....több cikket is olvastam ebben a temaban, ezt az "esetleg termalviz" megjegyzesfoszlanyt egyik masik oldalon sem olvastam. Mindenhol csak az volt hangoztatva, hogy az egesz energetikai megbizast az EON kapta.
Bedobnék egy sztorit: "Óriási kaszinóvárost terveztek, de üvegházak épülnek az osztrák határ mellett" "Durván 6,5 milliárd forintért jutott hozzá ahhoz a 330 hektáros földterülethez a német FAKT AG, amelyen Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti központját tervezi létrehozni – tudta meg a 24.hu. Az esseni központú csoport egymilliárd eurós, azaz több mint 300 milliárd forintos fejlesztést jelentett be a múlt héten. A méretes beruházáshoz az osztrák határ közelében, Bezenye és Hegyeshalom között szemelt ki területet."... "... úgy tudni, az új kertészeti központ energiaellátását is inkább napelemekkel, esetleg termálvízzel tervezik." cikk itt: https://24.hu/belfold/2019/03/26/fakt-ag-eurovegas-uveghaz-bezenye-hegyeshalom/
pontosan....en is igy ertettem es sztem te felre Dexter. (a kitöl/miböl kerdest) Az alaptol veszik banki hitelböl. A tema vegen van is a jelentesben egy mondat, hogy a banki finanszirozas reszletei kidolgozas alatt allnak.
A visszasajtolót gondolom azért adták el, mert akkor kellett plusz pénz a beruházásokhoz. Most, mivel nem fizetnek osztalékot sem, van pénz a visszavételre, feltehetően bankhitellel kiegészítve. (Nem a kockázati tőkealap pénzéből veszik vissza, hanem tőle.) Szerintem logikus lépés. Pláne ha sikerülne valamelyik ingatlant végre normális áron elpasszolni. Amúgy megint felértékelték 69M Ft-tal 2018 végén, ami egyéb bevételként elszámolva javította az eredményt.
Én is a gyengébbekhez tartozom de van némi magyarázatom..A visszasajtoló kút visszavétele azt bizonyítja nincs több tartozása Ottó fele .Teljesen jogszerűen kitudta fizetni ,pannika kis részvényesek stb pénzéből. Azért ment le az árfolyam mert a benfektesek adták nagy tételben.2 mutyifaktor kilőve sztm
Mondjuk lehet érdemes elgondolkodni, hogy a miért akarják visszavenni a visszasajtoló kutat, miért olyan sürgős, azt miért pont egy kockázati tőkealap pénzéből (amely pont Albrecht Ottó-é) és miért nem banki hitelből, ill. készpénzért (hiszen a panny ki is tudná fizetni), ill. miért nyomták le az árfolyamot ilyen erőszakosan az elmúlt két hétben.
PANNERGY