Szerintem fordulunk. Orosz tőzsdeindex ma napközben nagy felpattanásban volt, mondjuk volt honnan, záró se lesz rossz. Van-e ennek korrelációja a Panny árfolyamára? Csak áttételesen, ha fordulnak a tőzsdék.
Nálam is kisebb a portfolióm értéke. De teljesen felesleges az árfolyamhullámok tetejének és aljának elkapásáról írogatni, mert ezek utólag derülnek ki, hogy azok voltak. ("És az én megmondtam ..."-nak is. Örülj neki ha igazad volt és le is kereskedted.) . Kicsit más: Viszont pont az Orosz-Ukrán konfliktus és általában a Putyini hozzáállás a gazdasági ügyekhez kellene, hogy még inkább ösztönözze Magyaroországot és úgy általában az EU-t, hogy energia ügyekben próbáljon függetlenedni az Oroszoktól. Magyarországon a geotermia pont ilyen lehetőséget rejt. Én továbbra is bízom benne, hogy a magas energiárak felkeltik nagybefektetők figyelmét az egyik legsikeresebben működő ilyen típusú cég iránt. Szerintem tökéletes felvásárlási célpont a Pannergy.
Természetesen megértettem. Az értékpapír számlámon viszont több pénz volt mikor a Panny 1100 fölött volt. Azóta kevesebb a pénz rajta. Mindez persze a jövőben a részvény árának alakulásának függvényében negatív és pozitív irányba is változhat. Én egy adott tegnapi vagy mai állapotról írtam. Örülnék ha mihamarabb emelkedne a részvény ára, de mint Stalin óta tudjuk, a tények makacs dolgok!
Amelyet a szóhasználatomba próbál signal2 belemagyarázni, olyat én nem írtam. Lehet te azt hiszed magától megy a részvény, én nem, sőt nem ismerek olyan személyt aki azt hiszi. Te azt írod szoktak ilyenek kiderül ki. De még egyszer leírom, hogy aki 1100 fölött eladta, jól döntött. Sem többet, sem kevesebbet nem állítottam!
Van egy ismerősöm, aki Blizzard részvényt vett ~60$-ért majd eladta ~66$-ért és nagyon örült neki, mert nyert vele közel 10%-ot és mert ment lefelé az árfolyam (63$ felé). Az volt a terv, hogy visszaveszi 60$ környékén ... . Most a részvény árfolyama ~80$ és az ismerősöm már nem annyira boldog, pedig jókor adta el.
A szóhasznáatod kicsit olyan, mintha az árfolyam magától mozogna, valami sztochasztikus folyamat mentén, de igazából ugye semmi más az árfolyam, mint az adott árszinten a vevő és az eldó találkozása. Nem tudhatod, hogy a következő napokban/ hetekben éppen milyen szinten jön vevő és eladó, ezáltal más szintre téve az árfolyamot. Tehát: adott árszinten nem tud minden résztvevő jól dönteni, de még csak kis része sem, mivel a résvtényeknek csak egy hangyányi részére születik kötés. Ha még 3-an úgy döntenek1 hete, hogy 1100 felett el szertnék adni, akkor is csak annyi kötés jött volna létre, mint amit láttál, mert 1100 felett nem lett volna ettől több vevő.
Vagyis figyelembe véve az azóta történteket és a jelenlegi árat elmondható, hogy a részvényesek 0,5 %-a helyesen cselekedett amikor 11xx áron eladta a részvényeit. Hogy 99,5 % helytelenül cselekedett az biztos, de hogy ezt ki és mivel magyarázza az egészen más dolog.
Pont annyi darabot lehetett eladni adott áron, amennyit a könyvben láttál. Ha többen adták volna, akkor vagy nerm is ment volna 1100 fölé, vagy sokkal gyorsabban esett vlna ide vissza. A részvénytulajdonosok 99,5%-a tartotta a papírt 1100-nál is.
PANNERGY