Akkor csak pontositok:
A megújuló energiaforrás: olyan energiaforrás, amely természeti folyamatok során FOLYAMATOSAN RENDELKEZESRE ALL, vagy újratermelődik.
Persze, a biomasszaval csak reszben ertek egyet, bar az is zold, de ahhoz meg mennyi terulet kell, amit masra is hasznalhatnank, szoval nekem az felig zold, de az teny hogy a megujullok koze soroljak. A masik hogy kivancsi lennek, hogy az e-star mennyi biomassza eromuvel vitezkedik, mert leirva szep, de valosagot meg nem ismerem, hogy az e-star futesre hasznalt energiaja hany %ka keletkezik biomassza eromuvekbol..
OK! Persze hogy nem rosszabb. Különben meghatározás kérdése az egész. A kőolaj nem megújuló, pedig az is újra képződik, csak évmilliók alatt. A faégetés megújuló, mert 100 év alatt megnő, igaz csak addig, amíg ki nem hűl a nap. De mivel a föld belseje is baromira lassan hűl ki, ezért a visszasajtolt termálvíz újra felmelegszik, az is megújuló. Ha csak úgy hagyják elfolyni, akkor már nem annyira, mert a források elapadhatnak.
Ahogy elnézem lassan már csak az energiapapírok vannak pluszban. Akár elégedettek is lehetnénk. Ettől még én elégedetlen vagyok. 1000 alatt az is maradok.
Lehet, hogy messzire megyünk, de én nem érzem rosszabbnak, mint a feeeeeeeeeel-ezést, vagy az egymás fölé licitáló célárakat erre az évre, vagy csak pár hónapra különösebb számolási alap nélkül.
Én a napkollektort sem sorolnám ide. Mert ugyan CO2 kibocsájtás nélkül szolgáltat energiát, de a szó értelmében nem képes megújulni, csak van belőle sok, ameddig a Nap dolgozik nekünk. Persze az élet is csak addig létezik maximum, ameddig a Nap kitart, csak a fogalmak szerintem mást jelentenek egyik, illetve másik esetben.
Már írtam, biomassza, mint megújuló. Egyébként szerintem a geotermia nem az. Mármint nem megújuló, csak még sok van belőle és nem vesszük észre, ha kicsit használunk belőle.
Ha nem lenne a geotermia nálunk opció, akkor sokan örülnének annak a hatékonyságnövekedésnek, amit az E-Star technológiája jelent. Könnyen lehet, hogy azzal is stabilizálni lehetne a klímát, persze csak ha nagyban csinálnák világszerte.
A gázártámogatás meg távhő támogatása a hatékonyságjavítás meg a zöldenergia felhasználás támogatása helyett, na az nem környezetbarát. Meg nem is energiafüggőség csökkentő. Ezért nem értem ami folyik. A panelprogram is egy éve áll. A zöldenergia támogatási rendszer egy nagy homály. Ezért is olyan a PE, mint a fel- feldobott kő.
Én megint csak Madridra reagáltam. Mint mindkét cégben részvényes, mindkét fórumba fogok írni, mégha téged ez bosszant is.
Hülyeségben azért nincs hiány itt függetlenül attól, hogy amit én írok, annak tartod.
PANNERGY