Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Lehet érdemes még egy kicsit várni, ennyi részvényes közt biztos van néhány paramanó, aki könnyen beadja a kulcsot és sz@rér-h@gyért szórni kezdi a részvényt. Na, akkor lehet zabrálni...
Az én tippem továbbra is a dollár sort, amit említ is a Citadella havi beszámolójában. E szerint ma felmegy az árfolyam, holnap az alap esik tovább. Legfeljebb nem lesz igazam.
Amúgy ha valakit érdekel, ez a reggeli könyv elég érdekes volt. Simán lement a nyitó aukció, tök üres volt a könyv. 10-et vett valaki, 5565-ön kötött be.
Ezután került be egy nagyobb mennyiség, azt nem tudom hogy egyben vagy két részletben. Ugye teljesültek lefele a vételi megbízások, viszont ez az 5318 a levegőben állt meg. Ezzel nem értem mi volt az ajánlattevő célja. Illetve 1 dologra tudok gondolni, egy új aukciónak kellett volna indulnia az előző zárótól való 5%-nál nagyobb eltérés miatt, így elvileg jobb áron tudta volna eladni... Erre végül nem került sor, gondolom a nyitó kötés miatt borult az előre kiszámolt szint.
A másik érdekesség (számomra), hogy 5450-en is megjelent rengeteg eladó gyakorlatilag azonnal. Ez meg jó példa lehet arra, hogy ezeknél a nem túl likvid papíroknál mennyit érhet a stop. Ja és ezek csak feltételezések, a könyv része tény.
Viktor már az év elején medvére készült, ha az bejött volna, akkor most kaszálnánk a meglévő pakkon, szóval, ha lesz medve piac, még talán jobban is járunk. Addig is veszegetjük tovább.
Valami, akkor sem stimmel, a Citadella abszolút történetében, 2009-óta, 2 db olyan teljes hónap volt, ahol a jelenlegi fél havi (-1,18%) mínusznál nagyobbat sikerült összehozni:
2010. január: - 2,19% és 2012. nov. -1,31%. Nyilvn a Plotinus ugyanazt csinálja sokkal nagyobb kockázati szinttel, így most jobban is esik.
Rossz pozik mindig vannak/lesznek, de ekkor jön a Viktor által hangoztatott stop és a kimenekülés kis mínusszal. Vagy az összes mostani pozi, hosszú távú? Ezeknél szokta mondani, hogy azokat nem dobja, úgy veszi, hogy akár 0-ra is íródhatnak.
Én továbbra is arra tippelek, hogy egy igen jelentős pozíciót nyitott, ami a német 10 éves kötvény emelkedésére játszik, viszont az közben 0,1%-ról (-) ba fordult. Ezt tarthatja, mert nagyon hisz a változásban, a Brexittől való félelem viszont rövid távon biztosan nem efelé mutat.
Nem nagyon értem mi aktuálisan a problémátok? Eddig Istenre volt magasztalva a fórumon a cég, ha továbbra is meg van a bizalom, akkor nem kell gondolkozni, h mi lesz, az az ő dolguk. Eddig nagyon szépen csináltak mindent, most mi változott? Meghülyültek? Nem. Akkor meg itt az idő szerintem a vásárlásra. Olyan régebben is volt, hogy nem nagyon ment a vagyon se fel-se le, aztán meg kilőtt mint a rakéta, na nem akkor kell venni, hanem most, ilyen lehetőség nem sokszor lesz.
4500 elég pesszimista, de ha az említett csorda az itteni szűk kijárat ellenére egyszerre akar kimenni... Inkább ne így legyen. Amúgy jól ráéreztél tudományosan, hogy nem lehet valaki mindig a toppon vagyonkezelésben. Csak azért nem gratulálok, mert szerencséd volt :)
Szükség lehet, de aki átváltja a kötvényt, annak a pénz kell. Különben minek lejárat előtt átváltani? Az évekre költői túlzás volt a részemről, a jelenlegi eladási tempóban reális.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)