol beszelek)
A mostani bejelentesbol egyelore hianyolom az uzletpolitika tovabbi reszenek ismerteteset a bentmaradni szandekozo kisreszvenyesekhez valo tovabbi hozzaalallas vonatkozasaban. Mivel az 5700 forintot egy honapig fenntarja, feltetelezem, hogy ez ido alatt erre a tajekoztatasra meg sor kerul.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)