Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Ha évente 20%-ot tudna növelni a saját tőkén, ahogy eddig, akkor 5400*1.2^10-en, az 33500 huf lenne az árfolyam, mert hosszútávon az árfolyam tükrözi a cég teljesítményét.
Törölt felhasználó2016. 07. 24. 19:57
Ha nem jon kozbe valami hatalmas hiba vagy katasztrofa a plotinusnal,akkor szerintetek 10 ev mulva merre jarhat az arfolyam? En bizakodo vagyok a plotival kapcs. Osztalekot nem fizet,de a hasznot,amit ujra befektet nagyon dijazom.
Valóban, itt akár érdemes is lehet belépni, és Viktor adna is rendes mennyiséget. Csak az a fránya Enefi ügylet nem fér a fejembe. Amilyen bennfentes mutyit azok a tavasszal is lenyomtak, nem vagyok nyugodt... Óvatosabbaknak lehet érdemes megvárni az augusztusi ügyletzárás eredményét.
Valamire kell neki a pénz.
Kötvény előtt kb 10%-a volt, úgy rémlik, hogy most csak kötvényből van neki kb ennyi(mármint ha nem vissza, hanem átváltja majd részvényre). Így lehet, hogy az összes törzs részvényét kiszórja. Abból lehet még vagy 40 e db.
A BVPS szépen nőhet, közben ma valaki beleadott, Viktor lehetett?
Bár nem meghatározó a teljes állományra, de ha megvan még, ez is szépen hozzátehetett a mai eredményhez: link
Azért kérdeztem rá, hogy miért vetted a DB-t, mert az osztalékok fontosságát hangsúlyoztad több hozzászólásban, majd a konkrét vételeknél a 4-ből 2-nek a dividend track record-ja nem volt épp fényes.
A DB számomra egy teljesen spekulatív üzletnek tűnik, ami arról szól, hogy a bank talpra fog állni, és visszatér a nyereséges működés. A jelenlegi adatok alapján 2016-ra veszteség várható, és 2015-ben is veszteséges volt.
Ne érts félre, nem bántásból kérdeztem, csak kíváncsiságból, mert nem tudtam elképzelni, hogy mi visz rá valakit, hogy DB-t vegyen. :) De remélem igazad lesz.
Camillo könyvét nem olvastam. Szerintem a számvitel nagyon meghatározó egy vállalat jövőjével kapcsolatban. A legsikeresebb vállaltok azok lesznek, amiknél nem csak a marketing van, hanem erős mérleg és jövedelemtermelő képesség is.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)