A proli nem látja a lényeget, hogy hol lesz 40 év múlva az állam, ha a jelenlegi pályán marad és mennyire lesz szolvens!
Azt látja viszont, hogy a szemét bankároktól most elvehetik a pénzt és abból neki lesz most, ma, azonnal valami.
Takarékoskodni minek, ha azonnal fogyaszthatok!
Na ez ellen tömegbázist építeni nem lehet!
Majd, ha esetleg nem jön be a Matolcsy féle csoda és újra a likviditással lesznek gondjaink, majd akkor igen!
"Minden a magánszektor adósságával kezdődött, majd az állam ezt átvállalta, így ez államadóssággá vált. Most azt tapasztaljuk, hogy a bajba jutott államokat szupranacionális szervezetek mentik ki, így az IMF, euróövezet - magyarázta az előzményeket a közgazdász professzor a Reutersnek nyilatkozva. Roubini arra is rámutatott, hogy ezek után már a Holdról és a Marsról sem fog senki érkezni, hogy kimentse például az IMF-et."
Mindenesetre a részvényeimet nem adom. A Pannergyben, és úgy általában a zöld energiában továbbra is töretlen a hitem. Előbb-utóbb beindul, és akkor nagyot fog szólni.
Nem tudni mi a jó. Ha most visszalépsz, az rövid távon biztosabb megoldásnak tűnik. Ha lesz kormányváltás X éven belül, simán lehet, hogy visszacsinálják az egészet, ekkor persze lehet a maradás a jobb döntés. Szerintem most élő ember meg nem mondja mi lesz 8-10 év múlva ezzel az egésszel.
en csak azt nem ertem, hogy most nem 300 forinton megy a huzavona es senki nem megy ki az utcara, sot nepszavazast sem akar. pedig mostveszik el a nyugdijas napjainkra tartogatott sör arat
egyebkent azon gondolkozom,hogy meg igy is lehet jobban megeri a mnyp-nel maradni, mert 10-20 ev mulva tutimas lesz a csizio. akkor majd azok huzzak a szajukat akik visszaleptek.
...vagy nem tudom:-)
vagy meginkabb az afrikai modell kellene ide, minel tobb gyereked van annal biztosabb hogy oregkorodra el tudnak tartani oszt csokolom:-)
Egyetértek az utolsó mondatoddal. Ebben az országban NEM LEHET TERVEZNI. Na ezért szar itt, és nem másért. Nem azért, mert tőlünk nyugatabbra fekvő országokban ennyivel meg annyival magasabb az életszínvonal. Egy frászt. Az a baj, hogy el sem érhetjük azt, amit ők, mert rohadtul nem lehet kiszámítani a jövőt.
Igen, arra gondolok amire te, és mindenki más is. Csak nekem nem rengett meg a bizalmam, mert SOHA nem bíztam a Fideszben, pláne nem Orbánban. Remélem erre kapok majd jó sok hozzászólást, hogy "mocskos kommunista". Jaaaa....de lehet mégsem, hiszen a jelenlegi kormány nagyobb kommunista, mint bármi ami eddig volt a rendszerváltás óta...
Ezt most már nemigen tagadhatja senki.
Azert varjal meg a 800 alatti szintekkel.
Egyaltalan nincs meg ez a dolog sem lefutva, sem pedig kidolgozva - na az aztan vegkepp nincs.
Ok maguk sem tudjak, hogy hogyan oldjak meg ha pl egy evig meg mnyp tag vagyok es a tovabbi mondjuk 30 evben pedig nem.
Akkor sem kap penzt a paraszt?
ez csak ugy megoldhato ha aranyosan szamithatsz- nem szamithatsz az allami nyugdijrendszerre.
Egyebkent meg azt el tudom kepzelni, hogy akkor mondjuk a 75%-at kapod a teljes nyugdij osszegenek, ha mnyp tag is maradsz, mert hiszen a tobbi penzed a kozosbe folyt.
Mindegy amugyis jon majd 4 ev mulva a kov.komany es mindent ujra felforgat es hidd el nekem, ez e leg elszomoritobb, hogy itt csak 4-8 evre lehet tervezni.
basszak meg!
PANNERGY