Cinikus leszek, de az utóbbi inkább a bentmaradásra ösztönözné a managemnetet. Akkor lehet a kisrészvényeseknek adogatni. A másik, ami miatt nem tartom reálisnak (de kizártnak sem) a doomsday-t a P.-ban, hogy durva tőkeáttétes pozik kellenének egy ilyen hirtelen jött összeomláshoz. Márpedig az utóbbi időkben pont az ingatlanpiac felé fordult a P., és az minden, csak nem tőkeáttétes. Ismerjük fel a trendet: ma Mo.-on még csak 2016-ban kezdett igazán élénkülni az irodapiac. A lákáspiac már korábban, de az irodapiacon és úgy en bloc a nem lakáscélú ingatlanokban duplázódás volt a volumenben, és itt nem néhány orosz meg kínai lézengett a piacon vevőként, mint a lakásoknál, hanem sok százmillió EUR-s német, osztrák, brit, stb. vevők. Ha ehhez hozzáveszem, hogy szinte cssak Bp-en és Győrött jók a foglalkoztatási adatok, szinte mindenütt máshol meg brutális a munkanélküliség, akkor nekem az jön ki, hogy egyre több befektető jöhet. (Mondom ezt úgy, hogy a kúrmány gazdaságpolitikáját elhibázottnak tartom. De kezdenek kijönni ők is abból a piacidegen attitűdből, ami 2010-től elég markáns volt.)
Szóval vagy pörögni fog a hazai ingatlanszektor, vagy nem - de valószínű, hogy Zs. szerint igen. Elvetni sztem is "bűn" a gigabukó lehetőségét, csak nem látok benne rációt, hogy miért nyelné be Zs. a buktát. Csak azért, hogy ne rontsa a renoméját? Sorosnak mennyire rontotta a renoméját a NABI-ügy? Róna Petyával együtt annyira leszívták azt a céget, hogy nem maradt elég tőke + megvették az Optarét, ami szintén túl drága volt, stb. Soros is inkább kivette a pénzt a NABI-ból, és hagyta de facto csődbe menni. Zs. miért rakná bele a pénzt egy bukó projektbe? Ennyire nem lehet neki fontos a hírneve, amit btw. kisbüfik egy köre ismer csak :)
PErsze ettől még nem biztos semmi sem. Sztem itt inkább az van, hogy betelt a pohár + egy HBO egy nagy cégtől bármikor beeshet, ha ugyen már be nem esett, csak még nem publikus...
Szóval vagy pörögni fog a hazai ingatlanszektor, vagy nem - de valószínű, hogy Zs. szerint igen. Elvetni sztem is "bűn" a gigabukó lehetőségét, csak nem látok benne rációt, hogy miért nyelné be Zs. a buktát. Csak azért, hogy ne rontsa a renoméját? Sorosnak mennyire rontotta a renoméját a NABI-ügy? Róna Petyával együtt annyira leszívták azt a céget, hogy nem maradt elég tőke + megvették az Optarét, ami szintén túl drága volt, stb. Soros is inkább kivette a pénzt a NABI-ból, és hagyta de facto csődbe menni. Zs. miért rakná bele a pénzt egy bukó projektbe? Ennyire nem lehet neki fontos a hírneve, amit btw. kisbüfik egy köre ismer csak :)
PErsze ettől még nem biztos semmi sem. Sztem itt inkább az van, hogy betelt a pohár + egy HBO egy nagy cégtől bármikor beeshet, ha ugyen már be nem esett, csak még nem publikus...
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)